Fabrika duhana Sarajevo

panzer

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by panzer »

Nema Šeftinog potpisa na tom Mišljenju. I to je to što se tiče pruzimanja. Drugi dioničar neće prodati pa FDS više nema obavezu tendera.
exat

Post by exat »

Ionako se to znalo. To se radilo samo pro forme da se kao ispuni zakon.
Sada ce taj drugi dioničar kupiti sve sto je FDS uspio skupiti Unisa. Dobro je da ce stici neke pare u firmu.
exat

Post by exat »

Zna li se tko je iza onog raifaisen računa sto je skupio skoro 5%?
proleter

Post by proleter »

exat wrote:Zna li se tko je iza onog raifaisen računa sto je skupio skoro 5%?
Ne znači da je jedan, možda su dva skrbnička.
one

Post by one »

po meni bi i ostali fondovi mogli sad prebaciti na skrbnicki.drugacije je kad potencijalni kupac vidi dvije adrese za vecinsko preuzimanje firme.a sa deset adresa slabo bi ko to pokusao.
one

Post by one »

a trebala bi i promjena nadzornog odbora uslijediti...
exat

Post by exat »

Kada ide promjena?
one

Post by one »

Prihvativši informaciju o XXI skupštini Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, održanoj 28.10.2015. godine, Vlada FBiH je zadužila Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva da pripremi prijedloge odluka o pokretanju procedure raspisivanja javnog oglasa i o utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora u ovom privrednom društvu uime državnog kapitala.
Također, Federalno ministarstvo će pripremiti i tekst javnog oglasa za utvrđivanje prijedloga kandidata za ove pozicije.

direktor ima oko 12000 dionica.samo po ovim cijenama to je 600.000 km
slavuj

Post by slavuj »

Kada sam ja prvi put razgovarao sa direktorom,on je imao nešto više od 3000 dionica.Bilo je to možda 2008 ili 2009 godina.Jedino što mi se kod njega dopalo je činjenica da kupuje dionice društva koje vodi!Direktor Solane ,na primjer, nema niti jedne dionice.Zna čovjek koliko je krade pa ne može da podnese da krade i sebe.Isti je slučaj i sa direktorom Sarajevo osiguranja!Sadašnja uprava Bosnalijeka također ne kupuje diuonice ,a ni članovi NO.Elem ,jedina dobra stvar kod direktora FDS je to da ima ličnog interesa da dionice budu ponuđene po što višoj cijeniNaravno,ukoliko i on nije dio te ortačke grupe koja očekuje što nižu cijenu koju će Vlada tražiti.Bez obzira koliko premijer nastojao dtržati ostale dioničare i ekonomske analitičare što dalje od sebe,ipak neće moći izbjeći javnost nakon što objavi cijene.Svaki dan se po neko javno izjasni o ovim prodajama.Niko iole ozbiljuan nije podržao onaj njegov probni balon od 65 miliona prihoda od prodaje.I teško će se iko moći odbraniti od ocjene da je u pitanju kriminal,ukoliko cijene ne budu adekvatne!A i tužilaštva moraju ,sad i na europskoj pozornici,pokazati da su spremni za otvaranje poglavlja o pravosudju u razgovorima sa EU.
Sve u svemu,treba naći dobrog advokata!
exat

Post by exat »

vi ste meni malo cudni sa stavovima. Kazete smijesne procijene a par dana vam stoji 400 komada na 51 na prodaji i ne kupujete. Ako ste tako sigurni da vrijedio onda kupite i obogatite se.
Post Reply