Fabrika duhana Sarajevo
-
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Pa neko će ostati u FDS i neće prodati jer misli da će se poslije tendera stvari promjeniti. Ja mislim da se neće ništa promijeniti u odnosu prema ostalim dioničarima i da su to zapravo isti maheri. Ako se ispostavi da sam u pravu, i to uvide i oni koji su se nadali nečem boljem, nastupiće razočaranje i pad entuzijazma, a to znamo čemu vodi... Daj Bože da griješim... Daj Bože radi onih koji ostaju dioničari...
Ali što je zanimljivo da je i ostao veći broj dionica na prodaji do 83 KM. Ne znam čemu se oni nadaju.
-
Evo na ponudi već ima po 80 KM
Obaranje će se sigurno aktivirati!Neće prestati dok kriminalci trajno ne budu udaljeni sa SASE!Hasan.A.P.Čelam neće sigurno uraditi ništa protiv svojih,u ostalom pod njegovim skutima su i stasaliA najteži među njima je tamo zato što je baš takav!.A ova vladajuća struktura skoro da i nema u svojim redovima onih koji nisu kao Hasan i družina,dakle Hasan poslije Hasana!U međuvremenu ipak su se dogodile dvije pomalo čudne situacije!Prvo je novina u vlasništvo jednog od aktivnih učesnika ove hadenizacije FDS,koja već više od godinu nije objavila ni slova o kriminalu u i oko FDS,neki dan objavilka opširnu vijest o aktivnosti tužilaštva oko AW Brokera i divljih brokera!
A juče sam opet dobio informaciju da je Federalna tržišna inspekcija u Pofaličima,traže navodno i cigarete bez poreskih markica!Jesu li to konačno i oni progledali,ili neko šalje poruku Cidićima šta će se desiti ako se ne ispune obaveze prema njemu ili njima!
Samo da me i ovi sad ne optuže kako im ometam istragu,ili šta već!
Da li je ovaj naš insajder odozdo,zna li neko nešta više o ovome?Trebalo bi bar sad da ima više insajdera,valjda su shvatili koliko ih je koštalo ovo sljepilo prema vođi!
A juče sam opet dobio informaciju da je Federalna tržišna inspekcija u Pofaličima,traže navodno i cigarete bez poreskih markica!Jesu li to konačno i oni progledali,ili neko šalje poruku Cidićima šta će se desiti ako se ne ispune obaveze prema njemu ili njima!
Samo da me i ovi sad ne optuže kako im ometam istragu,ili šta već!
Da li je ovaj naš insajder odozdo,zna li neko nešta više o ovome?Trebalo bi bar sad da ima više insajdera,valjda su shvatili koliko ih je koštalo ovo sljepilo prema vođi!
Može li biti da je ovih skupljenih 38,8% tj ukupnih 78,7% konačno stanje?
-
Trebalo bi biti. Ako su bili ažurni sa jednim danom kašnjenja, onda je to - to... Šta bi to onda moglo značiti za buduće kretanje vrijednosti dionice?panzer wrote:Može li biti da je ovih skupljenih 38,8% tj ukupnih 78,7% konačno stanje?
Ako bude kako pretpostavljam onda će pasti, odnosno gledaće da je obore. Ali tek nakon što se CID ustoliči u FDS i ponudi rješenje za prodaju tvornice BATu, vidjet ćemo koliko će se moći izvući iz toga a i ostalih udjela.
Znaci u razno razne džepove i racune ce leci oko 41,5 miliona KM do kraja sedmice. Lijepa novogodisnja cestitka.
A koliko je njih koji spadaju u grupu investitora vidjet cemo po prometima na berzi.
Na JPESR (niska cijena), BSNLR (nerijesena vlasnicka struktura) i BHTSR (dividenda) su dobre prilike na koje ja tipujem.
A koliko je njih koji spadaju u grupu investitora vidjet cemo po prometima na berzi.
Na JPESR (niska cijena), BSNLR (nerijesena vlasnicka struktura) i BHTSR (dividenda) su dobre prilike na koje ja tipujem.
-
A SOSOR? Priča o privatizaciji bi se mogla opet zakotrljati u 2017. godini...insider wrote:Znaci u razno razne džepove i racune ce leci oko 41,5 miliona KM do kraja sedmice. Lijepa novogodisnja cestitka.