BL BERZA
Re: BL BERZA
0,265KM po akciji. I ostaje im još 70 miliona neraspoređene dobiti. Nadam se da će i ostali krenuti ovim putem.
Nekih 8 miliona. Dividende ELDO. A RiTE u problemima.
Ovako treba i EP BiH podijeliti na dijelove pa da se zna ko ke gubitas a ko ima dobit da podijeli.
https://direkt-portal.com/do-sada-vise- ... sindikatu/
Ovako treba i EP BiH podijeliti na dijelove pa da se zna ko ke gubitas a ko ima dobit da podijeli.
https://direkt-portal.com/do-sada-vise- ... sindikatu/
EDPL konfuzan dnevni red i spekulacije na berzi.
Usvajaju odluku o nekim planovima za 2023.
??????
Kako ce provesti te planove ako je 2023 zavrsena prije 9 mjeseci ????? Al nas podcijenjuju
Usvajaju odluku o nekim planovima za 2023.
??????
Kako ce provesti te planove ako je 2023 zavrsena prije 9 mjeseci ????? Al nas podcijenjuju
Pa da a oni imaju neraspoređene dobiti 40 miliona. A manji broj akcija od ELDO. Oni kad krenu isplate biće vise od Doboja. Sad samo akumuliraju, dok ne dodje naredba za isplatu. Mene samo zanima ko donosi te odluke? Mislim da kod njih ide u neraspoređenu. A da OIE bogatici i Mesići isplaćuju ODS Elektropale 2,5 mil dividende ove godine. Kad bi svi odjednom isplatili koliko bi to para bilo državi ovako leže …
Oni te pare imaju samo na papiru. Tek kad im iz Trebinja iz Maticnog prebace na racun oni mogu nesto platiti.
Za sad im samo uplacuju za plate i doprinose radnicima. Duguju dobavljacima ne placaju fakture u roku. Tako da od EDPL je tesko ocekivati nesto. Cak u top 10 nema niko blizak vlasti. Ja bih prije ocekivao da HETR isplati dividendu jer u HETR vlada ima najveci procenat od svih preduzeca iz ERS plus u top 10 ima akcionara bliskih vlastima.
Za sad im samo uplacuju za plate i doprinose radnicima. Duguju dobavljacima ne placaju fakture u roku. Tako da od EDPL je tesko ocekivati nesto. Cak u top 10 nema niko blizak vlasti. Ja bih prije ocekivao da HETR isplati dividendu jer u HETR vlada ima najveci procenat od svih preduzeca iz ERS plus u top 10 ima akcionara bliskih vlastima.
Nemam pojma, sad trenutno ja bi kupio samo HELV Vrbas i EDPL pale. Znam da ovi moraju dati pare, ali ne moze ni ova nerasporedjena dobit stajati dovjeka, oni ce samo jednom reci isplati sve umjesto da svake godine daju 70 %...
Opet ovi iz top 10 prodaju izmedju sebe i dizu cijenu
Matic prodaje Alibabic kupuje.
Stvara se privid neke trgovine .
Matic prodaje Alibabic kupuje.
Stvara se privid neke trgovine .