Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
I gdje su ti silni milioni od prodaje FDS-a na berzi?
Valjda na skijanju, malo st.moritz malo garmišpartenkirhen..... Ovo je izgleda više bilo: izvlači što možeš.
-
Šta bi sa ZiF Prof plus? Sa 2,6 na 4,3 (65 %) za nepun mjesec. Na mizernim prometima.
kao što rekoh za strance, prije svega pravna lica nije tako jednostavno...panzer wrote:Evo, neko prodaje određenu količinu FDS na 78 KM. I šta sad reći, svjesno izgubi preko 1300 KM odnosno nešto manje (ako se nije mogao prijaviti na tender) zato što nije ništa uradio na vrijeme.
I kako ćeš očekivati da ovo funkcioniše
prije neko počinje skakat ponovo i vikat kako to nije tako:
konkretno recimo znam primjer prijatelja koji je šef investicionog bankarstva u jedni od slovenačkih banaka. Usprkos da sam ga par puta na vrijeme upozorio na tender, nije učinio ništa, jer se mu činilo sve prekomplikovano, da bi trebao prije izmjeniti još adresu, jer su dionice na njegovoj firmi, koja se u međuvr.preselila
eto, čak primjer nekoga koji se tržištem kapitala bavi svaki dan 20g., kamoli oni koji...
konkretno recimo znam primjer prijatelja koji je šef investicionog bankarstva u jedni od slovenačkih banaka. Usprkos da sam ga par puta na vrijeme upozorio na tender, nije učinio ništa, jer se mu činilo sve prekomplikovano, da bi trebao prije izmjeniti još adresu, jer su dionice na njegovoj firmi, koja se u međuvr.preselila
eto, čak primjer nekoga koji se tržištem kapitala bavi svaki dan 20g., kamoli oni koji...
Sve razumijem ali ne mogu razumjeti da neko par dana nakon tendera stavi puno nižu cijenu a imao je mjesec dana da proda po većoj cijeni.
I kakvo bi sad bilo objašnjenje: pa taj je očekivao veću cijenu ali odmah nakon tendera je shvatio da neće biti veća cijena.
Eventualno ako je bilo problema da se ugasila bk pa se mora traziti nova ali ako su svi rokovi prošli i zakasnilo se na prodaju ili na tenderu ili na berzi pa šta fali ostati dioničar. Taj što je zakasnio nije jedini dioničar. Ima ih još koji su mogli prodati a nisu jer imaju svoje planove.
I kakvo bi sad bilo objašnjenje: pa taj je očekivao veću cijenu ali odmah nakon tendera je shvatio da neće biti veća cijena.
Eventualno ako je bilo problema da se ugasila bk pa se mora traziti nova ali ako su svi rokovi prošli i zakasnilo se na prodaju ili na tenderu ili na berzi pa šta fali ostati dioničar. Taj što je zakasnio nije jedini dioničar. Ima ih još koji su mogli prodati a nisu jer imaju svoje planove.
Moje pare su na računu, sa ostalim novcima. Ne treba žuriti samo zato što imaš novca.proleter wrote:I gdje su ti silni milioni od prodaje FDS-a na berzi?
Nexe grupa je izasla iz Ingrama a potpuno neocekivano je BIG (AS Jelah) postao najveci dioničar i kupac dionica od Nexe-a.panzer wrote:Fondovi se na ingramu pretumbavaju. Sad je izgleda Eurofond na rasprodaji.
OK, sada imamo bar jedan odgovor gdje je otišla lova od FDS-ainsider wrote:Nexe grupa je izasla iz Ingrama a potpuno neocekivano je BIG (AS Jelah) postao najveci dioničar i kupac dionica od Nexe-a.panzer wrote:Fondovi se na ingramu pretumbavaju. Sad je izgleda Eurofond na rasprodaji.

SASE je na aparatima. Danasnji promet 2 hiljade KM. Da li moze jadnije od ovog danas?