Bosnalijek

Investitor

Re: Bosnalijek

Post by Investitor »

panzer wrote:U tome i jeste problem. Arslanagić i ekipa idu na to da prva skupština ne uspije. Iako Vlada ima podršku, ovi izgleda planiraju na neki način tehnički spriječiti održavanje skupštine.
Hasan(famozni) najavljuje i dogovara malim dioničarima da ih planira posjetiti 5 ili 6 maja kako bi uzeo punomoći za glasanje.
Mene je danas zvao neki tip, predstavio se kao Hasan Šepo (telefon 061 480 222), kaže da zove ispred udruženja dioničara i tražio mi je punomoć za glasanje. Kada sam pitao za šta mu konkretno potrebna punomoć, rekao je da je to samo radi kvoruma.
Mislim da su u velikoj panici i da će se služiti svim i svačim. Nebi bilo loše da na neki način šira javnost bude upoznata sa navedenim aktivnostima gosp. Šepe, kako neki dioničari nebi nasjeli na ovakve prevare.
Investitor

Post by Investitor »

Jutros sam išao do "moje" brokerske kuće da potpišem neke naloge, te da se malo raspitam šta oni znaju oko dešavanja u Bosnalijeku. Kada sam im rekao da sam prijavu za učešće na skupštini dioničara adresirao na Bosnalijek, odnosno Sekretara društva, rekli su mi da sam napravio grešku jer se prijave trebaju dostavljati neposredno Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, Ul. Alekse Šantića bb. Mostar, putem pošte ili na faks 036580015 ili emaila. Rekao sam im da u obavještenjima koja sam našao na internetu uopše to nije navedeno, pa su mi oni isprintali orginalno Obavještenje koje ću pokušati u toku dana da postavim na forum. Mislim da je ovo veliki propust ministarstva!

Ps. Ovo mi je Obavještenje u formatu slike, može pomoć kako da ga postavim na forum!
Last edited by Investitor on 20 Apr 2012, 10:13, edited 1 time in total.
panzer

Post by panzer »

Sekretar društva je obavezan i odgovoran sukladno Zakonu i Statutu obezbijediti sve uslove za održavanje vanredne skupštine u sjedištu društva, Ulica Jukićeva broj 53.
Ovo piše u objavještenju koje je poslano u javnost. Bilo bi potpuno nezakonito i kažnjivo ako bi sekretar napravio neku sabotažu. Ali , vidjet ćemo. Izgleda da su spremni na sve.
Investitor

Post by Investitor »

Evo orginalnog Obavještenja o sazivanju skupštine Bosnalijeka
Attachments
skupstina Bosnalijeka.gif
skupstina Bosnalijeka.gif (188.18 KiB) Viewed 6848 times
03oslbih_130412_2.gif
03oslbih_130412_2.gif (195.61 KiB) Viewed 6848 times
panzer

Post by panzer »

Zanimljivo.
Na SASE stranicama ne piše ništa oko prijave nego samo osnovne stvari. Prijaviš se u Bosnalijek i oni te ne evidentiraju na skupštinu a tako se dosta ljudi može "izbaciti iz igre".
Investitor

Post by Investitor »

panzer wrote:Zanimljivo.
Na SASE stranicama ne piše ništa oko prijave nego samo osnovne stvari. Prijaviš se u Bosnalijek i oni te ne evidentiraju na skupštinu a tako se dosta ljudi može "izbaciti iz igre".
Mislim da i Vlada ne očekuje da će na prvoj skupštini biti dovoljan broj glasova za kvorum.
U ovoj situaciji postoji više mogućnosti npr. moguće je da se protivnici Vlade prijave za skupštinu ali da se ne pojave na istoj, ili da se nikako ne prijave. Međutim, mislim da je ova prva opcija izvjesnija, jer će biti u toku svih dešavanja.

Mislim da će vlada za drugu skupštinu, ako prva ne uspije, biti puno glasnija i da će sve i medijski propratiti. Također, mišljenja sam da će na drugoj skupštini biti prisutno oko 80% kapital (dioničara).

Ja sam se prijavio i u Bosnalijek i u Mostar (Ministarstvo energije, rudarstva i industrije)
panzer

Post by panzer »

Ovi su predložili i nova imena, jedan iz ministarstva, jedan privatna ordinacija:
Pred najavljenu Skupštinu Bosnalijeka, Federalno ministarstvo energije, industrije i rudarstva je u zakonom predviđenom roku, u petak, 20.aprila, predložilo listu kandidata za članove Nadzornog odbora u ime ovog ministarstva kao dioničara u”Bosnalijeku”, saopćeno j iz Vlade FBiH nakon završetka nastavljene sjednice od prošlog četvrtka.

Vlada je donijela odluku kojom je dala prethodnu saglasnost de se Rifat Klopić razriješi dužnosti člana Nadzornog odbora. Također je data i prethodna saglasnost za privremeno imenovanje Fahrudina Smajlagića, Rifata Klopića i Senada Zekića za članove Nadzornog odbora Bosnalijeka.
Vlada je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika Nadzornog odbora “Bosnalijeka”, jer se oglušio o zahtjev dioničara FMERI da sazove vanrednu Skupštinu društva, čime je prekršio Zakon o privrednim društvima u FBiH.
Na sjednici je federalni ministar energije, rudarstva i industrije informisao Vladu o aktivnostima na realiziranju zaduženja dobijenog na 40. sjednici Vlade FBiH od 7.3.2012. godine u vezi sa sazivanjem Skupštine “Bosnalijeka” d.d. Sarajevo i smjene članova aktuelnog Nadzornog odbora.
S obzirom da Nadzorni odbor nije ispoštovao zahtjev Federalne vlade za smjenjivanje aktuelne Uprave “Bosnalijeka”, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je, nastupajući kao najveći dioničar u “Bosnalijeku”, zatražilo organiziranje Skupštine dioničara, koja je zakazana za 4. maj, saopćeno je nakon sjednice Vlade.
panzer

Post by panzer »

Razumijem Arslanagića, razumijem i Šepu, a i libijca(ako im je već korupcija normalna), ali zašto je Trivun u svemu tome.
Zar može čovjek sa takvom akademskom karijerom otvoreno stati protiv vlasti, otvoreno kršiti zakon i čitavu svoju karijeru staviti na kocku odnosnu baciti u smeće.

Pare jesu pokretač svijeta ali ako to radi jedan profesor na ovaj način šta se onda od drugih može očekivati.
Investitor

Post by Investitor »

panzer wrote:Ovi su predložili i nova imena, jedan iz ministarstva, jedan privatna ordinacija:
Pred najavljenu Skupštinu Bosnalijeka, Federalno ministarstvo energije, industrije i rudarstva je u zakonom predviđenom roku, u petak, 20.aprila, predložilo listu kandidata za članove Nadzornog odbora u ime ovog ministarstva kao dioničara u”Bosnalijeku”, saopćeno j iz Vlade FBiH nakon završetka nastavljene sjednice od prošlog četvrtka.

Vlada je donijela odluku kojom je dala prethodnu saglasnost de se Rifat Klopić razriješi dužnosti člana Nadzornog odbora. Također je data i prethodna saglasnost za privremeno imenovanje Fahrudina Smajlagića, Rifata Klopića i Senada Zekića za članove Nadzornog odbora Bosnalijeka.
Vlada je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da podnese krivičnu prijavu protiv predsjednika Nadzornog odbora “Bosnalijeka”, jer se oglušio o zahtjev dioničara FMERI da sazove vanrednu Skupštinu društva, čime je prekršio Zakon o privrednim društvima u FBiH.
Na sjednici je federalni ministar energije, rudarstva i industrije informisao Vladu o aktivnostima na realiziranju zaduženja dobijenog na 40. sjednici Vlade FBiH od 7.3.2012. godine u vezi sa sazivanjem Skupštine “Bosnalijeka” d.d. Sarajevo i smjene članova aktuelnog Nadzornog odbora.
S obzirom da Nadzorni odbor nije ispoštovao zahtjev Federalne vlade za smjenjivanje aktuelne Uprave “Bosnalijeka”, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije je, nastupajući kao najveći dioničar u “Bosnalijeku”, zatražilo organiziranje Skupštine dioničara, koja je zakazana za 4. maj, saopćeno je nakon sjednice Vlade.
Valjda 5. maj, ovakve greške se u uzadnje vrijeme često dešavaju!

Meni je jedan moj poznanik, koji inače ne može ići na skupštinu, dao punomoć za glasanje. Ovo je dobar primjer i za ostale dioničare koji iz nekog razloga neće ići na skupštinu. Ovako bi trebala izgledati punomoć.
Attachments
Punomo-ç za Bosnalijek .doc
(35 KiB) Downloaded 265 times
Sabur2

Post by Sabur2 »

Čuo sam da Šepo nudi i pare za punomoć. :mrgreen:

Inače g.Halil Čengić iz VGT (kojem sam dao punomoć) je još odavno upozoravao na kriminal u BSNL, na stajalištu je da bi bilo dobro da se što više ljudi prijavi za skupštinu, čak i bolje nego da daju punomoći jer će masa skrenuti pažnju.
Post Reply