Stalno govorim o ovome. Partitokratija uništava našu dobit. Ološ. To nisu poltičke stranke nego koruptivne bande.Sitna buranija wrote:Nove okolnosti...
http://faktor.ba/vijest/sukob-s-radonci ... omu-266287
Eh sad, koliko sadržaj ove informacije može imati uticaja na samo sazivanje skupštine dioničara i izvršavanje ostalih obaveza NO BHT vidjećemo...
BH Telecom
Re: BH Telecom
Za odluku o zakazivanju skupštine dovoljna je prosta večina,dakle tri od ukuono pet članova NO.Osim toga skupštinu može zakazati i Odbor za reviziju,ako to ne učini NO!A oni su svi tamo stranački pijuni.Ovaj što je podnio ostavku samo je u pogrešnoj stranci.Oni ,naime pokušavaju da pokažu da su drugačiji od drugih,bar u nečemu!I ovo sigurno neće biti smetnja u donošenju odluke o isplati dividende.Ponavljam da je ova odluka posljedica straha od gubitka izbora.A to bi značilo gubljenje prilike da i dalje izvlače tu akumuliranu dobit na način kojeg su prakticirali recimo u FDS!
-
Pa ovo je već cirkus...
http://faktor.ba/vijest/podrzali-je-hdz ... oma-266428
http://faktor.ba/vijest/podrzali-je-hdz ... oma-266428
-
Sad će Radončić u BHT da privuće i korisnike iz RS-a dosta je favorizovao mtel
-
Slušao sam je više puta i zvuči mi vrlo racionalno, razmišlja ekonomski, vrlo inteligentna. Koliko znam protiv je režima M Dodika. Šta je bila i radila u ratu ne znam, nije optužena ni suđena ni za šta, a sad se može u medijima spinovati šta hoćeš. Meni je više dosta ratne priče, zanima me samo stručnost. Ja stručniju osobu ne vidim. Kao da su dosadašnji kadrovi u politici i ekonomiji cvijeće. Ja bih je istog trena stavio na Novalićevo mjesto. Jedino što mi smeta je da nisu ostale kakve veze sa Selimovićem s obzirom na prethodni posao.
Dobar potez. Zbunjujući za SDA. Dominirat će stručnošću i elokventnošću u odnosu na stranačke idiote koje su postavili. Diskreditacija izmišljenom krivicom iz ratne prošlosti je dno dna .
Svi na tv-u izgledaju stručni, ali sve i da jest stručna, pitanje je da li je poštena?
Bolje manje stručan, a pošten, već stručan a lopina.
Ipak budimo iskreni, ovo je NO i ništa tu ona ne može puno popravit/pokvarit
-
ma ne izgledaju meni na tv svi stručni, naprotiv. Naslušao sam se univerzitetskih profesora glupih ko ponoć koji nemajui tri čiste o bilo čemu, koji za trajanja rasprave o temi nakon što su dobili riječ 5-6 puta nisu uspjeli ni očešati temu a kamoli pogoditi u centar. A da u nadzornom odboru ne može puno uraditi-ne može. Volio bih da je na nekom operativnijem mjestu , npr Fadilovom. Da li je poštena? Ne znam, ali činjenica da je nakon što je bila ministrica finansija raskinula sa režimom i dugo bila bez posla neriješene egzistencije, mi je indikativna. Prave sluge režima nikad se ne svađaju sa onima koji su na vlasti, niti polemišu, samo šute i kradu. Evo Zukić, iz zatvora jučer direktno teleportiran u Nazoviparlament, kao da ništa nije bilo, a oni u novinama šta je rekla žena prije 25 godina spašavajuću glavu. Uostalom žena je inteligentna i to mi je dosta, zasad. Za promjenu.car wrote:Svi na tv-u izgledaju stručni, ali sve i da jest stručna, pitanje je da li je poštena?
Hajde vako, za sve se trazi da bude izabrano konkursom, a ovdje iz dzepa neko izvuci papir sa imenom...ima procedura za to, koja se ne postuje godinama, mada ni uz proceduru nece biti puno bolje...ako ima zainteresovanih na forumu mozemo o tome
Begov Han
-
Vidi, ne bih da idem puno u off topic ali reći ću kratko svoje mišljenje. Nije problem korupcije u ovoj zemlji (samo) to što se primaju ljudi bez konkursa nego što su strukture koje to rade koruptivne. Bez problema možeš namjestiti i konkurs u kojem će tvoj kandidat proći i sve je "pokriveno". Ja sam jednom bio na nekom konkursu i kažu bio najbolji kandidat (ministar se i rukovao sa mnom i čak razgovarao kad da počnem raditi) a na kraju je primljen drugi čovjek kojem je, kažu, mjesto bilo namješteno od početka. Zamisli da Real ili Bayern traže napadača za sljedeću sezonu, da li raspisuju konkurs ili uzmu najbolje što ima na tržištu i još ga mole. Ili npr da se svjetske kompanije oslanjaju na konkurs da izaberu svog CEO. Ili da npr Harvard ili MIT zapošljavaju profesora na bazi konkursa. "Poštovani g Nobelovče, da li biste se javili na naš konkurs.....". Da skratim, uzeću samo jedan primjer, malo stariji ali ilustrativan, možda i znate. Vodeći njemački raketni stručnjak u II svj ratu bio je Wernher von Braun, konstruktor V1 i V2 raketa kojima je gađana Britanija i od kojih je poginulo mnogo ljudi. Čovjek je inače bio oficir SSa. Dakle odmah nakon rata Amerikanci su ga prebacili u SAD (zajedno sa još 1600 drugih naučnika i inžinjera) i odmah postavili da radi za amričku vojsku, a poslije je kao jedan od vodećih u NASAi bio jedan od tvoraca svemirskog programa, slijetanja na Mjesec itd. Dakle Amerikanci nisu imali ikakvog problema da SS oficira stave u vrhove svoje administracije kad im je to bilo potrebno rukovodeći se isključivo strukom. Ovo ne znači da sam protiv konkursa generalno ali nisam da budu smokvin list za kriminal i korupciju.Mirnes wrote:Hajde vako, za sve se trazi da bude izabrano konkursom, a ovdje iz dzepa neko izvuci papir sa imenom...ima procedura za to, koja se ne postuje godinama, mada ni uz proceduru nece biti puno bolje...ako ima zainteresovanih na forumu mozemo o tome