Elektroprivreda BIH

veliki dedo

Re: Elektroprivreda BIH

Post by veliki dedo »

brzi wrote: 26 Feb 2026, 18:22 Najveća greska koju sam učinio je ulazak u dionice Elektroprivrede.
Da nisam usao sad bi moj portfelj vrijedio 2 do 3 puta vise.
I još najgore od svega sto sam povećavao udio pa mi je u jednom trenutku 90% portfelja bilo u dionicama Elektroprivrede.
Nikad u nesto gdje politika ima glavnu riječ ne ulagati više od 20%.
Iako mi sad ne pada na pamet da prodam jer sce sto sam prodao je poslije godinu ili dvije vrijedilo minimalno duplo.
Ja sam "all in" već petnaestak godina.
Eh kad bih samo mogao tužiti Elektroprivredu za pretpljenu patnju, neprospavane noći i duševnu bol...
veliki dedo

Re: Elektroprivreda BIH

Post by veliki dedo »

Sitna buranija wrote: 26 Feb 2026, 23:54 Da sam sebe citiram, da je ostala uprava sa Andelijom na čelu, EP BiH bi već te godine izašla na preko 15 KM, a sa objavom rezultata (koji bi sigurno bili pozitivni) vjerovatno i na preko 20 KM. Ovako, ono što smo svi čekali se vjerovatno neće desiti narednih 3-5 godina-
Evo da te i ja citiram.
Bio si u pravu!
I ovdje smo imali žustru diskusiju oko toga.
Znao si, prepoznao od samog početka njihovu (ne)sposobnost dok sam ja imao stav da im ipak treba dati šansu i pokušavao naći nešto pozitivno makar u ideji, pogrešnoj, da se čak i jedan nesposobni, arogantni, korumpirani i nemoralni seljačić može promijeniti i postati pošten i čestit gospodin, samo ako za to dobije pravu šansu...

Očigledno, ja nisam bio u pravu i citiraću jednu našu staru, staru: da se od govana ne može napraviti pita!
Post Reply