I mene je ime bocnulo ali bi se ovdje moglo više fokusirati na kvalitet. Proizvod sa 20% i 30% lješnika bi trebao biti dobar. Ako bude, ime nije važno a ako ne, onda ni dobro ime ne bi pomoglo. I pod uslovom da su konkuretni cijenom.
Npr preuzeli su ZIM i onda digli cijenu maslaca koji je prije bio konkuretniji od ostalih instranih marki a sad je izgubio tu konkurentsku prednost. Ne znam da li je to urađeno dobrom analizom ali nekad takva rješenja nisu praktična.
Vijesti iz ekonomije/privrede
Re: Vijesti iz ekonomije/privrede
Nikad čuo za MAZU, a imam pedeset i koju,.. da se radi o nekom od brendova kao što su Paloma, Smoki, Argeta, Eurokrem,.. pa OK, vrijedi zadržati.
Ali zadržavati naziv koji danas nikom ništa ne znači i koji gooogle ne može pronaći, a ne ukazuje jasno na proizvod je po mom mišljenju nepotrebno.
Iako nije isključeno da griješim, u zemlji u kojoj je turbofolk zakon,.. može i MAZA osvojiti tržište preko noći.
Ali zadržavati naziv koji danas nikom ništa ne znači i koji gooogle ne može pronaći, a ne ukazuje jasno na proizvod je po mom mišljenju nepotrebno.
Iako nije isključeno da griješim, u zemlji u kojoj je turbofolk zakon,.. može i MAZA osvojiti tržište preko noći.
Tacno je da je dignuta cijena ZIM maslaca ali je i dalje definitvno najbolji malsac na tržištu.
brzi wrote:Nikad čuo za MAZU, a imam pedeset i koju,.. da se radi o nekom od brendova kao što su Paloma, Smoki, Argeta, Eurokrem,.. pa OK, vrijedi zadržati.
"Ako se dobro sjećam, prije se Agrokomercov čoko-krem zvao Maza, a kako će se zvati ovaj čija proizvodnja uskoro počinje, to ne znam", kazao je ministar Trhulj. Proizvodnja u Agrokomercu pokrenuta je tijekom prošle godine, a prvi proizvod koji je plasiran na tržište ujedno je i najpoznatiji proizvod nekadašnjeg Agrokomerca - keks.
bivsi ministar se sjeca

Maza je prijeratni Agrokomercov Brend.
Uz udio od 30% lješnjaka i bez palminog ulja mogao bi biti hit.Idu tri različite vrste krema i posebno mi je interesantna ova edicija sa žitaricama.
Koga interesuje pokrenuli su i web www.maza.ba
Pored ovoga finaliziraju i čokolade.Čokolade će im stvarni biti hit po kvaliteti.
Uz udio od 30% lješnjaka i bez palminog ulja mogao bi biti hit.Idu tri različite vrste krema i posebno mi je interesantna ova edicija sa žitaricama.
Koga interesuje pokrenuli su i web www.maza.ba
Pored ovoga finaliziraju i čokolade.Čokolade će im stvarni biti hit po kvaliteti.
Cijena će biti odlučujuća u pravljenju hitova.
Nista posebno. Tesko da ce parirati nuteli ili linoladi gold obzirom da ulaze u segment premium brendova.
Sto se tice samog proizvoda, bolje ce proci nego vispakov stampi jer jeste kvalitetniji a i dobro je odradjen gerila marketing. Facebook i uticaj preporuke u posljednje vrijeme ima efekta.
Na osnovu toga bi se moglo ocekivati da prvu godinu imaju solidnu prodaju radi pocetne preporuke a kasnije ce biti borba za trziste.
Sumnjam da je bh trziste spremno za visoku cijenu domaceg proizvoda a ovi su ipak krenuli sa visokom cijenom ali neprikladnom etiketom za takvu cijenu.
Sto se tice samog proizvoda, bolje ce proci nego vispakov stampi jer jeste kvalitetniji a i dobro je odradjen gerila marketing. Facebook i uticaj preporuke u posljednje vrijeme ima efekta.
Na osnovu toga bi se moglo ocekivati da prvu godinu imaju solidnu prodaju radi pocetne preporuke a kasnije ce biti borba za trziste.
Sumnjam da je bh trziste spremno za visoku cijenu domaceg proizvoda a ovi su ipak krenuli sa visokom cijenom ali neprikladnom etiketom za takvu cijenu.
Zasto misliti samo na nase trziste?panzer wrote:Nista posebno. Tesko da ce parirati nuteli ili linoladi gold obzirom da ulaze u segment premium brendova.
Generalno je ovaj forum pre, prepesimistican. Lijepe vijesti ili bilo cega ni na mapi, a i ako bude na noz se doceka.