Vijesti iz ekonomije/privrede

adnan1987

Re: Vijesti iz ekonomije/privrede

Post by adnan1987 »

Rijetko koji prozivod je napravio boom kao Maza na domaćem tržištu.
Kvalitet i ukus je vrhusnki, marketing je i više nego solidno urađen i sada se dobrano ubiru plodovi.

Trenutno apsolutni hit na policama u BIH

p.s. Interesentna mi je bila štorija o tome da je jedan čovjek sa Pala koji radi u Sarajevu svakodnevno nosio Mazu komšijama koje su se opasno navukle:)

p.s.s. Mislim da bi ovom forumu trebalo malo više optimizma jer info o Mazi je dočekan na nož.
Sabur2

Post by Sabur2 »

Evo ja htjedoh kupiti tu Mazu u Merkatoru. Prazna polica na kojoj je stajalo manje pakovanje od 5 i nesto maraka. Onog velikog od 8 i nesto ima.
Ocigledno da su ljudi odlucili da probaju, ali prvo sa manjim pakiranjem.
Ja uzeh onaj svijetli sa 30% ljesnaka, pa da vidim. Kod mene se to inace malo trosi ali ako valja moze u palacinke, kolace i sl.
I bice mi jako drago da jos jedan uvozni proizvod zamijenim domacim.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ja sam već probao i taj od 30% je dobar, ali meni prejak. Previše lješnjaka :) Kako god to zvučalo :) Uglavnom, ovaj od 20% mi je bolji, valjda naviknuti na manje lješnjaka... :)
montypython

Post by montypython »

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KM
Ovo mi liči na pravu trgovinu, nema fondova. Je li moguće da ova dionica nije šupljak odnosno da ipak vrijedi tj da nije u rangu Elektrobosne ili Ozona? BIG ima 22,5 % ali izgleda da nisu oni prodavali. Cijena je 4 x veća od nominalne ali kupac mi ne liči (malo sam proguglao) na nekog ko ne zna šta radi.
panzer

Post by panzer »

Ne vjerujem da bi se nešto desilo a da nije kontrolisano.
Nijedan bosanac ne bi platio nešto 4x skuplje od nominalne odnosno puno skuplje od knjigovostvene cijene. Pogotovo neće samo 20 % i pogotovo zato što prodavac i dalje ima glavni uticaj.
Standarno prebijanje a sigurno će biti i drugih transakcija koje će to sve ispeglati.
slavuj

Post by slavuj »

montypython wrote:http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KM
Ovo mi liči na pravu trgovinu, nema fondova. Je li moguće da ova dionica nije šupljak odnosno da ipak vrijedi tj da nije u rangu Elektrobosne ili Ozona? BIG ima 22,5 % ali izgleda da nisu oni prodavali. Cijena je 4 x veća od nominalne ali kupac mi ne liči (malo sam proguglao) na nekog ko ne zna šta radi.
Ponekad pomislim kako ja pišem i kao montypython,kao neko drugo moje ja!E sad sam definitivno siguran da to nisam ja.Jer ja pouzdano znam da vlasnici i svi drugi kriminalci okupljeni oko ovih top emitenata,nisu u posljednjih pet godina napravili niti jednu transakciju iza koje ne stoji nekakva nezakonitost!
Ovaj kupac je samo novi član njihove kriminalne organizacije,sa znanjem o njima ili bez,poput recimo onog Šariće iz Travnika,ili onih Jadranskih ulaganja,ili Okac iz Goražda,ili ...!Naravno,osim ako se nekim čudom,većim od ovoga da su ovi još na slobodi,nije probudio u ranim osamdesetim godinama prošlog stoljeće pa ćuo kako je Unioninvest ugovorio u Iraku dvije vojne baze pa će zaradu uložiti baš u ovu svoju firmu!
Prije će biti da se oni pomalo pripremaju za odbranu upljačkanog!
Isti kupac je kupio i onaj njihov Deutsche telekom.I to,gle čuda,baš od fonda kojeg su oni najviše opljačkali!
zatrebalo valjda Edini Dizdar za garderobu ili nešto drugo!
beka26

Post by beka26 »

Apsolutno potpisujem SLAVUJ.
99 pošto neka muljaza.
beka26

Post by beka26 »

Ne bi me čudiilo da se iza ovog skrbnickog računa krije prezime hrkac.
montypython

Post by montypython »

Ma znam ja sve to, ali šta dobija kupac ako ovo ne vrijedi ništa? Kako se krug zatvara? Obično su bili oštećeni fondovi odnosno dioničari fondova jer bi fond "manageri" kupovali smeće. Ovdje krajnji kupac nije fond. Ne mora biti problem što je cijena 4 x viša od nominale, ima emitenata gdje dionica realno vrijedi 7-8 puta više od nekadašnje nominale. Zato i pitam kakva je firma, jer kako vidim ima 86 zaposlenih, nisu u gubitku, odnosno na pozitivnoj su nuli ugrubo, na polugodišnjem za 2018 prihodi cca 5 m rashodi tu negdje, dakle rade nešto. Ne kažem da nije muljaža, niti da je cijena realna, nego hoću da znam pravu istinu, je li firma potpuni šupljak tipa Ebosna ili ipak nešto rade.
ummet

Post by ummet »

Muljaza 1/1. Sacekaj malo pa ce se otkotrljati. A Sandy je itekako aktivan. Ovo je ovdje raj za njegove aktivnosti. Meni licno Hrkac je od svih ovoh lopova najveci gospodin. Nekako ima stila. Ovi naši su baš sirovine. Vidi na primjer kako je Arslanagić krao. Sin mu kurve plaćao karticom firme. Baš dno. Nikakav nivo. Ili kako ih G.Slavuj zove pajseraši, baš se vidi da su papci al ono papci u glavu. Ili kad se ukažu face iz ASA grupacije u odijelima, ko da si biku sako navukao. Sandy zna i ima stila. A u lopovluku su bare-bare.
Post Reply