Prethodna predsjednica sindikata Amela Muslic nije dala svoje dionice na upravljanje ponudjenoj osobi od povjerenja edina arslanagica pa je zbog toga smjenjena iz sindikata a ranije je demokratski izabrana...
Sad ce nastat haos kome ce radnici prepisat dionice mislim da je uticaj ede presudan i da ce morat prepisat edi ako im je posao drag...
Edo se ponovo mota po firmi ovih dana...
Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Haden ukoliko želi da dokupljuje i preko 30% prema pravilima mora raspisati tender za što im je potreban ogromon novac (100 miliona), a koji oni mislim da nemaju. Druga i najvjerovatnija opcija na koju će se rusi odlučiti je ta da neko drugi u njihovo ime nastavi kupovati na berzi. Ipak mislim da su radnici Bosnalijeka u ovakvoj situaciji tas na vagi, zbog broja dionica koje kontrolišu i neizvjesnosti oko stava vlade FBiH.
@pavaroti
Moji dobri prijatelji koji su dugogodisnji radnici Bosnalijeka jasno kažu da Edi Arslanagiću, Nedžadu Poliću injihovim poslušnicima neće dati punomoći ni pod koju cijenu. Priča da im prijete otkazi je prazna, Polićev potpis ne vrijedi ničemu tako da ne može otpustiti nikoga. Sve karte su se otkrile, nema šanse više da manipulišu radnicima kao do sada.
Moji dobri prijatelji koji su dugogodisnji radnici Bosnalijeka jasno kažu da Edi Arslanagiću, Nedžadu Poliću injihovim poslušnicima neće dati punomoći ni pod koju cijenu. Priča da im prijete otkazi je prazna, Polićev potpis ne vrijedi ničemu tako da ne može otpustiti nikoga. Sve karte su se otkrile, nema šanse više da manipulišu radnicima kao do sada.
Jedno razmišljanje neutralne osobe koja nema dionice BSNLR : zar bi HAADEN sazivao skupštinu ako nije osigurao dodatni paket dionica podrške? Samo je pitanje od koga.
Da nije sukoba Trhulja i Nikšića sve bi bilo jasno. Ovako...
Da nije sukoba Trhulja i Nikšića sve bi bilo jasno. Ovako...
Nisam našao ovu informaciju. Odakle ti?panzer wrote:Haden sazvao skupštinu za 19.04.
-
Do skupstine bi dakle mogli biti i kvartalni rezultati. Budu li dobri tj dobit znacajno visa nego dosad to ce znaciti da je ispumpavanje prestalo. To ce takodje dodatno onemogucavati sve strane u potcjenjivanju dionica i dizati cijenu Vladinog paketa. @ crveni ne bih izuzimao radnike od odgovornosti ovdje. A ja licno vjerovacu HADENU tek ako ostvari dobit od min 12 miliona i podjeli dividendu, i to za ovu godinu. Ustvari ko god to ostvari meni je dobar, sve ostalo je supljak. Ovo sto se radilo sa cijenom za prvih 30 % ne ulijeva mi povjerenje, ustvari trenutno imam vise povjerenja u Polica (mada sam znao da on tu nece moci dugo) nego u njih. Ne vidim u njihovom djelovanju nikakve razlike ne Arslinog. Sami su vec u startu unistili svoju kredibilnost.
od hadenove kupovine dionica IFC imam osjecaj da se pokusava za sto manje novaca preuzeti firma i onda taj kapital sto brze isisati....naustrb vladinog kapitala i nas malih dionicara.evo i skupstinu zakazuju prije tendera,jer pare i za preuzimanje po 14.50 izgleda da nemaju.
da netko ulaze 20 miljuna evra,a nema kontrolu sto se zbiva unutar firme moze pomisliti samo naivac....i tu dolazimo da arsle i bratije,dali on isisanom lovom preko rusa i uzinovica,pa luksemburga,sam pruzima firmu ili ima nekog balkanskog ili ruskog koperanta koji je uskocio s lovom,nama je to nebitno.
na skupstini ce se sve vidjeti,zelim vjerovati da sam u krivu,ali mi se cini da ovdje imaju posla organi koji se trebaju baviti medjunarodnim pranjem novaca i organiziranim kriminalom....
da netko ulaze 20 miljuna evra,a nema kontrolu sto se zbiva unutar firme moze pomisliti samo naivac....i tu dolazimo da arsle i bratije,dali on isisanom lovom preko rusa i uzinovica,pa luksemburga,sam pruzima firmu ili ima nekog balkanskog ili ruskog koperanta koji je uskocio s lovom,nama je to nebitno.
na skupstini ce se sve vidjeti,zelim vjerovati da sam u krivu,ali mi se cini da ovdje imaju posla organi koji se trebaju baviti medjunarodnim pranjem novaca i organiziranim kriminalom....
Moguće je da je u pitanju i žurba.
Vjerovatno je jasno da Vlada zna ko je Haden i da je sve prilično koordinirano.
Meni je sasvim logično da se raspiše tender prije kupovine od vlade jer je sasvim jasno da će vladina cijena biti bar 50% veća od sadašnje.
Da se ugrabi još koji procenat po povoljnijoj cijeni.
Gdje je tu žurba?
Mislim da je zbog stanja u Vladi taj dogovor upitan. Hadenu valja staviti pod nadzor već uloženi kapital, a ako se bude razvlačilo sa skupštinom otiće mast u propast.
Zato i pritisak na NO da podnese ostavke jer time skraćuje put do izbora novog.
Vlada će profunkcionisati kad-tad, i tada će izaći sa cijenom koja je konačna i koja će vjerovatno biti cijena drugog kruga tendera i tu je gotovo sigurno da će takvim scenarijem poklopiti 66% emitovanih dionica, od kojih će možda i 35-40% biti kupljeno na prosjeku od 14.20, nezvanicno mozda i 14.50-15.00, sto bi ukupnu prosjecnu cijenu preuzimanja svelo na oko 20 maraka po dionici.
Poštena cijena prema profitu koji je prikazan. Istina je da bi mi voljeli više, ali nema nikog ko bi to dao, te se stoga ne slažem da HADEN nema para. Ima para ali zna za koliko se šta može kupiti i ne pati od viška poštenja da tjera sebe u nepotreban trošak.
Vjerovatno je jasno da Vlada zna ko je Haden i da je sve prilično koordinirano.
Meni je sasvim logično da se raspiše tender prije kupovine od vlade jer je sasvim jasno da će vladina cijena biti bar 50% veća od sadašnje.
Da se ugrabi još koji procenat po povoljnijoj cijeni.
Gdje je tu žurba?
Mislim da je zbog stanja u Vladi taj dogovor upitan. Hadenu valja staviti pod nadzor već uloženi kapital, a ako se bude razvlačilo sa skupštinom otiće mast u propast.
Zato i pritisak na NO da podnese ostavke jer time skraćuje put do izbora novog.
Vlada će profunkcionisati kad-tad, i tada će izaći sa cijenom koja je konačna i koja će vjerovatno biti cijena drugog kruga tendera i tu je gotovo sigurno da će takvim scenarijem poklopiti 66% emitovanih dionica, od kojih će možda i 35-40% biti kupljeno na prosjeku od 14.20, nezvanicno mozda i 14.50-15.00, sto bi ukupnu prosjecnu cijenu preuzimanja svelo na oko 20 maraka po dionici.
Poštena cijena prema profitu koji je prikazan. Istina je da bi mi voljeli više, ali nema nikog ko bi to dao, te se stoga ne slažem da HADEN nema para. Ima para ali zna za koliko se šta može kupiti i ne pati od viška poštenja da tjera sebe u nepotreban trošak.