Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Jel se ovo "tržište" malo povuklo ili čekaju novu fazu.
nisam siguran ali mislim da samo jos fondovi koji su u prvih deset drze dionice fds a da su svi ostali fondovi to prodali ili prebacili na skrbnicki
O IZBORU ČLANOVA NADZORNOG ODBORA FABRIKE DUHANA SARAJEVO Vlada FBiH usvojila je danas izvještaj Komisije za izbor i imenovanja članova nadzornih odbora u privrednim društvima sa učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti Federacije BiH vrši Vlada FBiH, a koji se odnosi na Fabriku duhana Sarajevo d.d. Sarajevo. U izvještaju je navedeno da nisu stečeni uvjeti za sastavljanje liste sa užim izborom najboljih kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, jer su se na javni oglas za izbor i imenovanje dva člana Nadzornog odbora FDS-a prijavila samo dva kandidata. - See more at: http://vijesti.ba/clanak/310356/odluke- ... i4XJf.dpuf
To se samo dva fadilova prijavila?.. Ili čak nisu ni oni.
Hajde to, ali ljudi su počeli uzimati pozajmice iz javnih preduzeća koja su d.o.o
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-posta ... /160520078 jer ako hoće iz d.d. onda moraju mrsku dividendu uzeti.
Neka stoje stotine miliona KM u javnim preduzećima odnosno u bankama.
I sada, znaš da nećeš imati sredstava da podmiriš obaveze odnosno da ta sredstva ne možeš namiriti iz nekih svojih planiranih poslova do kraja godine ali niukom slučaju nećeš pomisliti da aktiviraš toliki kapital koji stoji na raspolaganju firmama odnosno njihovim menadžmentima.
To mi liči na prebijanje situacije preko koljena.
Hajde to, ali ljudi su počeli uzimati pozajmice iz javnih preduzeća koja su d.o.o
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-posta ... /160520078 jer ako hoće iz d.d. onda moraju mrsku dividendu uzeti.
Neka stoje stotine miliona KM u javnim preduzećima odnosno u bankama.
I sada, znaš da nećeš imati sredstava da podmiriš obaveze odnosno da ta sredstva ne možeš namiriti iz nekih svojih planiranih poslova do kraja godine ali niukom slučaju nećeš pomisliti da aktiviraš toliki kapital koji stoji na raspolaganju firmama odnosno njihovim menadžmentima.
To mi liči na prebijanje situacije preko koljena.
sosor i bosnalijek na prodaju po skoro knjigovodstvenoj vrijednosti.kod fds je to 175 km pa cemo vidjeti odluku vlade po tom pitanju
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE Sarajevo, BIH 39,91
Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 7,04
UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 3,11
vlada i skrbnicki imaju preko 51%, mogu prodati i vecinski paket odmah.ili prvo vladin dio a onda da se vidi da ima mogucnost preuzimanja od skrbnickih za vecinski udio.
Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 7,04
UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 3,11
vlada i skrbnicki imaju preko 51%, mogu prodati i vecinski paket odmah.ili prvo vladin dio a onda da se vidi da ima mogucnost preuzimanja od skrbnickih za vecinski udio.
Dobro je ovo zapažanje da sada skrbnici zajedno sa Vladom imaju više od 50 posto,ali je problem baš kod onih što su iza skrbnika.Vidjet će mo na šta će to izaći.
Svakako je dobar znak da je Vlada odredila ovoliku najnižu cijenu za Sarajevo osiguranje.Onaj Čovićev stećajni upravnik Vrbić baš se isprovaljivao sa onim pravilnikom o određivanju cijene....!Na svu sreću neko je to na vrijeme shvatio i sklonio ga u stranu!Čini se da se konačno našao neko iz premijerovog okruženja koji zna posao!Ne znam hoćeli FDS prvo restruktuirati pa tek onda prodati,ali kako god bude čini se da kriminalci sa SASE polako gube šanse .Sada će Dino moći više da se posveti recimo Solani,već je prijetio okolo po sistemu:Molit će te vi mene da vam kupim po 20km!Ja se lično nadam da će on i njegovi tih svojih 20 km morati čuvati za kantine!
Evo,samo jedan dan trgovine dionicama Sarajevo osiguranja pokazao je ,i dokazao da oni FDS doplačuju.
Svi to vide,osim Hasana A.P.Čelama.Prema onome što su mu objavili u Start BiH,čovjek se sprema za hadž.I zato predlažem onima što su ga ovdje branili da dio zarade od prodaje ovih dionica po cijeni za koju nisu ama baš ni trun zaslužni,izdvoje i pomognu njegov odlazak na hadž.Šteta je da ovaka poštenjačina ne dobaci do tamo,a već je Start ao!.
Svakako je dobar znak da je Vlada odredila ovoliku najnižu cijenu za Sarajevo osiguranje.Onaj Čovićev stećajni upravnik Vrbić baš se isprovaljivao sa onim pravilnikom o određivanju cijene....!Na svu sreću neko je to na vrijeme shvatio i sklonio ga u stranu!Čini se da se konačno našao neko iz premijerovog okruženja koji zna posao!Ne znam hoćeli FDS prvo restruktuirati pa tek onda prodati,ali kako god bude čini se da kriminalci sa SASE polako gube šanse .Sada će Dino moći više da se posveti recimo Solani,već je prijetio okolo po sistemu:Molit će te vi mene da vam kupim po 20km!Ja se lično nadam da će on i njegovi tih svojih 20 km morati čuvati za kantine!
Evo,samo jedan dan trgovine dionicama Sarajevo osiguranja pokazao je ,i dokazao da oni FDS doplačuju.
Svi to vide,osim Hasana A.P.Čelama.Prema onome što su mu objavili u Start BiH,čovjek se sprema za hadž.I zato predlažem onima što su ga ovdje branili da dio zarade od prodaje ovih dionica po cijeni za koju nisu ama baš ni trun zaslužni,izdvoje i pomognu njegov odlazak na hadž.Šteta je da ovaka poštenjačina ne dobaci do tamo,a već je Start ao!.
Bravura kolege slavujaslavuj wrote:Dobro je ovo zapažanje da sada skrbnici zajedno sa Vladom imaju više od 50 posto,ali je problem baš kod onih što su iza skrbnika.Vidjet će mo na šta će to izaći.
Konačno se slažem sa gospodinom slavujom. Dobre šanse u privatizaciji državnih preduzeća po meni će imati samo oni koji imaju i znanje i pare da to naprave. Čitajući razne postove sa teorijama zavjere raznih oblika temeljem mahalskih priča, lupetanja o realnim cijenama dionica bez prave analize preduzeća te hvalisanja o nalozima za kupovinu i prodaju u jedno- ili dvocifrenim količinama dionica čini mi se da na ovom forumu nema ni znanja a bogami ni para, pa je ostalo samo tendenciozno, ni na čemu ozbiljnom utemeljeno lupetanje i mahalanje. Kada bude ovaj forum krenuo u ozbiljnom smjeru možda se opet javim jer mislim da je jedan ozbiljan forum za finansijske investitore u BiH prijeko potreban.slavuj wrote:Dobro je ovo zapažanje da sada skrbnici zajedno sa Vladom imaju više od 50 posto,ali je problem baš kod onih što su iza skrbnika.Vidjet će mo na šta će to izaći.
Svakako je dobar znak da je Vlada odredila ovoliku najnižu cijenu za Sarajevo osiguranje.Onaj Čovićev stećajni upravnik Vrbić baš se isprovaljivao sa onim pravilnikom o određivanju cijene....!Na svu sreću neko je to na vrijeme shvatio i sklonio ga u stranu!Čini se da se konačno našao neko iz premijerovog okruženja koji zna posao!Ne znam hoćeli FDS prvo restruktuirati pa tek onda prodati,ali kako god bude čini se da kriminalci sa SASE polako gube šanse.