Kakva dividenda?
Od čega?
Moraju se prvo stvoriti rezerve.
Andelija je skupljao ko vjeverica a ovi su sva "skrovišta" opuhali i ispraznili.
I nije ovih blizu 500 miliona u tri godine samo računovodstvena stavka, što bi rekao Novalić, nego ozbiljno bedostaje toliko novca sa računa i depozita
I ne razumijem kupovinu struje po tim nekim astronomskim iznosima ako je terminska cijena ispod 100 ezra po MWh.
Elektroprivreda BIH
-
montypython
Re: Elektroprivreda BIH
Dividenda ide iz iz dobiti. Zna se kako se dobit ostvaruje. Nećemo im je mi praviti. Zato se bira direktor EP da firma pravi dobit i dijeli dividendu dioničarima. Ne da kuka kao baba da ovo ili ono ne može. Naše je da tražimo od direktora jer on odgovara dioničarima/vlasnicima a to smo mi. Imamo puno pravo da tražimo i zahtjevamo tržišno poslovanje od menadžmenta jer oni nemaju dionice a mi imamo. Imamo beskonačno više dionica od svih njih i toliko puta više prava da tražimo. Dionice nema Lakić ni Nikšić ni Ursula ni strani ambasadori po zelenim konferencijama. U čije ime neko npr provodi zelenu agendu na štetu firme kad taj neko nema ni jednu dionicu firme? Dakle ne trebamo se mi pitati od čega, neka se oni pitaju od čega i kako i dobit i dividenda. A mi je kao vlasnici zahtjevamo. Previše su se svi oni opustili pa su zaboravili da firma pripada građanima FBiH a ne stranom faktoru. A to nema ko da im kaže nego koliko vidim mi. Zato i treba taj sastanak nakon 2 i po godine da pitamo sve to uključivo kako su potrošili pare i zašto se kupuje struja po astronomskom iznosima. Čak mislim da bi trebao poseban sastanak tražiti sa Nikšićem i Lakićem.brzi wrote: ↑11 Mar 2026, 16:19 Jakca dividenda?
Od čega?
Moraju se prvo stvoriti rezerve.
Andelija je skupljao ko vjeverica a ovi su sva "skrovišta" opuhali i ispraznili.
I nije ovih blizu 500 miliona u tri godine samo računovodstvena stavka, što bi rekao Novalić, nego ozbiljno bedostaje toliko novca sa računa i depozita
I ne razumijem kupovinu struje po tim nekim astronomskim iznosima ako je terminska cijena ispod 100 ezra po MWh.
@aid,
Planiraš li ove godine ići na redovnu skupštinu?
Ako ideš i ja bi došao pa da spremimo pitanja, pa ako mogu doći i panzer i Sitna buranija, Veliki dedo, a Slavuj vjerovatno dolazi.
Iako bi bilo dobro čak i prije skupstine da im posaljemo pitanja jer će na skupstini da se izvuku, bit će, ooslat ćemo odgovor.
Ima to pitanje sa nabavnom i prodajnom, ima i dalje pitanje zasto nisu aktivni na berzi u Srbiji, ima pitanje vezano za pozajmice rudnicima, koliko vraćaju i ako ne vraćaju šta se poduzima, ko je odgovoran.
Naravno ima hiljadu pitanja, na kraju krajeva kako trogodisnji gubitaš povećava troskove za plate ako bi u svakoj normalnoj fimi u Europi bilo rezanja troškova.
Da ne spominjemo da je proizvodja u TE pala 30% a troskovi rada rastu i to značajno.
Planiraš li ove godine ići na redovnu skupštinu?
Ako ideš i ja bi došao pa da spremimo pitanja, pa ako mogu doći i panzer i Sitna buranija, Veliki dedo, a Slavuj vjerovatno dolazi.
Iako bi bilo dobro čak i prije skupstine da im posaljemo pitanja jer će na skupstini da se izvuku, bit će, ooslat ćemo odgovor.
Ima to pitanje sa nabavnom i prodajnom, ima i dalje pitanje zasto nisu aktivni na berzi u Srbiji, ima pitanje vezano za pozajmice rudnicima, koliko vraćaju i ako ne vraćaju šta se poduzima, ko je odgovoran.
Naravno ima hiljadu pitanja, na kraju krajeva kako trogodisnji gubitaš povećava troskove za plate ako bi u svakoj normalnoj fimi u Europi bilo rezanja troškova.
Da ne spominjemo da je proizvodja u TE pala 30% a troskovi rada rastu i to značajno.
@Brzi,
Vremena imam , jer sam penzioner ali slabo zdravlja, planiram doći aBd .
Na Panzerovo pitanje da li će “menađeri” promjeniti ponašanje suočeni s našim argumentima odgovorio bih : naravno da neće,a slažem se s tobom da uprava , a ni politika, neće ništa mijenjati dok god se likvidnost ne pojavi kao problem svima vidljiv, iako sa ovih samo 29 mil. KM na računu za EP to jeste već problem. Naravno može još uvijek lako dobiti kredit ,jer joj kratkoročna sredstva ( 491 mil.) pokrivaju ukupne obaveze, ali 500 mil. KM su spržili nepovratno.
Takođe mislim da svaka aktivnost nas dioničara ima smisla ,jer ni u EP ne misle svi isto I ne rade svi u korist štete svoje firme .Možda s malo naše pomoći neki od njih se takođe ohrabre I pokušaju mijenjati stanje na bolje.
Vremena imam , jer sam penzioner ali slabo zdravlja, planiram doći aBd .
Na Panzerovo pitanje da li će “menađeri” promjeniti ponašanje suočeni s našim argumentima odgovorio bih : naravno da neće,a slažem se s tobom da uprava , a ni politika, neće ništa mijenjati dok god se likvidnost ne pojavi kao problem svima vidljiv, iako sa ovih samo 29 mil. KM na računu za EP to jeste već problem. Naravno može još uvijek lako dobiti kredit ,jer joj kratkoročna sredstva ( 491 mil.) pokrivaju ukupne obaveze, ali 500 mil. KM su spržili nepovratno.
Takođe mislim da svaka aktivnost nas dioničara ima smisla ,jer ni u EP ne misle svi isto I ne rade svi u korist štete svoje firme .Možda s malo naše pomoći neki od njih se takođe ohrabre I pokušaju mijenjati stanje na bolje.
Sad je kasno.
Skakavci pojeli godine. I 500 miliona KM.
Skakavci pojeli godine. I 500 miliona KM.