Hvala, ja sam svakako mislio poslati mail sa upitom za uvjete. Zanima me jel uzimaju "samo" po uplati, odnosno da mjesečno kupim 500KM, da oni uzmu svaki put od tih 500 KM svoju neku proviziju, tečaj za konverziju i IBKR-ovu proviziju koja je svakako mala koliko sam upratio.Bokac wrote: ↑18 Sep 2025, 11:25 Ne vjerujem da bi trebalo biti problema u slučaju državne krize ili bankrota finacijskog savjetnika, jer ti se dionice nalaze kod jednog od najuglednijh brokera (IBKR) na svijetu, al eto nikad čovjek ne može biti 100 % siguran. Iskren da budem, ja sam odabrao Monet broker kao savjetnika prije 4 godine, jer su u tome trenutku imali najbolje sve objašnjeno na svojoj web stranici. A evo sad poredim malo troškove Advantisa i Moneta, pa vidim da kod Advantisa nema troškova konverzije iz BAM u EUR i obrnuto, što je dobra stvar, a i malo su manji troškovi slanja novca na IBKR račun. Dok s druge strane kod Moneta su manji troškovi trgovine na američkom tržištu, tako da to na kraju dođe tu negdje koliko vidim na prvu. Imam i ja HR državljanstvo, a živim u BiH. Raspitivao sam se nekada davno kod Unicredit banke u Hrvatskoj da li bih mogao koristiti njihovu aplikaciju za trgovinu. Rekli su mi da može, ali sam odustao od toga, zbog potencijalnog problema prebacivanja novca iz BiH, a u međuvremenu sam svakako otkrio ove brokere iz RS-a. A što se tiče poreza, ne znam kako bi nas sa prebivalištem u BiH tretirali.
Možda se javiti poreznoj RH pa vidjet kako se to tretira? Točno me strah stupiti s njima u kontakt

A što se tiče brokera, nekako mi je razlika vidjeti kad netko posluje 500k u plusu i 70k, odnosno ovaj -20k u slučaju Eurobrokera