Elektroprivreda BIH

novi

Re: Elektroprivreda BIH

Post by novi »

Kurva o poštenju
panzer

Post by panzer »

- U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Elektroprivreda BiH je u novembru 2024. godine, s kompanijom Lager d.o.o. potpisala ugovor za nabavku 400 hiljada tona uglja za potrebe rada TE “Kakanj”, kojim je definisano da se isporuka vrši sukcesivno do 31.07.2025. godine - naveli su iz Elektroprivrede BiH.
Ovo nismo znali.
montypython

Post by montypython »

panzer wrote: 21 May 2025, 15:38
- U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, Elektroprivreda BiH je u novembru 2024. godine, s kompanijom Lager d.o.o. potpisala ugovor za nabavku 400 hiljada tona uglja za potrebe rada TE “Kakanj”, kojim je definisano da se isporuka vrši sukcesivno do 31.07.2025. godine - naveli su iz Elektroprivrede BiH.
Ovo nismo znali.
Mnogo je to uglja. 400 hiljada tona lignita ne iskopaju svi rudnici u FBiH zbirno za, 3 mjeseca. Pitanje je šta uopšte kopaju rudari u državnim rudnicima kad se toliko kupuje. Koja je produktivnost po zaposlenom u državnim rudnicima a koja u Kamengradu ili drugim privatnim rudnicima? Po meni sam ovaj podatak je dovoljan da npr Lakić dobije otkaz i da nema nikakvog kriminala. Sam je rekao da je zaustavljen pad proizvodnje u rudnicima. Ako jeste kako je ovo moguće? Plus ovo saopštenje iz EPBiH u vezi hapšenja da je kao sve OK jer oni poštuju procedure a ugovori su validni. Ništa nije u redu kad državni rudnici koji zapošljavaju hiljade ne proizvode koliko treba. A najveća pljačka je uvijek kad se poštuju procedure i kad su ugovori validni.
Nadam se samo da su hapšenja vezana za ovo tj za suštinu a ne za neke budalaštine i da će se ići do vrha a ne ostati na sitneži. A već ovo da je uhapšeno 17 policajaca ne miriše na dobro. Oni koji naručuju ugalj loše kvalitete po astronomskim cijenama nisu policajci.
montypython

Post by montypython »

Nešto mi čudno ovo za TE Tuzla, u aprilu proizvedeno samo 86 GWh, 40ak % od istog mjeseca prošle godine. Da nije remont u toku, znam da je za ovu godinu to bilo najavljivano za čak 2 bloka?
Elkombar

Post by Elkombar »

https://capital.ba/pavloviceve-firme-za ... FXrUlIgu7Q

Rudnik Miljevina 8.6 miliona profit.

Ociti su tacne informacije da Srbija kupuje sve sto rudnik Miljevina ponudi.
Za 15 godina ce vjerovatno iskoristiti sav ugalj koji mogu izvuci sa povrsinskog kopa Budanj. Ostaje mu onda ugalj u jami, a tu pokusava ugurati kineze.
panzer

Post by panzer »

montypython wrote: 21 May 2025, 18:50 Nešto mi čudno ovo za TE Tuzla, u aprilu proizvedeno samo 86 GWh, 40ak % od istog mjeseca prošle godine. Da nije remont u toku, znam da je za ovu godinu to bilo najavljivano za čak 2 bloka?
Tuzla je minimalno radila u aprilu. Čini mi se samo blok 5 da je bio aktivan.
Post Reply