Elektroprivreda BIH
-
montypython
Re: Elektroprivreda BIH
Ako dobro shvatam, ovo što je beka 26 objavio je skica tužbe koju je podnio Jadran kapital i koja je u toku? Ako da, to je koliko se sjećam davno podnijeto, zna li se šta je bilo, je li u toku, je li odbijeno...? U međuvremenu je bilo još I mnogo više osnove za tužbu a ne znam da li oni mogu prilagati nove dokaze. Npr prije nekoliko dana ona izjava Lakića da se proizvodi struja po X a građanima "dajemo" po X/2 (jer su oni "socijalno osjetljivi") (41:05 u intervjuu Oslobođenju na YT neki dan) ("dajemo građanima ispod cijene I tako treba" ) je po meni direktni dokaz za sud da se dioničari i firma namjerno oštećuju, namjerno posluje lošije nego što se može godinama gdje je šteta već možda prešla milijardu ili više u vidu izgubljene dobiti, neisplaćene dividende ili smanjenja kapitala društva pa onda i dioničara. Ovakvih I sličnih izjava je bilo još i od ovoga lika I od mislim Nikšića I Buljubašića I još su na you tube) a lako je i materijalno provjeriti. Ako treba nova tužba uz tu prethodnu zajedno sa Jadran kapitalom ili bez njega ako oni neće, ja sam ZA, to sam davno rekao i ponavljam. Treba nas što više zbog troškova advokata ne znam može li tu Gržić pomoći je li im on advokat u tome ili je drugi. Ovo smo jednom počeli preko vibera ali nikako da "očepi", teško je izkoordinisati, trebalo bi neko malo jače da se posveti, angažuje advokata koji je dobar, organizuje prikupljanje para za advokata ili šta već. Ja sam predlagao da se prethodno ode kod Nikšića (ili Buljubašića pa neka im on prenese) i predloži mu se da se otkupe dionice malih dioničara (I vrati se vlasništvo državi na 100%) ako će nastaviti sa socijalnim poslovanjem I oštećivanjem dioničara ali kako shvatam neki misle da nije realno da će nas primiti (mada nismo ni pokušali i ja i dalje mislim da je realno i najbrže). Da skratim, ja sam za tužbu može I po drugim osnovama, od otpisa dugova rudnicima, kupovine struje na berzi po cijenama višim od prodajne itd pa ako ste I vi, da se to odradi. Može se ponuditi advokatu i neka cifra/bonus ako se tužba dobije ili postotak ili fiksno a možda je neko od vas advokat ili ima iskustva u takvim stvarima, poznaje te krugove i procedure i/ili ima vremena da se tome posveti i nekoliko dana maltene cjelodnevno, pa i da mu se plati za to. Ili da se osnuje neko udruženje kakvo je, mislim Slavuj, nekad imao? Evo za početak ali ne bi trebalo više gubiti vrijeme, ima nas 2585 dioničara i ako ne možemo to da odradimo nismo ni zaslužili.
Tu skinuti je dala Umjetna inteligencija
. Može napraviti i tužbu. Pitao sam i ima osnova .
Spomiljala je i neke zakone kad se namjerno ostecuje firma. Po tim zakonima ovestecuje se firma ne pojedinačni dionicari
. Imanoristup svim izjava i zakonima. Nema tog advokatavda će da napravi bolje. Sva cat ko je napravi. Pametnija je od 99 % ljudin i uči . Kad pogrisi priznanje grešku itd. Uglavnom zamijenit će; sudijec' advokata političare profesore nastavnike projektante doktore opće prakse i.mnogevdruge. ibolje će da radi...
Znaci' kako reče može se tužiti direktora upravu i nadzorni odbor zbog nanošenja štete firmi i vlasnicima. Ne npojedinacno nekom dioničaru.
Ako bi Jadran dobio na sudu onda bi prema istom principu mogli i ostali tužiti. Znači čekati ili?
. Može napraviti i tužbu. Pitao sam i ima osnova .
Spomiljala je i neke zakone kad se namjerno ostecuje firma. Po tim zakonima ovestecuje se firma ne pojedinačni dionicari
. Imanoristup svim izjava i zakonima. Nema tog advokatavda će da napravi bolje. Sva cat ko je napravi. Pametnija je od 99 % ljudin i uči . Kad pogrisi priznanje grešku itd. Uglavnom zamijenit će; sudijec' advokata političare profesore nastavnike projektante doktore opće prakse i.mnogevdruge. ibolje će da radi...
Znaci' kako reče može se tužiti direktora upravu i nadzorni odbor zbog nanošenja štete firmi i vlasnicima. Ne npojedinacno nekom dioničaru.
Ako bi Jadran dobio na sudu onda bi prema istom principu mogli i ostali tužiti. Znači čekati ili?
-
montypython
Ja nisam neki ljubitelj AI niti mislim da je i blizu da nešto sama radi bar zasad. Možda nekog I može zamijeniti, mene ne može. A kad bude ne bih volio živjeti u tom svijetu. Probao sam par puta da testiram Groka ili šta već, nisam se mogao sjetiti jedne pjesme i imena pjesnika pa sam opisao. Dobio sam odgovor na 15 stranica koji je bio pogrešan. Sutra sam našao običnom pretragom na Googlu. Ponovio to još jednom poslije, ne sjećam se teme i opet totalno pogrešno. A proste stvari ništa kompleksno. Tako, da ne razvodnjavam temu tužbe, bez obzira što onaj sažetak gore nije loš, ja sam još za fizičku osobu da nas predstavlja i za tu tužbu.
-
veliki dedo
Knjigovodstvena vrijednost po dionici (BVS) - 82,7544 KM
Broj dionica 31.506.541
31.506.541 x 82,7544 = 2.607.304.896
Fulao je 500 miliona u startu a pošto vrijednost imovine nije ažurirana rekao bi da je pogriješio najmanje za 1 milijardu iliti 50% a što je trebao znati ili već naučiti.
Umjetna ona stvar.