Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

panzer

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by panzer »

Danas je bila akcijska rasprodaja. Mujo velikodušan uvijek bio.
brzi

Post by brzi »

U vrlo kratkom periodu spustiše BH Telekom sa 12,00 na 10,35 i Elektroprivredu sa 17,80 na 15,10 KM .
panzer

Post by panzer »

Pretis je priča za sebe. Tolika dobit a cijena se kreće kako ko poželi kupiti od fonda.
potisak

Post by potisak »

A Elektroprivredu Mostar sa 20 dionica ponovo oborili 20%. Komisija kao obično neće reagirati - pošto zna ko je.
adnan1987

Post by adnan1987 »

Raja Sretna Nova Godina, da ste živi, zdravi i da imate što više dividende i dionica.

Možda se u 2020. organizujemo na nekom druženju.

Ostajte u dobru.
mendo

Post by mendo »

panzer wrote: 31 Dec 2019, 14:17 Pretis je priča za sebe. Tolika dobit a cijena se kreće kako ko poželi kupiti od fonda.
ko je to prodavao danas?
Sretna nova svima!
Damirko

Post by Damirko »

@ panzer - Kada si mi 09.12 odgovorio na post o kupovini Zrak - Optoelektronika, napisao si mi "bojo će to svakako sve poklopiti"
Kako je pisano malim slovima, mislio sam da je "bojo" neki eufemizam za bojovnik ili sl., pa nisam obraćao pažnju.
Tek danas sam saznao da je u pitanju Danijel Bojo, da je njegova (njihova) firma "bojo-metal"i zaista zrela i kvalitetna firma, te gotovo sigurno neće biti neki privatni hotel, nego novi pogoni. ... sto me raduje
panzer

Post by panzer »

Ja sam pogledao situaciju samo zato što je u imenu pisali Zrak. Inače već odavno je jasno da više nema skrivenih dragulja ali gledam da nije nešto vezano za namjensku industriju. Kad sam spojio finansijski izvještaj, google maps i vlasničku strukturu bilo je jasno šta je u pitanju.

Kažem nema skrivenih prilika ali me je iznanadio potencijal namjenske industrije. Mada treba znati da je ipak ograničen još uvijek ima dovoljno prostora za rast. A ograničen je većim dijelom i zbog "logističke strane". BNTu nije problem napraviti samohodnu haubicu ali problem bi bio kada bi taj proizvod nekom pomrsio račune na tenderima širom svijeta. A nedavni oglas za zapošljavanje novih 120 radnika obećava,jer i dalje oni mogu praviti nešto što nije toliko markantno u svijetu oružja. I Pretis je prošle godine isto tako zaposlio stotinjak ljudi pa se već na polugodištu vidio rezultat.
Damirko

Post by Damirko »

Opet ja OT, ali ovo mi je vrlo znaimljivo štivo za čitanje kada je namjenska u pitanju - https://forum.klix.ba/razne-diskusije-f ... 73756.html
Post Reply