Ako se zavratimo na postove iz avgusta treba vidjeti koje ovdje sasuo drvlje i kamenje na "strašno zagađenje iz termoelektrane" a ispostavilo se da je to bila cementara.
EPBIH neće propasti a postrojenja će raditi kao i do sada, nikom u Kaknju nije smetalo ništa od termoelektrane ni 1985. ni 1996. pa ni 2006.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) traži od Regulatorne komisije za energetiku (RERS) dozvolu za novo poskupljenje struje od skoro 20 odsto i spuštanje pragova za potrošnju.
Prethodno su i operatori distributivnih sistema (ODS) tražili poskupljenje mrežarine, a preliminarna analiza RERS-a pokazuje da bi ukoliko se udovolji i jednima i drugima povećanje bilo čak 33 odsto.
ERS svojim zahtjevom traži povećanje cijene električne energije za 19,83 odsto i to povećanje cijene nabavke energije za javno snabdijevanje sa prethodno odobrenih 0,0770 KM po kilovat času na 0,0922 KM po kilovat času i povećanje cijene usluge javnog snabdijevanja sa 2,48 KM mesečno na 3,25 KM.
U zahtjevu se takođe traži promjena postojećih opsega potrošnje za domaćinstva na način da se prag do 500 kilovat časova smanji na 350, a drugi koji je bio između 501 i 1.500 KWh na 351-1000 kWh.
Hajmo ponovo, elektrana troši ugalj najlošije kvalitete, preko 5.000 tona dnevno, sa preko 5% sumpora.
Cementara troši manje od 150 tona uglja dnevno, sa ispod 0.5% sadržaja sumpora. Sračunaj sam cifre.
Elektrani je inspekcija dozvolila konstantni rad preko dozvoljenih emisija dok rade remont dimnjaka ili šta već, cementara je imala prekid rada od par dana radi incidenta sa kamenim brašnom a emisije nikad nisu bile van dozvoljenih.
Ne mogu se porediti nikako.
Cementara će vrlo vjerovatno opet isplatiti dividendu a za EP BiH sam siguran 100% da neće.
Poenta je da predstavnici EP BiH, lažu, petljaju, pokušavaju prebaciti odgovrnost na druge, loše upravljaju, rukovode, planiraju... uspjeli su da kiksaju u svim aspektima i ne vidim nikakvu perspektivu u toj dionici. I super je da je lično nikad nisam ni vidio. Vama neka bude sretno sa njima
Cementara troši manje od 150 tona uglja dnevno, sa ispod 0.5% sadržaja sumpora. Sračunaj sam cifre.
Elektrani je inspekcija dozvolila konstantni rad preko dozvoljenih emisija dok rade remont dimnjaka ili šta već, cementara je imala prekid rada od par dana radi incidenta sa kamenim brašnom a emisije nikad nisu bile van dozvoljenih.
Ne mogu se porediti nikako.
Cementara će vrlo vjerovatno opet isplatiti dividendu a za EP BiH sam siguran 100% da neće.
Poenta je da predstavnici EP BiH, lažu, petljaju, pokušavaju prebaciti odgovrnost na druge, loše upravljaju, rukovode, planiraju... uspjeli su da kiksaju u svim aspektima i ne vidim nikakvu perspektivu u toj dionici. I super je da je lično nikad nisam ni vidio. Vama neka bude sretno sa njima
-
veliki dedo
Mislio sam da si ljut zbog toga što EP zagađuje i što je počela da ubija sve oko sebe, barem u Kaknju, a kad ono radi se zapravo o neperspektivnosti dionice i to zbog kriminalnih uprava i vlada.
Pa dobro došao u klub, druže.
Pa dobro došao u klub, druže.