BH Telecom
Re: BH Telecom
Svetlana je kao i svi prihvatila pravila igre. Ovdje je sve mutno, i ne moze pita od govana da se pravi. A svakako da vise volim Svetlanu nego Zukica i Sarajlica. A buduci predsjednik iz reda Bosnjaka je nasa sramota. Sto se tice BHTa, sad se kuhaju planovi za 4G. Koverte su podjeljene i vec se zna koji ce Vendori dobiti posao. Tako to ide, pa i u drugim razvijenim zemljama. Miti je ukljucen u cijenu!
-
Onda treba prestati idealizirati Svetlanu. Ako je prihvatila pravila Radojicine igre, kakva je razlika između nje i Zukića, osim što je ona rehabilitovana četnikuša? Očito se Radojica bori za naklonost nevladinog sektora, nakon što se izborio za naklonost Avaza...
Ne izgleda mi kao tip korupcije. Mada je dokazano da brz i veliki priliv novca mijenja karakter čovjeka. Fahro izbacuje ovaj profil ljudi u prvi plan. Prvo Arapović sada Cenić. Vjerovatno da popravi imidž i sebe prezentuje kao nekoga ko okuplja stručne ljude. U smislu percepcije javnosti. U kontekstu Telekoma ovo imenovanje znači promjenu retorike i rušenje interne idile koju su uspostavili stranački lopovi i partitokratija.ummet wrote:Svetlana je kao i svi prihvatila pravila igre. Ovdje je sve mutno, i ne moze pita od govana da se pravi. A svakako da vise volim Svetlanu nego Zukica i Sarajlica. A buduci predsjednik iz reda Bosnjaka je nasa sramota. Sto se tice BHTa, sad se kuhaju planovi za 4G. Koverte su podjeljene i vec se zna koji ce Vendori dobiti posao. Tako to ide, pa i u drugim razvijenim zemljama. Miti je ukljucen u cijenu!
-
Ne znam, je li ovo do sada bilo dobro rukovođenje i nadzor nad Telecomom, meni kao dioničaru nije. Je li ovaj što ode možda prirastao srcu. Jesu li kadrovi SDA koja isisava Telecom godinama bolji od Fahrinih. Kako ući u NO ako nisi u nekoj stranci u ovakvoj konstelaciji snaga, ako nisi negdje-nikako. Ruku na srce kritikovao sam Avaz među prvima i godinama i ni sad mi ne miriše i mislim isto i sad, ali gdje god baca blato na SDA u pravu je 100%. Za mene od njih gorih nema a ovo što čine je razaranje države i veleizdaja. Gori su mi od svakog narkodilera i četnika a bio sam sve vrijeme rata u ABiH tako da sam poprilično kvalifikovan za (pr)ocjenu. Uostalom Šarović iz Karadžićeve stranke radi bolju stvar za BiH od kompletnog tzv bošnjačkog bloka. A porediti onoga sa vilom od 15 soba i 4 garaže, hacijendama i sl nepoznatog zanimanja, da ne pominjem "zapošljavanja" po 15 hiljada, sve stekao poslije rata, sa ženom čiji je IQ dvostruki njegov, bivšom ministricom finansija, a koja je nezaposlena jer ne pristaje na pljačku i ima kičmu mi je ispod časti, sve je jasno ko hoće da mu je jasno. Što rekoše u Peščaniku Ako vam je dobro-onda Ništa. A znamo kome je dobro i ko ne želi promjene.
Patriotizam zaista jeste posljednje utociste hulja. Od SDA malo ko moze da bude gori. Ali realno i SBB i SDP su se pokazali u istom lopovskom svjetlu. Mozda bez Selama, ali veoma slicni principi kriminala, nepotizma, korupcije i sibicarenja. Zato i nema napretka. 80% naroda je u "kombinacijama". Skola se kupuje ko ajvar, voda se prikljucuje na crno. A neko je nedavno odlicno okarakterisao akademsku zajednicu. Zato mi nemamo ni jednu olimpijsku medalju. Zato se za 4G unaprijed znaju Vendori. Zato na 1444 ne mozes nikakvu informaciju dobit osim da pricekas da te prebace na broj gdje se rijetko kad neko javi. Zato Hasan Celam radi sta hoce bez ikakvog straha, Novalic fata firme u padu, Racio brine za kcerkin posao, Zukic zaposljava i vrti posao sa "susjedom", Energopetrol prodat za kikiriki. Najgori komanduju najboljim a ovi sute ko jadnici i slikezu ponizno ramenima sta god im se kaze. Sve nekako kroz neki "sabur" i "svak ima svoju nafaku". Ne smije covjek vise da kaze ni da je nebo plavo a da ne strepi da ga nekako kaznis. Nisam 100% siguran ali cuo sam pricu da ce BHTu uvalit polovnu opremu za 4G kao novu. Mislim da odgovorni ovo citajumi apelujem da se tako ne uradi!!!
Zanimljiva zapazanja.
Ali to je samo zapazanje.
Ima li ista sto bi moglo biti rjesenje?
Rješenje ne postoji. Barem ne iznutra. Sve što je naslonjeno na državu (politiku) nefunkcioniše i pretvara se u kriminal i pljačku. U svakoj varijanti i kombinaciji koalicije. Jedino neki spas izvana, od Boga. Učimo dove Allahu dž.š.panzer wrote:Zanimljiva zapazanja.
Ponekad je jedino rjesenje to da nema rjesenja. Previse se ovo sve otislo na krivo, da sad jedino da sve posjeces pa ispocetka. A sam prosudi kolika je vjerovatnoca da se to dogodi. Ko ce sad proceduralno da rjesava stvari kad sudski kurir namjerno ne dostavlja postu. Pa ministar bezbjednosti Mektic otvoreno govori i proziva i nista. Kad je Ministar bezbjesnosti i shef SIPAe nemocan, cemu da se nadamo?
Apsolutno se slazem s tobom, ali ovi nasi traze da sve bude po zakonu, pa se cak i hvale da jest po zakonu...a ovako biraju clanove i javno se hvale bez provodenja zakonom propisane proceduremontypython wrote:Vidi, ne bih da idem puno u off topic ali reći ću kratko svoje mišljenje. Nije problem korupcije u ovoj zemlji (samo) to što se primaju ljudi bez konkursa nego što su strukture koje to rade koruptivne. Bez problema možeš namjestiti i konkurs u kojem će tvoj kandidat proći i sve je "pokriveno". Ja sam jednom bio na nekom konkursu i kažu bio najbolji kandidat (ministar se i rukovao sa mnom i čak razgovarao kad da počnem raditi) a na kraju je primljen drugi čovjek kojem je, kažu, mjesto bilo namješteno od početka. Zamisli da Real ili Bayern traže napadača za sljedeću sezonu, da li raspisuju konkurs ili uzmu najbolje što ima na tržištu i još ga mole. Ili npr da se svjetske kompanije oslanjaju na konkurs da izaberu svog CEO. Ili da npr Harvard ili MIT zapošljavaju profesora na bazi konkursa. "Poštovani g Nobelovče, da li biste se javili na naš konkurs.....". Da skratim, uzeću samo jedan primjer, malo stariji ali ilustrativan, možda i znate. Vodeći njemački raketni stručnjak u II svj ratu bio je Wernher von Braun, konstruktor V1 i V2 raketa kojima je gađana Britanija i od kojih je poginulo mnogo ljudi. Čovjek je inače bio oficir SSa. Dakle odmah nakon rata Amerikanci su ga prebacili u SAD (zajedno sa još 1600 drugih naučnika i inžinjera) i odmah postavili da radi za amričku vojsku, a poslije je kao jedan od vodećih u NASAi bio jedan od tvoraca svemirskog programa, slijetanja na Mjesec itd. Dakle Amerikanci nisu imali ikakvog problema da SS oficira stave u vrhove svoje administracije kad im je to bilo potrebno rukovodeći se isključivo strukom. Ovo ne znači da sam protiv konkursa generalno ali nisam da budu smokvin list za kriminal i korupciju.Mirnes wrote:Hajde vako, za sve se trazi da bude izabrano konkursom, a ovdje iz dzepa neko izvuci papir sa imenom...ima procedura za to, koja se ne postuje godinama, mada ni uz proceduru nece biti puno bolje...ako ima zainteresovanih na forumu mozemo o tome
Begov Han
Ovdje ste previdjeli činjenicu da je ovo imenovanje na osnovu vladine Uredbe na period do završetka konkursne procedure,a najduže na tri mjeseca.
Istina,to nemora značiti da će u tom roku biti izabran novi član u skladu sa Zakonom,ali u ovom slučaju i to je izvjesno,pošto će ovi što im ova gospođa baš i ne paše,nastojati što prije da je uklone!
U slučaju Feroelektra Vlada je također imenovala privremeni NO,ali on tamo sjedi više od godinu dana.Direktor je također vd više od godinu i ko u vrijeme Stanica samo se trude da šta prodaju od imovine!I to isti ljudi koji su to radili i sa Staničima.Hvatač to ,naravno dobro nadgleda pa će na kraju neko od njegovih uhvatiti nešto od silne i ovine Feroelertra na kraju slobodnog pada!Takav nam grah pao!
Istina,to nemora značiti da će u tom roku biti izabran novi član u skladu sa Zakonom,ali u ovom slučaju i to je izvjesno,pošto će ovi što im ova gospođa baš i ne paše,nastojati što prije da je uklone!
U slučaju Feroelektra Vlada je također imenovala privremeni NO,ali on tamo sjedi više od godinu dana.Direktor je također vd više od godinu i ko u vrijeme Stanica samo se trude da šta prodaju od imovine!I to isti ljudi koji su to radili i sa Staničima.Hvatač to ,naravno dobro nadgleda pa će na kraju neko od njegovih uhvatiti nešto od silne i ovine Feroelertra na kraju slobodnog pada!Takav nam grah pao!