Solana Tuzla
Re: Solana Tuzla
ako je bonus onda direktor fds-a zeli preko dufova da navuce nesto para u fds i popravi sliku prihoda fds-a.
Bonus je prodao a kupio je sigurno neko iz raje!Prodaja je izuzetno glup potez,sa stanovišta dioničara Bonusa,ali je zato kupac dobro profitirao.Najvjerovatnije se spremaju za ove proljetne rasprodaje.Na zapadu je to oko Uskrsa.Nek smo bar po nečem u Evropi.
Samo kod nas ljudi rasprodaju tuđe.U ovom slučaju direktor FDS rasprodaje najkvalitetnije dionice iz portfolija Bonusa.A u toj velikoj proljetnoj rasprodaji premijer ili onaj drvosječa iz Zavidovića,što ne zna ni da je Vlada dobila u nekoliko navrata dividendu iz FDS,rasprodavati će imovinu poreskih obveznika.I us put pripremati uslove za pljačku malih dioničara FDS-a,Bosnalijeka i možda Sarajevo osiguranja!I sve mirno i pred očima HasanaA.P.Čelama.Sutra ću ga pitati jesu li aplikacije najizrazitiji oblik dogovorenih transakcija.Znam šta će mi odgovoriti,ali nek ostane zapisamo za vremena kad bude račun sveden,ako bude!
Samo kod nas ljudi rasprodaju tuđe.U ovom slučaju direktor FDS rasprodaje najkvalitetnije dionice iz portfolija Bonusa.A u toj velikoj proljetnoj rasprodaji premijer ili onaj drvosječa iz Zavidovića,što ne zna ni da je Vlada dobila u nekoliko navrata dividendu iz FDS,rasprodavati će imovinu poreskih obveznika.I us put pripremati uslove za pljačku malih dioničara FDS-a,Bosnalijeka i možda Sarajevo osiguranja!I sve mirno i pred očima HasanaA.P.Čelama.Sutra ću ga pitati jesu li aplikacije najizrazitiji oblik dogovorenih transakcija.Znam šta će mi odgovoriti,ali nek ostane zapisamo za vremena kad bude račun sveden,ako bude!
Prebacivanja iz šupljeg u prazno, vrte se fondovi (Bonus, Naprijed, MI Group), FDS i Selimovići, sve nešto ukrug.panzer wrote:Rasporediše po fondovima.
Vjerovatno će ovako biti i sa Bihaćkom pivovarom, nema dakle preuzimanja ili ukrupnjavanja.
Prebijanja i pranje novca.
A regulatora tržišta kapitala nema. Raj za jalijaške investitore i biznismene.
Pošao napisati nešto što sam čuo neki dan o eventualnoj prodaji Solane, kad vidim da sam u prethodnom postu spominjao Selimoviće....a priča ide ovako :proleter wrote:Prebacivanja iz šupljeg u prazno, vrte se fondovi (Bonus, Naprijed, MI Group), FDS i Selimovići, sve nešto ukrug.panzer wrote:Rasporediše po fondovima.
Vjerovatno će ovako biti i sa Bihaćkom pivovarom, nema dakle preuzimanja ili ukrupnjavanja.
Prebijanja i pranje novca.
A regulatora tržišta kapitala nema. Raj za jalijaške investitore i biznismene.
Bio sam u društvu jedne poslovne osobe iz TK koja je usko vezana za Solanu. I ja se napravim pametan i kažem da će AS grupa vjerovatno jednom preuzeti Solanu Tuzla. Čovjek kiselo razvuče osmjeh i kaže : "Ne vjerujem...".
Pa ko onda, radoznao sam ja.
"Izgleda Selimovići", odgovori čiko.
Nije baš za muštuluka, zar ne
Kako i čime?
Oni jesu najbolji u varijanti "prebaciš mi,prebacim ti" ali jedino mogu sa fondom BIG nešto iskompenzovati a sumnjam da bi ovi to prodali. Možda i hoće ali koju bolju opciju ima Naprijed da se Bigu isplati mijenjati za solanu.
A i da to urade opet su kratkoročni vlasnici. Svakako ne znaju ništa osim pivare voditi.
Oni jesu najbolji u varijanti "prebaciš mi,prebacim ti" ali jedino mogu sa fondom BIG nešto iskompenzovati a sumnjam da bi ovi to prodali. Možda i hoće ali koju bolju opciju ima Naprijed da se Bigu isplati mijenjati za solanu.
A i da to urade opet su kratkoročni vlasnici. Svakako ne znaju ništa osim pivare voditi.
Slažem se do posljednjeg slova, zato mi se nije ni svidjela priča. Ali naravno da dalje nisam komentarisao.panzer wrote:Kako i čime?
Što, šta fali pa na pomolu je dobar izvozni posao. Čujem da će izvoziti so za solanu na Pagu a uvoziti prirodnu krupnu morsku so.proleter wrote:Slažem se do posljednjeg slova, zato mi se nije ni svidjela priča. Ali naravno da dalje nisam komentarisao.panzer wrote:Kako i čime?
Za izvoz mogu dobiti stimulacije od države a uvoz i tako svi rade po volji. Dakle nije samo pivo u pitanju.
Navodno imat ćemo zdraviju so.
Jel opet dobit u rezerve. Sve se rezerviše za nove vlasnike. I izgleda dok se ne ode vidjeti materijale za skupštinu ne mogu se saznati rezultati.
Sazivanje Skupštine društva “Solana” d.d. Tuzla
21.4.2016 13:42:37
Saziva se Skupština društva “Solana” d.d. Tuzla za 12. 05. 2016. godine (četvrtak) sa početkom u 11,00 sati, u prostorijama društva u Tuzli, ulica Soli 3
Za skupštinu je predložen slijedeći Dnevni red:
1. Utvrđivanje kvoruma
2. Izbor radnih tijela skupštine
3. Usvajanje godišnjeg izvještaja za 2015. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj I izvještaj revizora, nadzornog odbora I odbora za reviziju
4. Usvajanje godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2015 godinu
5. Odluka o raspredu dobiti iz 2015 godine
6. Odluka o izboru vanjskog revizora za 2016 godinu
7. Razrješenje člana NO, na lični zahtjev
8. Imenovanje člana NO
Izvor, dnevne novine “Oslobođenje” od 21.04.2016. godine
-
Ovdje u dnevnom redu ili je predlagač napravio previd obzirom da je pod 3 .Usvajanje godišnjeg izvještaja za 2015. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj I izvještaj revizora, nadzornog odbora I odbora za reviziju aonda pod 4. Usvajanje godišnjeg izvještaja o poslovanju za 2015 godinu ( valjda je to pod 3 uz ostale izvještaje ? ) ..
Po predloženom dnevnom redu čini se da nije predviđena isplata dividende jer bi logičnim slijedom takova odluka bila pod rednim brojem 6 ..
Po predloženom dnevnom redu čini se da nije predviđena isplata dividende jer bi logičnim slijedom takova odluka bila pod rednim brojem 6 ..