Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

montypython

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by montypython »

brzi wrote:Da li će danas promet "najbolje" berze u regiji biti 620,12 KM ? :D
Pozdravi za direktora i sve mućkaroše koji su berzu doveli do "najbolje" ! :evil:
Evo baš gledam, juče reče gospodin:
"Ono što može biti pokazatelj razvoja jeste regija - ne zaostajemo za drugim berzama. Po prometu smo konstanto na drugom ili trećem mjestu, a 2015. smo bili prvi! Prošle godine smo bili drugi po prometu, a Zagrebačka berza je uvijek najjača. Ako uzmete da sve države sada imaju po jednu berzu, a jedino mi imamo dvije, i kada zbrojite promete SASE i Banjalučke berze - BiH je u dosta godina najjača po prometu, i to je najbolji parametar", rekao je naš sagovornik.

Trenutno, u 13:15 na Zagrebačkoj berzi je (ne znam do koliko rade oni) promet cca 4,8 miliona kuna (imače mršav dan vidim da rijetko pada ispod 10ak miliona i to samo dionica) ili cca 1,2 milona KM a na Sase promet je tih 620 KM. Dakle cca POLA JEDNOG PROMILA od Zagrebačke.
insider

Post by insider »

Prodje pola 2, a ostade 620 KM, sto ti je reč pravda: Jucer direktor berze kaze da je jedna od najlikvidnijih, a danas ga sama njegova berza demantova.....
panzer

Post by panzer »

insider wrote:
panzer wrote:U BIH za sada niko ali firma koja narednih nekoliko godina realno može imati do 100 miliona KM dobiti vrijedi a kako se polako kupuju firme po Goraždu doće će vrijeme da i ovo neko kupi. 12,7 mm je uvijek tražena roba.

SMije li drzava prodati Igman?
Namjenska industrija nije planirana za potpunu prodaju ali neće gledati da dobit stoji u Igmanu. To su prošle godine pokazali.
insider

Post by insider »

Tariče, Tariče, spavas li mirno Tariku, kako su u laži kratke noge, Tariče, Tariče
slavuj

Post by slavuj »

insider wrote:Prodje pola 2, a ostade 620 KM, sto ti je reč pravda: Jucer direktor berze kaze da je jedna od najlikvidnijih, a danas ga sama njegova berza demantova.....
Evo i zbog ovoga se trudim da budem aktivan na ovom forumu.Ljudi prate i na vrijeme reagiraju.Ostaje jedino da Veliki Direktor kupi i ovaj forum.I onda bi mogao mirno po čaršiji,portalima i periodičnim tiskovinama pričati one svoje glupe laži o uspješnoj berzi!I ne bi morao angažirati svoje bivše brokere da se ,po njegovom nalogu,javno ne slažu samnom i mojim tvrdnjama o kriminalu pod pokroviteljstvom direktora SASE i Hasana A.P.Čelama.
panzer

Post by panzer »

Nekako mi izgleda da je ovo radi zemljišta.

http://www.sase.ba/v1/SASE/O-SASE/SASE- ... 46/type/50
panzer

Post by panzer »

51 % Pivare Tuzla za 3,5 miliona KM.
proleter

Post by proleter »

panzer wrote:51 % Pivare Tuzla za 3,5 miliona KM.
Ode za jednogodišnju dobit, i manje. :(
Smješna je ova cijena, promet 29 miliona, cijena firme 7 miliona. Priča za retardirane.
Vidi se Selimovićevski rukopis, ovo je dio dila za Bingom garant, niko nije hajrovao od njihovih dionica, ja sam imao 20-ak % zarade na njima kada su preuzimali PITZ, a cijena uleta mi je bila cca 20 KM ( većinu je preuzeo po 25 KM po dionici).
Sada kada je uloženo 50 miliona zadnjih 10 godina, cijena "pala" na 5 KM.
Sjest i plakat (mislim na nesretnike koji je još imaju), vjerovatno će nakon ovoga imati 70 %, sve dok jednom ne istjera male dioničare po 3-4 KM po dionici.
Selimovići-AS Grupa-Bingo...oni vuku sve konce.
panzer

Post by panzer »

To pokazuje da nije dobro biti mali. Uglavnom nikad ni u cemu nije bilo dobro biti mali a ovdje pogotovo.
montypython

Post by montypython »

Upravo sam i sam namjeravao napisati skoro istu rečenicu, ode pola firme za jednogodišnju dobit. Za ne povjerovati, ne mogu da otvorim taj pdf fajl na mobilnom, da vidim ko šta i po kom osnovu kupuje/preuzima ali je nadrealno u svakom slučaju. Da ne kažem zlo ili zastrašujuće što bi bilo primjerenije.
Post Reply