Fabrika duhana Sarajevo

panzer

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

Ja bih pitao da li bi neko ponovo kupio dionice FDS ako bi bile ispod 60 KM.
insider

Post by insider »

Mislim da nece, to sve ode u druge dionice.

Sto se tice trgovanja dinica FDS je mrtva do daljnjeg.

U Bosnalijeku je situacija nerasciscena i dosta novca i trgovanja ce se prebaciti na ovu dionicu.

a njveci rast ce biti na JPESR, sto Panzer rece plesat ce izmedju 10-15 KM
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ja svoje još nisam dobio (ako nije u međuvremenu leglo) ali sam ih već odavno vratio na berzu :)

A kada bi dionice FDS opet došle na 40 KM, možda bih kupio neku manju količinu... :)
proleter

Post by proleter »

insider wrote: a njveci rast ce biti na JPESR, sto Panzer rece plesat ce izmedju 10-15 KM
Odlična prilika da se fondovi istovare. :lol:
proleter

Post by proleter »

Neki postovi su mi počeli ličiti na navlačenja sa jednog portala u bliskoj prošlosti.
Vidim spominju se samo dionice, niko ne spominje obveznice, a mislim da će tamo najviše otići, ako su ovi institucionalni prodali (što još uvijek ne znamo, a to je u suštini najvažnija činjenica, koju još niko nije spomenuo).
insider

Post by insider »

Obveznicu su svakako dobra prilika, ali su prije bile extra dobra prilika:)
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

proleter wrote:Neki postovi su mi počeli ličiti na navlačenja sa jednog portala u bliskoj prošlosti.
Vidim spominju se samo dionice, niko ne spominje obveznice, a mislim da će tamo najviše otići, ako su ovi institucionalni prodali (što još uvijek ne znamo, a to je u suštini najvažnija činjenica, koju još niko nije spomenuo).
Obveznice mogu proći po niskoj cijeni samo kada su male količine u pitanju. Bilo kakva veća količina i cijena je na 97-98% nominalne, a to ne znam je li dovoljno zarade ovim ulagačima sa naše berze...
Last edited by Sitna buranija on 21 Dec 2016, 11:17, edited 1 time in total.
proleter

Post by proleter »

Sitna buranija wrote:
proleter wrote:Neki postovi su mi počeli ličiti na navlačenja sa jednog portala u bliskoj prošlosti.
Obveznice mogu proći po niskoj cijeni samo kada su male količine u pitanju. Bilo kakva veće količina i cijena je na 97-98% nominalne, a to ne znam je li dovoljno zarade ovim ulagačima sa naše berze...
Evo upravo ih je neko sada svukao na malim količinama na 89-90 %, to je veće dobra prilika.
Za godišnju kamatu od 2,5 % institucionalni će platiti i po nominali 4-5 godina prije dospjeća.
A još ne vidim neku gužvu na potražnji na dionicama.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ukupno 2.183 obveznice u 4 serije. Ali bilo kakva značajnija količina obveznica se ne može kupiti bez 97-98%, a tu je povrat već dosta niži.
Dosta ljudi nije ni dobilo pare na račun... A ne vjerujem ni da će žuriti sa kupovinama...

P.S. Evo neko pokupi BHT po 15 što je bilo na prodaji. Možda i ode cijena gore zbog para od FDS :)
Investitor

Post by Investitor »

insider wrote:
panzer wrote:Pa pitaj ove koji kazu da su dobili pare koliko misle vratiti na berzu.
Investiror i ostali koji ste dobili pare pita Vas Panzer koliko namjeravate vratiti na berzu:)
Sve i još više :D
Post Reply