BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Shahab wrote:Reci nam kolika će biti dobit pa da odmah doživimo transformacijubiz pesimiste u optimistu.
Pokusao sam doznati, ali još nemaju ništa ni da je poluzvanicno, a zvanično bude tek krajem feb. Ali nekad ranije, kada su rađene projekcije, očekivali su da budu u nivou prerhodne godine. Moguće da bude i nešto niže zbog novih pravila RAK-a od 1.7., ali to ne bi trebalo biti značajno. E sada, je li se u međuvremenu desila neka velika turbulencija, ne znam... Uglavnom, interno su nekad ranije sebi bili zadali cilj i očekivanja da od 2017. Imaju rast dobiti...
leon

Post by leon »

Shahab wrote:Reci nam kolika će biti dobit pa da odmah doživimo transformacijubiz pesimiste u optimistu.
Nezvanicno, dobit ocekivana do kraja 2016. je 74.160.000 KM.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

leon wrote:
"...nekad ranije, kada su rađene projekcije, očekivali su da budu u nivou prethodne godine. Moguće da bude i nešto niže zbog novih pravila RAK-a od 1.7., ali to ne bi trebalo biti značajno..."

E to bi moglo biti to kako su i očekivali. Naravno, ako si naveo neto dobit :roll: Ako je bruto 74 mio onda je problem...
Shahab

Post by Shahab »

leon wrote:
To je stvarnost statike u kojoj se nalaze. Preventivni potezi su trebali biti povučeni prije 5-10 godina. Sada je kasno za domaću pamet. Jedini izlaz za male dioničare jeste prodaja sa efektom "bolje ranjen nego mrtav".
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zaimovi ... /161221069

Nahvališe ga. Ovo što mu nisu usvojili poslovni plan je izgleda neka igranka koju mu prave HDZ-SBB sa pojedinim krimosima iz SDA koji su nezadovoljni gubljenjem moći i otežavanjem izvlačenja para kroz tendere... Čuo sam da su svi bili šokirani na skupštini kada nije usvojen poslovni plan. Očito je neko odigrao u sudijskom vremenu (u ovom slučaju pred sami početak skupštine).
panzer

Post by panzer »

Ja ovdje pola stvari nisam razumio a onda vidim da je pisao drug softić.

I koliko sam shvatio, zvao je ministar Lasić da se ospori donacija od milion jer je on budući kupac telecoma pa će mu taj milion trebati.

Činjenica je da je Čengić izmislio "malo dioničarstvo" za Softića jer onaj ne zna ni gdje je glava ni gdje je rep.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Dok je iznosio činjenice i dok je opisivao tok skupštine je ok, kada je u tekstu počeo da iznosi zaključke pomislio sam da čitam radnju filma "Od sumraka do zore", odjednom počinje zajebancija i fikcija :)
proleter

Post by proleter »

Sitna buranija wrote:Dok je iznosio činjenice i dok je opisivao tok skupštine je ok, kada je u tekstu počeo da iznosi zaključke pomislio sam da čitam radnju filma "Od sumraka do zore", odjednom počinje zajebancija i fikcija :)
Još samo da je ova Irma odigrala kao Salma Hayek :D
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

proleter wrote:
Sitna buranija wrote:Dok je iznosio činjenice i dok je opisivao tok skupštine je ok, kada je u tekstu počeo da iznosi zaključke pomislio sam da čitam radnju filma "Od sumraka do zore", odjednom počinje zajebancija i fikcija :)
Još samo da je ova Irma odigrala kao Salma Hayek :D
:D Ma znaš ono - do pola sve ok, super, ozbiljno i onda odjednom PAF! Krene zajebancija i cirkus. Doduše, nije napisao je li i Irma niz nogu prosipala piće... :lol:
Post Reply