Fabrika duhana Sarajevo

slucajni prolaznik

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by slucajni prolaznik »

Samo onaj ( ili oni ) tko je postavio ovakav nalog može znati koji su motivi u pitanju ...osobno smatram da nakana nije ozbiljna jer mislim da u tijeku trajanja tendera šanse da netko plati dionicu po 85 su ravne teoriji ..vidimo se da se u zadnjih mjesec dva pomalo "trgucka" oko 80 i to kupuju samo oni sa viškom sredstava koji će uzeti 3-4 % razlike u cijeni ...(83.5- kupovna cijena ) a i za to imaju još par dana uzimajući u obzir T+2 ( već od idućeg utorka i ta trgovina staje potpuno ) ...no , međutim , ono što me je zaista frapiralo je slijedeće : imam prijatelja koji živi daleko izvan države ...razgovarali smo jučer i na moj upit jel dao nalog da prodaje dionice reče mi da ima problem ...naime rekli su mu da bi predao dokumentaciju ( mislio je to učiniti putem punomoći ) MORA imati otvoren žiro račun u domaćoj banci ??? pomislio sam da se šali ali ozbiljno mi je rekao da je zvao u registar i da su rekli da bez toga neće primiti dokumentaciju ?!?...pitao sam ga jel morao prilikom kupovine imati račun u bh banci i rekao mi je da nije već da je uplatio direktno sa svoje banke na račun brokera ...pitam se moramo li zaista biti šampioni u izmišljanju samo nama (ne)razumljivih odredbi ? u današnjem vremenu online trgovina uslovljavati nekoga da mu se novci imaju isplatiti samo na račun domaće banke je van svake pameti ...zamislite da ste nekim slučajem kupili dionice npr . Astra Zeneca u Južnoj Africi ...odlučili ste da ih prodate i tamo netko vam kaže : da moguće je , dođite u Johannesburg , otvorite račun i dobićete svoje novce ...da nije žalosno bilo bi jako smješno :-)
panzer

Post by panzer »

Mislim da sam se i ja po drugoj osnovi susretao sa tim bankarskim propisima.

Ako je čovjek preko punomoći predavao papire,trebao je isto uraditi i sa bankovnim računom tj predati bankovni račun opunomoćenika a proceduru bi odradio notar.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

@panzer
Slična ideja je i meni pala na pamet ...no međutim , rečeno mu je da mora imati potvrdu od banke da VLASNIK ( ne punomoćnik ) dionica mora biti i vlasnik žiro računa ...dakle ne može ...mislim da će ih tužiti ...nema što izgubiti a ovi nek dokazuju po kojem su zakonu /odredbi /pravilu uveli tu diskriminirajuću obvezu za strane državljane ...
panzer

Post by panzer »

Čini mi se da ima taj propis u udjelima u firmama. Mora se isplatiti na domaći račun a onda ukoliko se želi, sa tog računa na račun u inostranstvo. I dionice se smatraju značajnijim vlasništvom pa je propis isti.
slavuj

Post by slavuj »

panzer

Post by panzer »

A ko pritresa? mup ks?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

slavuj wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=31286

Izgleda da je počelo.
Svaka čast. Taman da zakačim link kad ono slavuj već izvjestio :D
Sabur2

Post by Sabur2 »

Ima neke nade da će se ćilimi isklofati, ali ipak su previše prašnjavi.
Samo da nam se klofer ne uguši od prašine.
proleter

Post by proleter »

Sabur2 wrote:Ima neke nade da će se ćilimi isklofati, ali ipak su previše prašnjavi.
Samo da nam se klofer ne uguši od prašine.
Ali još niko nije uhapšen.
Komentari su drama, nije baš da narod ne zna o ovim stvarima, mada ima i glupih komentara
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fup-pret ... /161208065
Investitor

Post by Investitor »

Može li ovo imati uticaja na tender?!
Post Reply