Fabrika duhana Sarajevo

joker

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by joker »

Evo jedna zanimljiva informacija koju sam dobio juce.. Ako je vjerovati mom izvoru FDS prestaje sa radom odnosno proizvodnjom 01.07....Zna li neko nesto vise o ovome ????
proleter

Post by proleter »

joker wrote:Evo jedna zanimljiva informacija koju sam dobio juce.. Ako je vjerovati mom izvoru FDS prestaje sa radom odnosno proizvodnjom 01.07....Zna li neko nesto vise o ovome ????
Kada god sam ovdje iznosio neke crne scenarije pokazalo se da su se desili daleko ranije nego što sam mislio.
Tako je bilo kod cijena nekih dionica, pogotovo BHTSR a za FDS sam rekao da će biti zatvoren za 2-3 godine (to sam pisao prije godinu).
Ispadoh još da sam bio i optimista. Ovdje prije svega mislim na radnike, a za dioničare...kako se ko snađe.
Shahab

Post by Shahab »

Neka se sada zapitaju svi dioničari , pogotovo radnici dioničari, koji su godinama na skupštinama podržavali kriminalnu strukturu oko direktora Ede. Zarad sitnog interesa. Gdje su danas radnici a gdje je direktor?
Sabur2

Post by Sabur2 »

Radnici su uvijek ovce, i ako ne znaš šta je dobro za tebe, onda radi kontra od većine.
A FDS je iskazao dobit od 65 miliona, kako neko napisa na drugoj temi.
panzer

Post by panzer »

Pa oni bi svakako dobili otpremninu. Tako da većini tih radnika nije strašna situacija. Jedino oni sto su pred penziju.
Teoretski, da je moglo drugačije moglo je. Praktično, i imajući u vidu da je firmu vodio balkanac, jasno je da nije moglo.
A svakako je duhanska industrija. Iz zdravstvenog ugla da je nema nikako svima bi bilo bolje.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

Izgleda "kriminal" i "balkanski " način menadžerisanja stižu i u Europi oliti najbliže nam susjedstvo ...Interesantan link :
http://www.poslovni.hr/hrvatska/zasto-s ... ina-341429
proleter

Post by proleter »

Posljednji grabež pred fajront.
Krupne ribe odnijele milione, fukara poneki karton cigareta
https://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija- ... /180601030
slavuj

Post by slavuj »

A ja mislio pocelo!
slavuj

Post by slavuj »

Da,stvarno sam mislio počelo je.Naime,jutros me jedan novinar nazvao i pitao znam li možda zbog čega i koga hapse u FDS.Ja sam mu mogao reći jedino da mi je na razgovoru u Kantonalnom tužilaštvu prije skoro dvije godine,rečeno da je pitanje dana kada će biti pokrenuta istraga za onaj poznati slučaj kupovine firme Tobaco press od hercegovačkih vlasnika.Tada je direktor Mulahasanović kupio nekoliko trafika ,za koje su po nalogu vlasnika ,vještaci utvrdili da vrijede Dva miliona.Direktor je za njih velikodušno platio JEDANAESTMILIONA km!
Finansijska policija je istražila taj slučaj i tužilaštvu dostavila Izvještaj o osnovama sumnje da su direktor i još četiri ossobe iz FDS pri toj kupovini počinili krivoično djelo pribavljanja koristi trečim licima na teret FDS!Mislio sam ,dakle,da su u tužilaštvu kantona odlučili da konačno nešto urade oko tog ili nekog od drugih krivičnih djela pljačke u FDS na koje je u svojim Izvještajima ukazala Finansijska policija.I nisam bio u pravu,to nije počelo.Ali ipak je počelo!Neki ljudi su izgleda odlučili da prestanu biti tek nijemi posmatraći rasturanja imovine firme u kojoj rade!Odlučili su,izgleda ,da i oni uzmu nešto za sebe.Bojim se da će ovakvih biti sve više!
Shahab

Post by Shahab »

To se zove ekonomija geta.
Post Reply