http://www.energetika-net.com/vijesti/e ... tkom-25915
Ne treba raditi niti jedan blok. To je za par godina staro željezo. Osim ako Muradif ne zna bolje od njemačkih energetičara iz RWE i E on koji investitaju isključivo u oie.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Ode cijena ispod 8, a pricalo se da nema sanse ispod 10 da ce ici.
Ako SASE prezivi sljedecu godinu bit ce dobro.
S aspekta dionica mislim da su ubjedljivo najveci luzeri na svijetu. Ne vjerujem da je igdje veci potpo bio.
Samo pogledajte grafike indexa sa SASE. Nezabiljezeno do sada.
Ako SASE prezivi sljedecu godinu bit ce dobro.
S aspekta dionica mislim da su ubjedljivo najveci luzeri na svijetu. Ne vjerujem da je igdje veci potpo bio.
Samo pogledajte grafike indexa sa SASE. Nezabiljezeno do sada.
Hajde da vidimo koliko je ljudi spremno prodati po 8 KM. Ja sam prije nekoliko mjeseci kada su bile one rasprodaje očekivao da ode ispod 10 KM ali se nije dugo zadržalo i onda sam preusmjerio sredstva. Sad bih bio spreman naći nešto sa strane da kupim po ovoj cijeni.
-
Sve mi ovo izgleda nevjerovatno, ljudi prodaju BHT po 13 a vrlo brzo će se isplačivati dividende u iznosu od 2,58KM. Slična situacija i sa JPESR, gdje najavljana dividenda preko 2 KM a dionica 8KM.
Dionice firme koja je u 90 %-tnom vlasništvu Fadilove stranke i koja će prema predviđanjima nakon prvog tromjesječja 2018. godine biti u gubitku 25 miliona KM ?! Bez šansi za privatizaciju, bez šansi na dividendu?panzer wrote:Hajde da vidimo koliko je ljudi spremno prodati po 8 KM. Ja sam prije nekoliko mjeseci kada su bile one rasprodaje očekivao da ode ispod 10 KM ali se nije dugo zadržalo i onda sam preusmjerio sredstva. Sad bih bio spreman naći nešto sa strane da kupim po ovoj cijeni.
![Surprised :o](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/icon_e_surprised.gif)
Ko je to predvidio da će prvi kvartal iduće godine biti negativan?
Ko ti garantuje da neće promjeniti odluku i iz zadržane dobiti pokriti gubitak?Investitor wrote:Sve mi ovo izgleda nevjerovatno, ljudi prodaju BHT po 13 a vrlo brzo će se isplačivati dividende u iznosu od 2,58KM. Slična situacija i sa JPESR, gdje najavljana dividenda preko 2 KM a dionica 8KM.
Uostalom Fodil kože da zardžana dobit nije lova nego onako, računovodstveno...nešto...barem za FDS.
Last edited by proleter on 20 Dec 2017, 12:34, edited 1 time in total.
Čitao sam neki tekst, zaboravio sam koji portal.panzer wrote:Ko je to predvidio da će prvi kvartal iduće godine biti negativan?
Kao, završni za '17. će biti oko -15 miliona, ali ako ne povećaju cijene stanovništvu gubitak nakon Q1 ide na -25 miliona KM.
aba3?
grude:
http://www.grude-online.info/elektropri ... je-struje/
I ovo:
I opet da naglasim: aba3
grude:
http://www.grude-online.info/elektropri ... je-struje/
I ovo:
Kakvim poslovanjem? Kada hidroelektrane presuše? Hoće li svaka godina biti bez vode?S ovakvim poslovanjem, gubici samo u prvom kvartalu 2018. mogli bi dostići oko 23 milijuna KM.
Jel to odmah od januara startaju sa vraćanjem rate kredita koji nije ni potpisan?Ne ide im u prilog ni činjenica da moraju vraćati kredit Kinezima za financiranje Bloka 7, u iznosu od oko 613 milijuna EUR.
I opet da naglasim: aba3
-
Ispada da cijela EP sa svim hidro i termoelektranama i ostalom infrastrukturom "tržišno" vrijedi (31 milion dionica puta 8) cca 250 miliona. Kad se međutim pogleda cijena gradnje samo jednog bloka jedne TE, npr blok 7 u Tuzli on sam vrijedi 1,5 miijardi ili 6 PUTA više od te "tržišne cijene čitave EP. Ili, HE Vranduk sa 19,2 MW inst snage i godišnjom proizvodnjom 102 Gwh (što je cca 1,2 % sadašnjeg kapaciteta EPBiH) koštaće 143 m KM. Kad se taj kapacitet Vranduka prebaci na 100% (=x 83)ispalo bi da EP sada vrijedi ustvari 83x 143=11,9 milijardi ili po dionici cca 380 KM. A ne 8. Bez nekretnina, upravnih zgrada, ostale infrastrukture, akumulirane dobiti, know how i sl. Jel' griješim negdje?