Elektroprivreda BIH
-
montypython
Re: Elektroprivreda BIH
I da, Trumpu se možda i ne žuri oko Irana jer mu je sasvim moguće namjera i bila upravo da rat traje duže (iako glumi da je obrnuto), da se zatvori Hormuški prolaz i da nafta postane skuplja a da se lanci snabdjevanja prekinu. Ali ne zato da struja postane skuplja (iako svakako hoće) nego zato jer se pravi multipolarni svijet sa zonama uticaja, kažnjava Evropa i još štošta.
Ne bih ja davao mentalni legitimitet šizofrenom tipu.
-
montypython
Nije legitimitet, oni i postavljaju takve likove koji ne prezaju ni od čega da bi ostvarili ciljeve koji su skoro pa nezamislivi a nisam rekao da su pozitivni. Nećeš uzeti normalnog da uradi ono što nije niko za hiljadu godina prije. Nije drugačije ni drugdje, kao da je normalnija Ursula, Annalena Baerbock, Macron, Klaus Schwab, Kaja Kalas, Starmer, Merz, Netanyahu...Ili na kraju naši, da ih ne nabrajam. Sve je to iz iste kuhinje i ništa nije slučajno, ni ludost ni "nesposobnost".
Dobili su platu jucer a od jednog kolege sam saznao da su imali proizvodnju oko 50 hiljada tona uglja.
Na PK oni imaju problem velik je sloj otkrivke mozda 150M do uglja..
Ne znam zasto ne idu u pravu otvaranja novog PK Repovacki potok..
Upravu koju su imenovali u taj rudnik, po meni je slicna kao u EP-nekompetentna.
Sve u svemu teski su dani za energetski sistem, trenutne nece biti lahko smijeniti jer su kasno imenovani ako uopste i dodje do toga..
Puno mogucnosti ima EU da nama uslove postavlja, zato nasi politicari, direktori moraju njih slusati.
Da je normalano stanje, sutra bi vec bila taksa na uvoznoj vodi ili nesto slicno kao odgovor na CO2 taksu..