Pa može biti a ne mora. Ipak je najavljena ta privatizacija a dionica je padala 8 godina sa 400 KM. Mora nekad i rasti a cijena od 48 je mizerna i ne bih je ni nazvao rastom. Misliš da će Vlada zadati nižu cijenu od knjigovodstvene? Ja bih prije rekao da je obrnuto, tj meni prije izgleda da se pokušava zaustaviti rast nego da se "pumpa". Npr nakon što je ENISR bio duže vrijeme na 1,99 i danas bilo trgovine po 1,95 neko je dao na prodaju 200 tinjak dionica po 1,70. E sad mi recite ko bi racionalan nekoliko minuta nakon trgovine po 1,95 prodavao po 1,70 i ne pokušavajući da proba na npr 1,94 ili 1,93. I tako prodade po 13 % niže nego što je mogao. Promet- 500 tinjak KM. Sa jednim se slažem, ništa nije slučajno i oprez.slucajni prolaznik wrote:Hmmm..ništa nije ni anonimno a pogotovo slučajno …pojedini "brokeri" koriste situaciju da malo razdrmaju učmalu sarajevsku burzu igrajući na kartu naše poznate " priča se da će biti " …tako lagano dižu cijenu dionice fds-a i istovaraju je na ,evo danas 48 KM , a uzimali su po 37-38 KM…kad balončić ispuše neko će se počešati ,istina neće boljeti kao nekad 2006,2007 …sve u svemu preporučam oprez !
PS : jeste da smo u zemlji nelogičnosti ali ipak je rast dionice od 15tak % nakon isplate dividende ,na ovakvom -nikakvom tržištu , odista razlog za razmisliti ima li smisla ...
Slično i na SOSOR uz pad od 5% i promet od takođe 500 tinjak KM.