Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
S obzirom da su pare za isplatu već kod Registra i da je tenderom definirana isplata 23.12. mislim da to nije upitno da se ispoštuje.
-
Pa možda bi imalo smisla pomisliti da je princip T+2 primjenjiv i ovdje, ali nikako 7 dana. S druge strane, već drugi dan nakon početka deponovanja vrijednosnih papira bio je unesen broj deponovanih papira prethodnog prvog dana. Znači, nema razloga da sumnjamo da je ovo stanje zaključeno sa jučerašnjim danom.beavis wrote:Po mojoj procjeni Registar kasni u evidenciji oko 7 dana. Barem će toliko imati kašnjenja do kraja tendera.
Nisu kasnili dok se nije počelo gomilati. Sigurno kasne, trenutno barem 2-3 dana. Očekujem da do kraja tendera to kašnjenje naraste na 7 dana.
Evo dokaza da RVP kasni!Panzer kaže da sam ja prodao a ja pojma nemam!Valjda me ovi iz RVP nisu uknjižili!A kako stvari stoje,i neće uskoropanzer wrote:To nije praksa od juče. U dosta firmi je bilo "prijateljskih savjeta" da se prodaju dionice. Nekad sa manjim,nekad sa većim pritiskom i tu nisu bili samo domaći vlasnici. Dovoljno je da prođe priča kako novi vlasnik sa maksimalnim udjelom vlasništva obezbijeđuje budućnost firmi. Što je u neku ruku i istina.
A ako si npr. ti prodao na ovom tenderu zašto ne bi i radnici?
Možda o tome bolje zna moj broker,on svako malo ide nešto u RVP!
-
Gdje se moze saznati koliko dionicara je prihvatilo ponudu?Sitna buranija wrote:Pa možda bi imalo smisla pomisliti da je princip T+2 primjenjiv i ovdje, ali nikako 7 dana. S druge strane, već drugi dan nakon početka deponovanja vrijednosnih papira bio je unesen broj deponovanih papira prethodnog prvog dana. Znači, nema razloga da sumnjamo da je ovo stanje zaključeno sa jučerašnjim danom.beavis wrote:Po mojoj procjeni Registar kasni u evidenciji oko 7 dana. Barem će toliko imati kašnjenja do kraja tendera.
Na rvp.ba,gdje gledaš prvih deset vlasnika!Na vrhu stranice,piše Preuzimanja d.d!Koliko su ažurni,znaju oni koji su već bili tamo!Ako se papiri samo predaju,onda naknadno knjiže pa je moguće i kašnjenje,ali ako odmah unose u sistem,što bi trebalo,onda su knjiženja u realnom vremenu,dakle odmah!Vjerujem da je tako,jer predpostavljam da i ne primaju nekompletnu dokumentaciju a valjda su toliko racionalni da ne rade isti posao dva puta.
http://ba.n1info.com/a125368/Vijesti/Vi ... odine.html
prvi na listi je Dunhill, koji je dugogodišnji premium proizvod BA
nedavno su u Rovinju ukinuli Ronhill, koji se sad također proizvodi pod tim imenom
prvi na listi je Dunhill, koji je dugogodišnji premium proizvod BA
nedavno su u Rovinju ukinuli Ronhill, koji se sad također proizvodi pod tim imenom
Do sada 15% prijavljenih, Raiffeisen izasao
Jel se odmah po prebacivanju na depozitni racun vlasnistvo brise?
Ne briše se vlasništvo dok se tender ne završi!Ali ,evo na jednom skrbniku su razdvojili po svoj prilici one koji su se prijavili od onih koji još nisu!Jer pouzdano znam da su se neki sa skrbništva prijavili!
A kako će ići daljnja dinamika prijavljivanja,ovisi i od toga šta je dogovoreno unutar CID-a.Naime,postoji mogučnost da ovaj domaći CID i ne izađe pa da se oni međusobno rastaljuju na osnovu vlasništva nad dionicama!Osim toga na taj način bi smanjili iznos koji će niti povučen sa garancije!Ne bih se začudio da dio ostane i izađe po čl.255 Zakona o dioničkim društvima jednostavno tako što će se formalno usprotiviti odlući o podjeli društva pa će im dionice platiti društvo,recimo od nekog orošenja sa banaka,ili od obaveznica,ovisno šta prije dospije.Sve su to moguće kombinacije u cilju skrivanja mstvarne vrijednosti dionice.Jer ako se u rastaljivanju dođe do neke veće vrijednosti dionice,moglo bi to poslužiti kao dokaz u eventualnim istragama o kriminalu kod određevanja cijene!
A kako će ići daljnja dinamika prijavljivanja,ovisi i od toga šta je dogovoreno unutar CID-a.Naime,postoji mogučnost da ovaj domaći CID i ne izađe pa da se oni međusobno rastaljuju na osnovu vlasništva nad dionicama!Osim toga na taj način bi smanjili iznos koji će niti povučen sa garancije!Ne bih se začudio da dio ostane i izađe po čl.255 Zakona o dioničkim društvima jednostavno tako što će se formalno usprotiviti odlući o podjeli društva pa će im dionice platiti društvo,recimo od nekog orošenja sa banaka,ili od obaveznica,ovisno šta prije dospije.Sve su to moguće kombinacije u cilju skrivanja mstvarne vrijednosti dionice.Jer ako se u rastaljivanju dođe do neke veće vrijednosti dionice,moglo bi to poslužiti kao dokaz u eventualnim istragama o kriminalu kod određevanja cijene!