Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

savjetnik

Re: Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

Post by savjetnik »

U ovoj zemlji je teško bilo šta pokretati ako znaš da borba koja ti prijedstoji neće biti ravnopravna.Ono što se svima nama dešava koji štitimo svoj kapital je da ljudi dođu na skupštinu,vide da se radi o nazakonitim aktivnostima i onda glasaju ZA.E to je već problem mentalnog sklopa naših ljudi.Ovo što si ti naveo da ti se desilo na skupštini mannhummela dešava se na 90% skupština.Što se tiče tužbe trebao bih se posavjetovati sa nekim pravnikom imaš li osnove,iako iskren da ti budem uvijek ima osnove.To mi je rekao jedan stari sudija iz Jugoslavije.Bitno je ne dozvoliti da te prave budalom za ono što znaš da nije u skladu sa zakonom,barem radi sebe.
panzer

Post by panzer »

Po meni ima osnove i to dobre. Jer da im je stvarno trebalo za tu Affinia grupu onda bi fondovima rekli nemamo sad sredstava za kupovinu dionica jer finansiramo preuzimanje konkurenta. Ali samo par mjeseci nakon što su uzeli pozajmicu, kupuju dionice u skoro istom iznosu kao što je taj kredit.

Mada, išao sam na taj blef da je tužba pripremljena ali nisu se upecali. Nemam ja tu nešto puno dionica jer ovo juče je bilo samo da vide da neko prati šta rade odnosno da nismo baš toliki bantusta.
I normalno, par puta sam im se zahvalio na korektnosti jer da su neki drugi vlasnici, domaći npr, maršnuli bi me na prvoj rečenici.
Mirnes

Post by Mirnes »

Svaka čast Panzeru, možda se malo i zamisle nakon tvog nastupa...da se više nas dioničara tako aktivira možda bi se i mogao očekivati neki napredak u pristupu, ne samo kod MHBA
Begov Han
brzi

Post by brzi »

Hvala ti Panzer i u moje ime, znao sam da neću noći prisustvovati skupštini pa se nisam ni prijavljivao. Nadajmo se nekoj razumnoj ponudi iako je razum daleko od BiH.
panzer

Post by panzer »

Zadnja opcija mi je bila da im predložim da podignu cijenu otkupa i da sve otkupe, da se riješe dioničkog društva ali sam morao oklijevati jer su tu bili dioničari radnici pa da me ne bi pogrešno shvatili jer vidim da su ljudi sentimentalno vezani.
slavuj

Post by slavuj »

Tu treba tuziti Komvp radi pogodovanja drugim necinjenjem!Oni to nisu smjeli dozvoliti.I sam znas da ces to dobiti.Sud ce samo konstatovati da je takav nacin finansiranja nedozvoljen.A provodjenje zakona nadgleda komvp.Tu ne mogu izbjeci odgovornost!)
brzi

Post by brzi »

Pokupiše jučer 278 dionica Mann Hummela na 35 KM.
Evo ih sad 18 komada ponuđeno na 47,50 KM.
Igramo se mačke i miša.
panzer

Post by panzer »

Šta drugo uraditi nego da se igramo. Ne znam ko kupuje ali su ovi odlučili ići na istiskivanje da probamo bar izvući veću cijenu.
brzi

Post by brzi »

Mislim da su "oni" jučer kupili.
Prvo je bio kupovni nalog na 500 dionica po 30 KM. Pa su uzeli ovih 278 na 35 KM ali je ostao kupovni nalog na 222 dionice po 30 KM.
Dakle kupac ima dovoljno novca na računu. "Obični smrtnici" uglavnom smanjuju količinu ako prihvate veću cijenu.
panzer

Post by panzer »

Pa eto im onda ovih "žrtvovanih" na 47,5 KM. Odokativno datom cijenom. Ali ne mora značiti da je mann hummel kupac...
Post Reply