Solana Tuzla

slavuj

Re: Solana Tuzla

Post by slavuj »

Jučer sam opet prisustvovao skupštini Bosnalijeka iz doba Arslanagića.Da dobro ste pročitali i ne radi se ni o kakvom lapsusu.
Skupština Solane dd juče potpuno je bila ista kao ona Bosnalijekova na kojoj je Arslanagić sačuvao svoj Nadzorni odbor.I akteri skoro pa isti.
Predstavnici skoro svih fondova ,na čelu sa po svoj prilici već bivšom predstavnicom slovenske KD,koja je ovdje bila očito samo pijun Selimovića!
Naravno,tu je i najpoznatiji direktor brokerske kuće ,bar u pravosudnim krugovima.Između dva sudovanja zbog manipulacija sa punomoćima Bosnalijeka za račun Arslanagića,navratio čovjek da vidi kako će proći ta ujdurma od skupštine i da o tome izvjesti svog velikog meštra.
A sve što poduzima taj nekadašnji poduzetnik usmjereno je na mahinacije na SASE.
Razlika je jedino što na ovoj skupštini,kao i na svim dosadašnjim skupštinama Solane,niko od predstavnika fondova i grupe od ,sad već bivšeg direktora Kapetanovića,nije rekao ni riječi niti o jednoj tačci dnevnog reda. Nešto je govorio jedini dosadašnji član NO izvan organizirane skupina koja je definitivno ovladala Solanom i sprema joj sudbinu svih firmi u koju su do sada ušli Selimovići i fondovi.Iskoristili su prilkiku što je predstavnik Bonusa u NO tražio razrješenje na lični zahtjev,tačka 7 dnevnog reda,skinuli tu tačku sa dnevnog reda za odgodjenu skupštinu i na glasanju o povjerenju Nadzornom odboru,pošto su morali braniti samo tri predstavnika ove pljaškaške skupine,smjenili tog neposlušnog člana NO.Naravno,poslije toga su izabrana dva Napredna ispod Bistrika.O toj njihovoj izbornoj ujdurmi konačni sud će morati donijeti baš sud.
Jedino je vrijedno pomena još Kapetanovićevo čuđenje kako ga to čovjek,intelektualac,kolega po vokaciji,koji uz to nosi i muslimansko ime,može pitati gdje su rezultati dvanaest milionske investicije.Jer Solana je ove godine poslovala sa upola slabijim rezultatom od onog prije aktiviranja ove poprilične investicije.Moram još napisati da je ona Bosnalijekova skupština bila predposljednja kojoj je Arslanagić prisustvovao.Poslije jedne slične u KLasu svojevremeno je smijenjen i do tada uspješni direktor Ahmović.I u njegovom NO su bila samo dva predstavnika dioničara sa preko 6 posto vlasništva.
panzer

Post by panzer »

Druga bi to bila priča da ima dividende. Nekad ranije moglo se i po 2-3 KM po dionici isplatit. A sada, sa obavezom za ovo skladište, teško. Pored toga, još niko ne priča o bilo kakvoj prodaji zemljišta koje bi im moglo donijeti veliku zaradu.

A normalno je da i neće pričati o tome jer se valjda čekaju ti naprednjaci. Zašto bi zaradili svi kada može samo ovaj što se ne bavi svojim biznisom nego pere svoj i tuđi keš.
slavuj

Post by slavuj »

Izgleda da se ON upravo bavi samo onim čto mu ide od ruke.Na žalost kod nas je najlakše naći saradnike,iliti poslušnike za prevare,krađe,otimačinu!
U Solani se već dugo radi kao da je ON tamo.Investiciju,koju sam spomenuo,dakle tih dvanaest miliona su realizirali ne samo zbog stvaranja prilike za uzimanje dobre provizije,nego i zbog oslobađanja najmanje 50 duluma zemlje u sred grada.E baš po to je krenuo ovaj čelnik čitavog konglomerata uništenih firmi!Kapetanović mu je svojom pohlepom za provizijom,dobrano olakšao taj put.Solana neko vrijeme može funkcionisati i na pola lokacije a poslije slijede blokade puteva!!I svi će se tada baviti tim problemom kao što se sada bave uglavnom posljedicama,a za uzroke niko i ne pita.
Kapetanović će ili s njima ili će ga promjeniti.To će mo uskoro saznati.On je svakako pred penzijom.Nevolje čekaju ostale uposlenike,čak i one koji imaju dioinica a sada samo poslušno potpisuju punoimoći,zajedno sa umrlim dioiničarima,da bi opstali njihovi članovi NO,pa makar i u manjini!
Sve već viđeno!
slavuj

Post by slavuj »

slavuj wrote:Jučer sam opet prisustvovao skupštini Bosnalijeka iz doba Arslanagića.Da dobro ste pročitali i ne radi se ni o kakvom lapsusu.
Skupština Solane dd juče potpuno je bila ista kao ona Bosnalijekova na kojoj je Arslanagić sačuvao svoj Nadzorni odbor.I akteri skoro pa isti.
Predstavnici skoro svih fondova ,na čelu sa po svoj prilici već bivšom predstavnicom slovenske KD,koja je ovdje bila očito samo pijun Selimovića!
Naravno,tu je i najpoznatiji direktor brokerske kuće ,bar u pravosudnim krugovima.Između dva sudovanja zbog manipulacija sa punomoćima Bosnalijeka za račun Arslanagića,navratio čovjek da vidi kako će proći ta ujdurma od skupštine i da o tome izvjesti svog velikog meštra.
A sve što poduzima taj nekadašnji poduzetnik usmjereno je na mahinacije na SASE.
Razlika je jedino što na ovoj skupštini,kao i na svim dosadašnjim skupštinama Solane,niko od predstavnika fondova i grupe od ,sad već bivšeg direktora Kapetanovića,nije rekao ni riječi niti o jednoj tačci dnevnog reda. Nešto je govorio jedini dosadašnji član NO izvan organizirane skupina koja je definitivno ovladala Solanom i sprema joj sudbinu svih firmi u koju su do sada ušli Selimovići i fondovi.Iskoristili su prilkiku što je predstavnik Bonusa u NO tražio razrješenje na lični zahtjev,tačka 7 dnevnog reda,skinuli tu tačku sa dnevnog reda za odgodjenu skupštinu i na glasanju o povjerenju Nadzornom odboru,pošto su morali braniti samo tri predstavnika ove pljaškaške skupine,smjenili tog neposlušnog člana NO.Naravno,poslije toga su izabrana dva Napredna ispod Bistrika.O toj njihovoj izbornoj ujdurmi konačni sud će morati donijeti baš sud.
Jedino je vrijedno pomena još Kapetanovićevo čuđenje kako ga to čovjek,intelektualac,kolega po vokaciji,koji uz to nosi i muslimansko ime,može pitati gdje su rezultati dvanaest milionske investicije.Jer Solana je ove godine poslovala sa upola slabijim rezultatom od onog prije aktiviranja ove poprilične investicije.Moram još napisati da je ona Bosnalijekova skupština bila predposljednja kojoj je Arslanagić prisustvovao.Poslije jedne slične u KLasu svojevremeno je smijenjen i do tada uspješni direktor Ahmović.I u njegovom NO su bila samo dva predstavnika dioničara sa preko 6 posto vlasništva.
Ovo je tekst od maja ove godine!Da malo oživimo temu.Nastavak sigurno slijedi!
panzer

Post by panzer »

Moglo bi uskoro biti preuzimanja od strane BIGovca.
panzer

Post by panzer »

Dobar potez otkup udjela u Rudniku Soli....
slavuj

Post by slavuj »

slavuj wrote:Jučer sam opet prisustvovao skupštini Bosnalijeka iz doba Arslanagića.Da dobro ste pročitali i ne radi se ni o kakvom lapsusu.
Da ponovo ne pišem,citirao sam svoj post od 15.05.2016.god.
A danas čitam Obavještenje o održavanju 21.redovne Skupštine dioničkog drušzva Solana d.d Tuzla .Ta 21. skupština bit će održana24.03.2017.god!
A i ova o kojoj govori gornji post,bila je također 21.redovna Skupština.
A na dnevnom redu ove 21.redovne skupštine je poništavanje svih odluka one 21.redovne skupštine.Onu 21.skupštinu tražio je ZIF BIG,i sve odluke na njoj izglasala je uglavnom baš ta kriminalne družina iz BIG-a.Tako sam ih nazvao i na toj skupštini pa je jedan,očito pripravnik u tom poslu,uzeo riječ samo da bi me priupitao ko sam ja da njima govorim da su kriminalci!
E sad,pored Rješenja KOMVP od 01.12.2016.,ova 21. redovna skupština zakazana je i po zahtjevu tog istog BIG-a,koji eto traži da se ponište sve odluke koje su tada donijeli!Imaju izgleda novog jahaća u sedlu.On me i ne čudi,ali se čudim ovim iz KOMVP!Šta li su radili punih 6 mjeseci,i kako ih nije stid poništavati odluke koje su jedva progurali!
A da nbi ste sve ovo razumjeli,morate pročitati to Obavještenje...!
Sudovanje,koje sam spomenuo u prethodnom postu,već je poodmaklo.Prije dva-tri dana išao sam i ja gore da dam izjavu,kao svjedok.Na vratima smo zatekli obavijest da je sudija bolestan.Ne znam je li i on znao za ovo poništavanje svega zbog čega je čovjek tužio!
No dobro je da članovi KOMVP rade još nešto osim kupovine dionica na osnovu povlaštenih informacija!
savjetnik

Post by savjetnik »

Mislim da se nešto dešava oko ove dionice.Prema nezvaničnim informacijama u narednom periodu se očekuje značajno trgovanje ovim dionicama između 30,00-35,00 KM po dionici,a potvrda ove informacije bi moglo biti značajno povečanje udjela P.TRADE d.o.o. Sarajevo.Kompanija P.trade d.o.o. već 10 godina uspješno se bavi distribucijom i uvozom poznatog svjetskog branda espresso kafe Lavazza.Oni su se pojavili 28.12.2016.godine kad su od Sarajlić Amara kupili 9346 dionica.Tad su se prvi put pojavili na registru među prvih 10 vlasnika sa 2,9114 % učešća da bi na današnji dan imali 4.1926%.Prema istim informacijama povezani su sa većinskim vlasnikom Klas-a AS d.o.o. Jelah-Tešanj.Najvjerovatnije da kupuju dionice za ovu grupaciju,ali nisam siguran na koju će cijenu izlaziti.
proleter

Post by proleter »

savjetnik wrote:Mislim da se nešto dešava oko ove dionice.Prema nezvaničnim informacijama u narednom periodu se očekuje značajno trgovanje ovim dionicama između 30,00-35,00 KM po dionici,a potvrda ove informacije bi moglo biti značajno povečanje udjela P.TRADE d.o.o. Sarajevo.Kompanija P.trade d.o.o. već 10 godina uspješno se bavi distribucijom i uvozom poznatog svjetskog branda espresso kafe Lavazza.Oni su se pojavili 28.12.2016.godine kad su od Sarajlić Amara kupili 9346 dionica.Tad su se prvi put pojavili na registru među prvih 10 vlasnika sa 2,9114 % učešća da bi na današnji dan imali 4.1926%.Prema istim informacijama povezani su sa većinskim vlasnikom Klas-a AS d.o.o. Jelah-Tešanj.Najvjerovatnije da kupuju dionice za ovu grupaciju,ali nisam siguran na koju će cijenu izlaziti.
Izaći će po 25 KM na berzi, a razliku će dobiti ispod stola, po dobrom starom običaju na SASE.
savjetnik

Post by savjetnik »

Ma nisam siguran da bi se upuštali u takvu rabotu.Nominalna vrijednost je 70,20 KM.Imaju emitovanih 506279,a u vlasništvu fondova se nalazi skoro 32% dionica ili 162.000.dionica.Pri tom ne zaboravi da su dionice od ŠEPO JASMIN-a blokirane 5.8841 % (sud blokirao),ali ono što je bitno kod ove dionice da je kapital značajno povećao u odnosu kad je urađena emisija dionica. Datum registracije emisije: 25.12.2006.god.Ukupan broj vlasnika dionica 994,a mislim da bi se ovaj broj značajno smanjio ako bi se trgovalo po dobroj cijeni.Al hajde ga znaj šta je dobra cijena?.Ukupan kapital na dan 31.12.2015.godine iznosio 43.423.986 KM.Upisani kapital-35.540.786 KM; Zakonske rezerve-5.596.205 KM;Akumulirana dobit-1.405.269 KM;Rezultat tekućeg perioda-881.726 KM.Po mom mošljenju ,a na osnovu podataka koje sam pronašao na webu od vanjskog revizora Zuko d.o.o.Finansijski izvještaji na dan 31.12.2015.godine Solana dd Tuzla jedna od najpodcjenjenijih dionica na SASE.
Post Reply