Nisam ja rekao da Jerlagić ne treba da radi. Ja sam samo rekao da ne može da radi jer vlade nema, a VLADA JE VEĆINSKI VLASNIK OVE FIRME.montypython wrote:
Znam ja da Jerlagic radi za platu ali to ne znaci da ne treba da radi. Po meni je bas jako vazno da on bude cvrsti sposoban. Ne bih se slozio da sad treba da se sjedi i ceka formiranje Vlade da se donese odluka o povecanju ili ne cijene za recimo 10%. Pa zaboga to je dnevno operativno poslovanje. U EP sjede mnogo pametniji i obrazovaniji ljudi nego u Vladi i sadasnjoj a bogami i buducoj. Necemo valjda od direktora velikih filmi u drzavnom vlasnistvu praviti lutke na koncu izlapjelih politicara. Na kraju krajeva postoji i nadzorni odbor, ima i FERK itd.
Ja nisam govorio o stavu sta dalje u energetici nego o povecanju ili ne cijene struje za 10 ili 15 %, ne znam sta tu ima posla za Vladu.
Mi ne pravimo od direktora velikih firmi lutke na kanafi, to radi VLADA i svi politicari u njoj. Postoji NO, postoji i skupština dionicara. Sve su to ljudi koje bira VLADA. Tako i povećanje cijene od 15% kroz NO mora odobriti VLADA.
FERK ocito jos ne moze ili ne zeli povuci nikakve poteze, kao sto ni DERK i NOS nisu radili i govorili ama bas nista kada se ustanovilo da na prenosnoj mrezi do sada nije uradjeno nista, a da srestva od preko 200mil KM leze neutrosena na racunu Elektroprenosa.
Ne podcjenjujem ja medije. Ja sam bas govorio kako se i mi na forumu, pa kako nece narod, previse trosimo na njih. Mislim, sta ja tu mogu. Ukinuti FTV i BHT ne mogu. Niti Dnevni Avaz, ni Oslobođenje. To što narod neće da čita nešto drugo, stvar je obrazovanja. I tu nema pomoći...