https://www.nlbskladi.si/analitski-preg ... smo-zadeli
Dobri smo. Prosjek 23%
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Danas je bila akcijska rasprodaja. Mujo velikodušan uvijek bio.
U vrlo kratkom periodu spustiše BH Telekom sa 12,00 na 10,35 i Elektroprivredu sa 17,80 na 15,10 KM .
Pretis je priča za sebe. Tolika dobit a cijena se kreće kako ko poželi kupiti od fonda.
A Elektroprivredu Mostar sa 20 dionica ponovo oborili 20%. Komisija kao obično neće reagirati - pošto zna ko je.
Raja Sretna Nova Godina, da ste živi, zdravi i da imate što više dividende i dionica.
Možda se u 2020. organizujemo na nekom druženju.
Ostajte u dobru.
Možda se u 2020. organizujemo na nekom druženju.
Ostajte u dobru.
@ panzer - Kada si mi 09.12 odgovorio na post o kupovini Zrak - Optoelektronika, napisao si mi "bojo će to svakako sve poklopiti"
Kako je pisano malim slovima, mislio sam da je "bojo" neki eufemizam za bojovnik ili sl., pa nisam obraćao pažnju.
Tek danas sam saznao da je u pitanju Danijel Bojo, da je njegova (njihova) firma "bojo-metal"i zaista zrela i kvalitetna firma, te gotovo sigurno neće biti neki privatni hotel, nego novi pogoni. ... sto me raduje
Kako je pisano malim slovima, mislio sam da je "bojo" neki eufemizam za bojovnik ili sl., pa nisam obraćao pažnju.
Tek danas sam saznao da je u pitanju Danijel Bojo, da je njegova (njihova) firma "bojo-metal"i zaista zrela i kvalitetna firma, te gotovo sigurno neće biti neki privatni hotel, nego novi pogoni. ... sto me raduje
Ja sam pogledao situaciju samo zato što je u imenu pisali Zrak. Inače već odavno je jasno da više nema skrivenih dragulja ali gledam da nije nešto vezano za namjensku industriju. Kad sam spojio finansijski izvještaj, google maps i vlasničku strukturu bilo je jasno šta je u pitanju.
Kažem nema skrivenih prilika ali me je iznanadio potencijal namjenske industrije. Mada treba znati da je ipak ograničen još uvijek ima dovoljno prostora za rast. A ograničen je većim dijelom i zbog "logističke strane". BNTu nije problem napraviti samohodnu haubicu ali problem bi bio kada bi taj proizvod nekom pomrsio račune na tenderima širom svijeta. A nedavni oglas za zapošljavanje novih 120 radnika obećava,jer i dalje oni mogu praviti nešto što nije toliko markantno u svijetu oružja. I Pretis je prošle godine isto tako zaposlio stotinjak ljudi pa se već na polugodištu vidio rezultat.
Kažem nema skrivenih prilika ali me je iznanadio potencijal namjenske industrije. Mada treba znati da je ipak ograničen još uvijek ima dovoljno prostora za rast. A ograničen je većim dijelom i zbog "logističke strane". BNTu nije problem napraviti samohodnu haubicu ali problem bi bio kada bi taj proizvod nekom pomrsio račune na tenderima širom svijeta. A nedavni oglas za zapošljavanje novih 120 radnika obećava,jer i dalje oni mogu praviti nešto što nije toliko markantno u svijetu oružja. I Pretis je prošle godine isto tako zaposlio stotinjak ljudi pa se već na polugodištu vidio rezultat.
Opet ja OT, ali ovo mi je vrlo znaimljivo štivo za čitanje kada je namjenska u pitanju - https://forum.klix.ba/razne-diskusije-f ... 73756.html