Počeli su sa objavama FI.
Pobjeda ruder 5,3 miliona KM dobiti odnosno 16 KM po dionici. Tako da je cijena preuzimanja korektna bila.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Zanimljivo da u zadnje tri sedmice nema trgovanja šipad komercima, irisima, energonovama ili bilo čim što ima veze sa "naklonikom " nekadašnjeg ozbiljnog štampanog medija a današnjem žutom portalu.
Još uvijek izgleda da ih je KOMVP pošteno pritisnuo. Ali vidjet ćemo.
Sve ide uz KOMVP,osim ovog pošteno.Jer,sve je isto,samo njega nema...,mislim Hasana.Na kraju će se ispostaviti da je tako.panzer wrote: ↑27 Feb 2023, 21:43 Zanimljivo da u zadnje tri sedmice nema trgovanja šipad komercima, irisima, energonovama ili bilo čim što ima veze sa "naklonikom " nekadašnjeg ozbiljnog štampanog medija a današnjem žutom portalu.
A što se tiče ovih dionica koje si pobrojao,kao i onih koje su pobrojane u papirima kod Tužilaštva,mislim da se sada radi po savjetima vještaka i odvjetnika,a možda i tužitelja.Previše je izvučenih para,a sve se može kupiti.Mislim da je i ona privatna tužba nakladnika povučena po savjetima istih.A i glavna brokerska kuća u tim poslovima,izgleda ima problema.Vidjet ćemo kako će se pokazati zamjena.
-
Sa ovim brokerom će vjerovatno biti ista sudbina kao i sa Eurohausom - zatvori se firma i samim tim nestane dokumentacija. A bez dokumentacije je sve puno teže dokumentovati, je l' de?
O kojoj kući je riječ?
Načepio ih je KOMVP dobro. Oslobođenje i dalje jauče. Čak imaju i " istraživačko novinarstvo" .
Ne mogu da nadjem ništa na stranici Oslobodjenja.
Standardno o članovima KOMVP.
Ne znam gdje nalaze istraživačke novinarke. Možda u računovodstvu Sarajevske pivare.
Svakako nije vrijedno postavljanja linka.
Edit:
Eto vratili su ga na početnu stranicu radi tebe.
Ne znam gdje nalaze istraživačke novinarke. Možda u računovodstvu Sarajevske pivare.
Svakako nije vrijedno postavljanja linka.
Edit:
Eto vratili su ga na početnu stranicu radi tebe.
Već sam to primjetio,i drago mi je što o tome pišu.Radujem se svakom ukazivanju na kriminal.
I moram priznati da ovom medijskom prostoru fali nekadašnje Oslobodjenje.Tim više što drugi štampani medij od uvijek ima kriterije koje zadnjih godina rabi i Oslobodjenje.
Od kada su ovisni o ovom nakladniku,jednom su me iznenadili i tražili da nešto kažem o dionicama Aluminija .I sve što sam kazao objavili su i u novini i na Tv O.Poslije toga nisam vidio da su nešto pisali o Aluminijumu.
A radi se o već uhodanoj proceduri otimanja firmi od države.Na tom putu je i Elektroprivreda iz Mostara.To pokazuje i najavljeni gubitak.i broj zaposlenih.
To HDZ radi pod krinkom nacionalnih interesa,kradu u ime naroda.Jer oni ovu državu i ne smatraju svojom,njihova je ,tako stalno tvrde,tamo preko.
Njihovo je samo ono što na neki način preuzme neki pravi hrvat,ili neko u njegovo ime.
Po istoj špranci nestaje i novac na nekom tunelu u Bosni,ili na nekom finansijski beskonačnom autoputu kroz BiH.Tako su i FDS ufatili u slobodnom padu,kako kaže vječiti premijer Novalić
Eh kamo sreće da o tome pišu i govore makar tzv neovisni mediji.
Na žalost,ništa od toga,sve po sistemu nemoj ti moje,neću ni ja tvoje.A zna se i koliko to košta.
I to je razlog zašto se radujem svakom ukazivanju na kriminal!
I moram priznati da ovom medijskom prostoru fali nekadašnje Oslobodjenje.Tim više što drugi štampani medij od uvijek ima kriterije koje zadnjih godina rabi i Oslobodjenje.
Od kada su ovisni o ovom nakladniku,jednom su me iznenadili i tražili da nešto kažem o dionicama Aluminija .I sve što sam kazao objavili su i u novini i na Tv O.Poslije toga nisam vidio da su nešto pisali o Aluminijumu.
A radi se o već uhodanoj proceduri otimanja firmi od države.Na tom putu je i Elektroprivreda iz Mostara.To pokazuje i najavljeni gubitak.i broj zaposlenih.
To HDZ radi pod krinkom nacionalnih interesa,kradu u ime naroda.Jer oni ovu državu i ne smatraju svojom,njihova je ,tako stalno tvrde,tamo preko.
Njihovo je samo ono što na neki način preuzme neki pravi hrvat,ili neko u njegovo ime.
Po istoj špranci nestaje i novac na nekom tunelu u Bosni,ili na nekom finansijski beskonačnom autoputu kroz BiH.Tako su i FDS ufatili u slobodnom padu,kako kaže vječiti premijer Novalić
Eh kamo sreće da o tome pišu i govore makar tzv neovisni mediji.
Na žalost,ništa od toga,sve po sistemu nemoj ti moje,neću ni ja tvoje.A zna se i koliko to košta.
I to je razlog zašto se radujem svakom ukazivanju na kriminal!