Telekom RS

vdamir78

Re: Telekom RS

Post by vdamir78 »

@sitna buranija
Posto izgleda ne citas latinicu dobro ;)
Ja sam u stvari saglasan s tobom - jednostavno ukazujem na njenu manipulatorslku retoriku. Mislim da je to jedna nadobudna wannabe-elitistkinja, koja sebe ne da precjenjuje, nego još i sve one kojima upućuje ova obraćanja smatra budalama
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Sada možda jesi, ali smo mi ranije imali polemike po pitanju dividende nakon što su stubovi prodati, pa kada se namaštavala ogromna dividenda zbog tada iskazane ogromne dobiti, a ti lično predviđao uskoro i cijenu od 1,7 KM.

Tada sam ja skretao pažnju na ovaj uslov za minimalnu dividendu od 50% i da neće biti ta dividenda o kojoj maštate, a skoro da sam tada pogodio i iznos koji će biti (predvidio između 6 i 7 feninga, a bila 6,7 feninga :) ). Tada sam rekao da je najbolje da od tih para smanje obaveze i da stabilizuju poslovanje, poprave likvidnost i koliko vidim u tom pravcu sve i ide. Što je dobro. A to hoće li biti opet 6-7 feninga dividende, sada je manje važno jer je trenutna cijena na nivo nominalne vrijednosti...
vdamir78

Post by vdamir78 »

To jeste tacno, ali si zaboravio da kad je trebalo da bude ta veca dividenda, sto bi, da je bilo, zaista podiglo akcije na otprilike 1.7 (a mozda i vise) odjednom su se dosjetili da nece uopste isplatiti dividendu nego da to ide u "ulaganja", pa kasnije opet kad se isplatila sljedeca sicusna dividenda gospodja je samozatajno najavila da ce u kasnijem periodu akcionari "necim" biti jako zadovoljni... to jos uvijek cekamo iako znamo da je samo bezveze pricala.
Sustina je, bar po mom misljenju, da se tu naslo nacina da se izvlaci para, a da se ne uzbune vlasti u Republici Srpskoj da im ne posalju kojekakve inspekcije.
Posto znamo da otprilike 1/3 vlasnistva mtel-a je ostala u Republici Srpskoj, da sad ne nabrajam vece akcionare, ima tu znacajnog novca kojim se olaksava budzet Republike Srpske.
Ono što hoću reci je da mi se cini da su nasli nacin kako da izvuku novca za sebe (pritom mislim da Srbiju i upravu mtela), a da eto kao isplaćuju neku dividendu. Da li sad imaju i neki dogovor sa ljudima na pozicijama u Republici Srpskoj da se oko ovoga nista ne talasa, ne znam, ali sve upucuje na to.
Na kraju krajeva bas njih briga koliko kosta akcija mtela, njih interesuju zive pare koje dobiju od svojih usluga.
Sreca je eto sto su ljudima potrebni internet i ostale usluge pa to nece nikad propasti, ali da ovo sve jeste sumnjivo, jeste
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pazi, to sam ti i onda pokušavao objasniti, nerealno je bilo očekivati da će tada dijeliti tu neku veliku dividendu, jer nisu oni prodali stubove da bi podijelili dividendu, nego da pokušaju stabilizovati poslovanje. I mislim da se to kreće u tom pravcu. Sporo, ali ide. A što se tiče izvlačenja para, to si vjerovatno u pravu i toga sigurno i sada ima, ali je glavnina lopovluka bila u ranijem periodu prije nego što je ova tuka došla. Nju su i postavili da se na njoj kola lome. Sada je to u razumnim mjerama, vjerovatno. Ali po pitanju ponašanja majke iz Srbije, tu se ne slažem, mislim da su oni čak i korektniji nego što bi se očekivalo...
Post Reply