Nadajmo se da se radi o terminološkom nerazumjevanju. I do mene su došle info da se radi o korektnom čovjeku. Nemam razloga da sumnjam.Sitna buranija wrote:Ja sam čuo da ovaj čovjek ne želi da ulazi u mutne rabote i petljavine. Tako da mislim da je i njemu prihvatljiva isplata državi ovih 90 mio KM isključivo na zakonit način, a u ovom slučaju je to kroz dividendu. Ne vjerujem da bi on pristao na petljavine neke druge vrste...
BH Telecom
Re: BH Telecom
Jest da se opet malo zapetljao, pa mozda da pomislim da nije neki govornik, ali eto ipak su napisali tekst da je 10 mil za dividendu...a ustvari on rece da je 90 mil za investiranje (misleci dividendu velikom dionicaru) a 10 mil malim dionicarima..., on jasno kaze 10 mil za sitne dionicare ...e sad malo jest petljanja, ali mislim da sve mora ici kroz dividendu.Shahab wrote:Nadajmo se da se radi o terminološkom nerazumjevanju. I do mene su došle info da se radi o korektnom čovjeku. Nemam razloga da sumnjam.Sitna buranija wrote:Ja sam čuo da ovaj čovjek ne želi da ulazi u mutne rabote i petljavine. Tako da mislim da je i njemu prihvatljiva isplata državi ovih 90 mio KM isključivo na zakonit način, a u ovom slučaju je to kroz dividendu. Ne vjerujem da bi on pristao na petljavine neke druge vrste...
To ce biti vise nego zadnja isplacena dividenda...sto naravno raduje hehe
E sad kad ce biti, vidjet cemo
Begov Han
Znači oko marku i po bi se moglo očekivati.
Ovo sam napisao podavno.Ovaj hvatač društava u slobodnom padu nije se ovog puta usudio na onaka drsku pljačku neraspoređene dobiti kao u slučaju FDS.I to je nekakav znak!slavuj wrote:Nerasporedjenu dobit mogu uzeti samo kroz dividendu ili recimo kao drustvo iz FDS!Sumnjam da ce se ovaj salabajzer odluciti ponovo na isti model!Tesko da bi prosle jos cetiri ocite pljacke!
-
1,58 po dioniciSabur2 wrote:Znači oko marku i po bi se moglo očekivati.
-
Ma naše tržište generalno veoma usporeno djeluje bilo na dobre ili loše vijesti, ali nije ni čudo jer "koga su guje ujedale i guštera se boji"...
-
U slučaju FDS je imao saradnike spremne na svašta. Zapravo je on njima bio saradnik, a oni su bili glavni mozak operacije. U slučaju BHT-a i da hoće raditi nešto nezakonito ne može, dok ne smijeni Zaimovića i još par njih...slavuj wrote:Ovo sam napisao podavno.Ovaj hvatač društava u slobodnom padu nije se ovog puta usudio na onaka drsku pljačku neraspoređene dobiti kao u slučaju FDS.I to je nekakav znak!slavuj wrote:Nerasporedjenu dobit mogu uzeti samo kroz dividendu ili recimo kao drustvo iz FDS!Sumnjam da ce se ovaj salabajzer odluciti ponovo na isti model!Tesko da bi prosle jos cetiri ocite pljacke!
Povrat preko 10posto,a potraznja tanka???
Jel to isplata dividende godisnja ili akumulirana?
Jel to isplata dividende godisnja ili akumulirana?
Ovo će biti dividenda iz akumulirane dobiti,one koje inače nema,ako je hvatač iz Gradačca uspije dohvatiti sa kompanjonimna mimo regularnih načina!Ukupno sa več isplačenom dividendom u ovoj godini prinos će biti više od 2,5 KM,što na cijenu od 15 KM donosi čak 16.6 procenata prinosa!
Naravno da se dodatne isplate ne mogu očekivati ubuduće,ali i 1KM redovne dividende je više od 6 posto na tu cijenu!Svakako je to dovoljan motiv za kupovinu,ali...!A šta ako nekom Sulji padne na pamet da je bolje da fond koji on kontroliše proda dionice BH Telekoma i uloži u neku od top dionica koje su na neki način u njegovom vlasništvu,poput recimo Unioninvest plastike,Ozona,nekakvih nepostoječih telekomunikacija i slično!?I zaspe tržište jevtinim dionicama BHT,nakon čega oni koji su ih kupili po recimo 15 km ,zakljuće da su cijene pale više nego je naplačeno dividende!
Ostaje nam jedino nada da će ovaj pokrovitelj svakojakog kriminala na SASE Hasan A.P.Čelam,konačno na smetljište tržišta vrijednosnih papira.Naravno u društvu sa svima onima koji nikada nisu sigurni šta je to nezakonito u trgovanju na SASE!A naprijed pomenuti Suljo će sigurno nekog od svojih izvršilaca,koje mudro tjera na potpuno neobjašnjiva ulaganja,smjestiti na čuvano mjesto,zbog zloupotreba u raspolaganju imovinom malih dioničara fondova!
Ja sam ,inače,nepopravljiv optimista!I zato sam nešto i dokupio!
Naravno da se dodatne isplate ne mogu očekivati ubuduće,ali i 1KM redovne dividende je više od 6 posto na tu cijenu!Svakako je to dovoljan motiv za kupovinu,ali...!A šta ako nekom Sulji padne na pamet da je bolje da fond koji on kontroliše proda dionice BH Telekoma i uloži u neku od top dionica koje su na neki način u njegovom vlasništvu,poput recimo Unioninvest plastike,Ozona,nekakvih nepostoječih telekomunikacija i slično!?I zaspe tržište jevtinim dionicama BHT,nakon čega oni koji su ih kupili po recimo 15 km ,zakljuće da su cijene pale više nego je naplačeno dividende!
Ostaje nam jedino nada da će ovaj pokrovitelj svakojakog kriminala na SASE Hasan A.P.Čelam,konačno na smetljište tržišta vrijednosnih papira.Naravno u društvu sa svima onima koji nikada nisu sigurni šta je to nezakonito u trgovanju na SASE!A naprijed pomenuti Suljo će sigurno nekog od svojih izvršilaca,koje mudro tjera na potpuno neobjašnjiva ulaganja,smjestiti na čuvano mjesto,zbog zloupotreba u raspolaganju imovinom malih dioničara fondova!
Ja sam ,inače,nepopravljiv optimista!I zato sam nešto i dokupio!