Elektroprivreda BIH

Truba

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Truba »

potrudiš se sastaviš platiš mučiš se i na kraju sud odbaci jer je nerazumljivo i nekompletno
vrati na doradu i tako godinama
veliki dedo

Post by veliki dedo »

I to je nešto.
Za njih, da vide da im neće baš svaka greška, nesposobnost, neodgovornosti i kriminal uvijek prolaziti mirno i neometano kao prije.

Za nas, da prestanemo da trabunjamo kako smo mogli a nismo, kako smo trebali i morali, zašto nismo...

A sve to čak i da ne dobijemo na sudu.
brzi

Post by brzi »

Najlakse ih je bilo dobiti na osnovu prodaje ispod proizvodne cijene.
Tu su dokazi jasni i oni ih ne kriju nego ih dostavljaju FERK-u.
A i FERK bi trebalo tuziti po istom osnovu.
montypython

Post by montypython »

Ja sam svaki put kad smo govorili o tome, uključivo i viber grupu, bio ZA tužbu, po raznim osnovama a prvenstveno onoj da se prodaje domaćinstvima ispod proizvodne cijene, da direktor oštećuje vlastitu firmu a također i Premijer i sl. A ima i drugih osnova, kupovina od Lagera po visokim cijenama uglja lošeg kvaliteta itd sl. Dobar pravnik bi tu našao još štošta poput otpisa dugova rudnicima i sl. Međutim primjetio sam da je interes za tužbu mlak i ispuše relativno brzo, ljudi se vjerovatno boje troškova a jeste premali broj zainteresovanih.
Drugo, predlagao sam i varijantu da se ode kod aktualnog Premijera (šta god ja mislio o njemu) i predloži da nam se otkupe dionice po knjigovodstvenoj ili sličnoj i država se vrati na 100% (kao što je bilo i prije privatizacije i što je sasvim logično za ovakav vid "poslovanja" kao sada) ako i dalje namjeravaju poslovati netržišno, kao socijalna ustanova, sa cijenama nižim od proizvodnih, bez dobiti i sa nedijeljenjem dividende što se otvoreno pominje čak i u 3 godišnjim planovima. To je i dalje sasvim logičan korak, međutim opet kod dioničara tj NAS, vrlo mlak prijem a da nismo ni probali već odmah priča "nema šanse da nam to uvaže..." itd i sl mada bi i sam razgovor o tome sa glavnim i odgovornim možda uticao i na njegovu percepciju ako ništa da vidi da mi mali dioničari postojimo. Nismo ni probali a tu stvarno nemamo šta izgubiti.
Dakle lično nemam sebi šta zamjeriti.
montypython

Post by montypython »

I još nešto, ja čak mislim da bi i policija sipa i tužilaštvo trebali i samostalno reagovati čak i bez neke tužba dioničara. Zar nije jasno da kad se premijer HVALI po medijima da se struja prodaje ispod proizvodne cijene da se potapa firma koja je strateška za državu, ekonomiju i odbranu. Kad neko objavi na instagramu da je vozio 150 km/h odmah ga "spengaju" organi iako niko nije podnio tužbu a kad Premijer (ili Lakić ili Buljubašić) kaže da se struja (pod njegovom komandom) prodaje ispod proizvodne cijene što nanosi štetu od stotina miliona KM državnoj firmi tj građanima, onda SIPA tužilaštvo i "organi" kao da sjede na ušima iako je šteta stotinama puta veća od one koju je prouzrokovao Fadil koji leži u ćeliji zbog toga.
veliki dedo

Post by veliki dedo »

I direktno pokradanje poreskog sistema zbog manjeg PDV-a.
Post Reply