Naravno da uvijek postoji mogućnost finansijskog kraha i velike ekonomske krize kada će onaj ko bude imao pare moći po niskim cijenama kupovati skoro sve šta hoće, tako da će hqjrovati onaj koji proda dionice prije tog kraha i dočeka ga likvidan. Međutim, ne znamo kada će se taj krah desiti, u kojem vremenskom okviru...one wrote: ↑04 Nov 2025, 16:10u teoriji to ovako izgleda.ako vidis mogucnost da ove danasnje pare od prodaje na nekom drugom marketu uduplas ili utrostrucis u mjesec do dva i izadjes pa sacekas u keshu cunami na svim marketima i ponovo kupis jpesr po 5 do 7 km mozes imati 4 do 5 puta vise dionica...vrijeme ce pokazat mozell se to i u praksi ostvarit. treba aktivno pratit mogucnosti..Sitna buranija wrote: ↑04 Nov 2025, 14:44Pa ne znam, ali čovjek kaže možda će se za par mjeseci moći za ovu današnju cijenu kupiti 4 puta više ovih dionica. Pa kontam, možda će ih npr. za 6 mjeseci i poklanjati. Ili čak i plaćati, samo da se uzmu![]()
Elektroprivreda BIH
-
Sitna buranija
Re: Elektroprivreda BIH
-
montypython
U teoriji možda, samo što nije baš tako lako "uduplati ili utrostručiti" pare na nekom drugom marketu. To što je npr u SAD trenutno bubble I što su neki pukom slučajnošću bili u npr Nvidii ili Tesli ne znači ni blizu da to mogu ponoviti po volji. Međutim bubble može I puknuti pa će mnogi ostaviti gaće na štapu na tim drugim marketima. Evo Bitcoin pao 10 ak % u zadnjih nekoliko dana, Palantir samo danas trenutno oko 7%, I ostali veliki po nekoliko % danas,. Ko zna kolika će im korekcija biti.one wrote: ↑04 Nov 2025, 16:10
u teoriji to ovako izgleda.ako vidis mogucnost da ove danasnje pare od prodaje na nekom drugom marketu uduplas ili utrostrucis u mjesec do dva i izadjes pa sacekas u keshu cunami na svim marketima i ponovo kupis jpesr po 5 do 7 km mozes imati 4 do 5 puta vise dionica...vrijeme ce pokazat mozell se to i u praksi ostvarit. treba aktivno pratit mogucnosti..
U stvari je potpuno obrnuto. Puno bi veća mogućnost zarade bila onome ko izađe danas iz npr američkih perjanica i uđe u JPESR nego obrnuto. Evo npr ja mislim da će, ako se pogleda sve za nekoliko mjeseci ili godinu ispasti da je puno bolje prošao onaj ko je danas kupio JPESR nego onaj koji ga je prodao.
Trebaće vremena da se imidž emitenta popravi čak i da iduće godine pokažu nešto bolje poslovanje.
Ovdje bi jedino neka "šokantna" vijest promijenila odnos ponude i potražnje. Odjednom ne bi bitno kako posluje nego vijest o nekoj većoj privatizaciji ili nešto slično.
Ovdje bi jedino neka "šokantna" vijest promijenila odnos ponude i potražnje. Odjednom ne bi bitno kako posluje nego vijest o nekoj većoj privatizaciji ili nešto slično.
Hrabro koraca prema 9km, mozda je i docekamo na 7km.
po meni dvije solucijeSitna buranija wrote: ↑04 Nov 2025, 16:41Naravno da uvijek postoji mogućnost finansijskog kraha i velike ekonomske krize kada će onaj ko bude imao pare moći po niskim cijenama kupovati skoro sve šta hoće, tako da će hqjrovati onaj koji proda dionice prije tog kraha i dočeka ga likvidan. Međutim, ne znamo kada će se taj krah desiti, u kojem vremenskom okviru...one wrote: ↑04 Nov 2025, 16:10u teoriji to ovako izgleda.ako vidis mogucnost da ove danasnje pare od prodaje na nekom drugom marketu uduplas ili utrostrucis u mjesec do dva i izadjes pa sacekas u keshu cunami na svim marketima i ponovo kupis jpesr po 5 do 7 km mozes imati 4 do 5 puta vise dionica...vrijeme ce pokazat mozell se to i u praksi ostvarit. treba aktivno pratit mogucnosti..Sitna buranija wrote: ↑04 Nov 2025, 14:44
Pa ne znam, ali čovjek kaže možda će se za par mjeseci moći za ovu današnju cijenu kupiti 4 puta više ovih dionica. Pa kontam, možda će ih npr. za 6 mjeseci i poklanjati. Ili čak i plaćati, samo da se uzmu![]()
prva da smo upravo zakoracili u 18 mjeseci silaznog stepenastog trenda marketa sve do trenutka dok dolar index ne ojaca na 120 ili kratko receno vrijeme deflacije
a druga s obzirom da fed upravo spasava regionalne banke u usa rezervama kesha ne zbog njih vec zbog likvidnosti mozemo imati jos mjesec dva pumpanja posebno kripta.prelomna granica btc na oko 170k neki alt i puno vise a tada nagli krah gdje btc gubi preko 100k vrijednosti sto bi uzdrmalo globalni finansiski sistem.ova varijanta mislim otpada ako btc krene ispod 90k
fino bome sve stručnjaci a pada ovo u bezdan
u pm ko me nagovori bolje da sam kupio zemlju u tvrdimićima i prodao
u pm ko me nagovori bolje da sam kupio zemlju u tvrdimićima i prodao