Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Juče sam gledao konsolidovani bilans od Adrisa. Na računu imaju preko 4 milijarde kuna odnosno skoro 1,08 milijardi KM. Da samo tih 80 miliona odvoje za Sarajevo osiguranje, a možda to i urade jer su kupili Croatia osiguranje i imaju interes za Triglav osiguranjem onda bi država imala sigurnog kupca u procesu privatizacije.
-
Ovo je za mnoge velika prilika, prilika da se dođe do tržišnog lidera po cijeni kikirikija, ne samo za ADRIS a i oni su ozbiljni naravno. Ako se potencijalni kupci pravilno informišu odnosno ako ih Vlada upozna sa prilikom mislim da bi stajali u redu da kupe ovo po iznad 15 po dionici. Pitanje je samo je li Vlada svjesna toga.
Triglav ove godine vjerovatno sa preko 200 miliona KM dobiti
Triglav u 2016. planira oko 900 milijuna eura premije
LJUBLJANA - Najveći slovenski osiguravatelj Triglav za iduću godinu planira oko 900 milijuna eura prikupljenih premija, dok će bruto dobit iznositi od 80 do 90 milijuna eura, prema poslovnom planu koji je u petak objavio nadzorni odbor.
U prvih devet mjeseci ove godine Triglav je obračunao ukupno 718,3 milijuna eura premija te je zabilježio veću profitabilnost u odnosu na lani, ostvarivši 94,9 milijuna eura bruto dobiti.
Osiguravateljska grupa Triglav ima ukupno 5.400 zaposlenih. Djeluje u sedam država jugoistočne Europe, a iduće godine će dosljedno pratiti postavljene strateške ciljeve, među kojima su financijska stabilnost, visoka bonitetna ocjena, sigurnost i profitabilnost poslovanja, naveo je Triglav u priopćenju za javnost.
Triglav će, kako se navodi, iduće godine nastaviti i s mjerama za jačanje i konsolidaciju svog položaja u cijeloj regiji, uzimajući pri tom u obzir specifičnosti i poslovne prilike koje se pojavljuju na regionalnim tržištima.
Predsjednik uprave Triglava Andrej Slapar izjavio je da će se kompanija ubuduće bitno više posvetiti upravljanju rizicima, u skladu s direktivom Solventnost2 koja se s idućom godinom počinje primjenjivati u Europskoj uniji, no smatra da će ocjena solventnosti Triglava i ubuduće biti visoka, unatoč strožim kriterijima iz direktive.
Ili se ponuda povukla ili čekaju da neko zatraži na 6,5 ili više.
A do kad nam to berza radi?????
1/8/2016 1:45:19pm 7.00 KM 30
Nalog je mozda dosao u 13:30, i ako je bila prekidbena aukcija zbog velikog raspona, onda se moralo cekati do 13:45, jer prekidbena aukcija traje 15 minuta.
Nalog je sigurno došao u 13.30 ali i ja sam na isti način davao takav nalog prije možda više od godinu i odmah su me upozorili da to ne može.
Ali nekom može.
Ali nekom može.
Moze, naravno da moze, svi nalozi koji dodju do 13:30 mogu
Neko pokušava za 200 KM da vrijednost svog portfolia poveća,međutim to je već odavno provaljeno.Iz izkustva znam da čim se počnu trgovati male količine,a cijena skače to je znak da neko hoće da proda svoje dionice po što boljoj cijeni.Ima kod ove dionice jedan drugi problem,a to je da sam danas saznao da se navodno bivši premijer Nedžad Branković uvukao u kompaniju tiho na neku upražnjenu poziciju u Sarajevo-osiguranju.Ako je tako onda treba što prije bježati iz ove dionice jer dobro su nam poznate metode po kojima ovaj sve kupuje;"PO zakonu".
Molio bih ako neko raspolaže sa bilo kakvim informacijama u vezi ovih mojih saznanja neka napiše.
Molio bih ako neko raspolaže sa bilo kakvim informacijama u vezi ovih mojih saznanja neka napiše.
Prema onome što se šuška. Branković je ušao da bude Insider prilikom privatizacije. Navodno on radi za Slovenačku grupu koja je zainteresovana za SO. Informacija nije pouzdana nego je više neki trač u krugovima osiguravajućih kuća.