montypython wrote:http://www.nezavisne.com/posao/trziste/ ... 29958.html
Ovo otvara velike mogućnosti za FDS dok bi se tržišni udio TDRa sugurno dramatično smanjio. Velika je to prilika ne samo za FDS nego i za mnoge druge BH firme. Brine me samo jedna rečenica iz Panzerovog predzadnjeg posta gdje se vidi da se u Hrvatskoj već priprema neka delegacija koja bi od naših pokušala isposlovati nekakakv status quo i nakon ulaska Hrvatske u EU a znajući kompetentnost i stručnost naših pregovarača ništa me ne bi čudilo da ih uspiju "preveslati".
Ovo je bilo prije dva mjeseca a radilo se o tome da ulaskom Hrvatske u EU sporazum CEFTA koji uništava FDS, BH pivare i generalno BH prehrambenu industriju koji omogućuje da nam Hrvatska trpa robu bez poreza, više ne važi, što bi nam donijelo 200 milona godišnje. U Hrvatskoj je nastala prava panika i pokerenute su sva poluge da se ovo onemogući.
Posao je bio lak, protiv sebe su imali samo nesposobne i podmitljive BH vlasti.
I evo ga, pročitah na indikatoru ba, teško je povjerovati ali očekivao sam nešto slično:
BH daje podršku da Hrvatska zadrži povlašeni status tj zalaže se za nastavak CEFTA sporazuma i nakon ulaska Hrvatske u EU, za nastavak sporazuma koji uništava BH privredu. Koji je izgovor? Da se zaštiti izvoz mlijeka, ha, ha, ha.
Ne znam šta su im ponudili za ovo ali zbog manjih stvari u normalnim državama padaju vlade.