veliki dedo wrote: ↑11 Nov 2025, 21:46
panzer wrote: ↑11 Nov 2025, 21:36
Može uraditi onoliko kao i mi. On je jedan od sedam.
Kako sad to?
Pozivaš sve nas a koji smo sve skupa manje od 1% da onemogućimo podršku Vlade upravi - i da se razumijemo i ja sam se prijavio za sudjelovanje na skupštini tim povodom - a Gržić, koji prima platu da bi nas predstavljao i borio se za naše interese treba da šuti jer je samo jedan od njih sedam.
A što opet znači da on ima najmanje 14 puta jaču polugu i uticaj od svih nas zajedno.
Ali eto, skontao je da mu je bolje ništa ne govoriti ali primati dobru platu.
Nema veze što će time iznevjeriti svoju funkciju i sve nas on ostaće vjeran sebi i samo svojim interesima.
Onaj prag na ulazu u EP garant ima neke sihire.
Svako ko na njega stane ograjiše i to debelo.
On sam ne može izglasati ništa, kao što ni mi ne možemo ništa sami.
Na prošloj skupštini sam sjedio s njim i kaže im da ostale članove NO stalno upozorava na pogubnost ovakvog vođenja. I glasa protiv nekih odluka ali ima prava koliko ima.
Pod izjavom " mora se spriječiti predstavnik vlade da izglasa povjerenje NO" sam prvenstveno mislio na ponovno pozivanje na zdrav razum. Kao što sam zatražio od uprave da podnese ostavke ako ovu godinu završe u minusu.
Da je bila prekosutrašnja skupština ne bih tražio ostavke nego pozvao predstavnika vlade da ne bude nenormalan nakon 500 miliona KM gubitka i da se uradi po zdravom razumu i da se smijeni NO a kasnije i uprava.
A vjerujem da me taj čovjek dobro razumio prošli put.
Pa moglo bi se i zaprijetiti,zagalamiti, uraditi bilo šta da vide da ovo sve skupa ne vodi ničemu. A bilo bi nas izgleda nekoliko.
I došao bih ja, sa svoje tri dionice vlasništva a sigurno ne bi oni što imaju 10.000.
I dalje mi je teško shvatiti da na svakoj skupštini nema bar 50 nezavisnih dioničara.