BH Telecom
Re: BH Telecom
Da li neko zna šta Vlada planira i kada sa SOSORO-m,jer ga je Uniqa ozbiljno premašila na tržištu.Kakav je plan experata i savjetnika iz Vlade?
Ima li bilo kakav izvještaj ili informacija vezano za broj pretplatnika Moja TV? Dešava li se odliv pretplatnika zbog Sport Klubova?
Treba provjeriti zvanične podatke, ali je činjenica da Telemach ide strašno agresivno sa propagandom i širenjem, raskopavaju ulice ovdje u mom gradu, ulaze u haustore, sjeku, ruše, nude pakete, internet strašno brz...Shahab wrote:Ima li bilo kakav izvještaj ili informacija vezano za broj pretplatnika Moja TV? Dešava li se odliv pretplatnika zbog Sport Klubova?
Meni također smeta što nema Sport Klub na Mojoj TV, ali ni N1, uz Aljazeeru najprofesinalnija news stanica na Blakanu.
Ne znam koliko će me ovaj patriotizam još držati, ali sam blizu da im otkažem, boba mi fali, ako nešto brzo ne uvedu ili ne smanje pretplatu, ćao
Na današnjoj 46-oj. vanrednoj Skupštini društva “BH Telecom” d.d. Sarajevo iačka dnevnog reda :
2. Odluka o usvajanju trogodišnjeg plana poslovanja za period 2017 – 2019 godina NIJE USVOJENA.Ovo je neslužbena informacija,a ako neko ima neka nova saznanja nek postavi na forum.
2. Odluka o usvajanju trogodišnjeg plana poslovanja za period 2017 – 2019 godina NIJE USVOJENA.Ovo je neslužbena informacija,a ako neko ima neka nova saznanja nek postavi na forum.
Ako je istina onda je to jako ozbiljno. Vjerovatno da uprava nema više povjerenje vlasnika. Vjerujem da je uprava ponukana rezultatima od ove godine konzervativno planirala i da se to vlasniku baš nije svidjelo.
I meni su javili da Plan poslovanja 2017-2019 nije usvojen,Vlada FBiH glasala protiv i da je zanimljivo bilo da je predstavnik Vlade FBiH odmah na pocetku napravio pauzu sat vremena i pricao na mobitel sa ministrom, pa rekao kao da taj razgovor nije vezan za BH Telecom.
Na trecoj tacki oko donacija se valjda prvo nije potpisao, pa onda vratili listic da se potpise, jer je valjda u punomoci pisalo da glasa za donacije.
Prica se da neki pretpostavljeni novi vlasnik naredio da se ne usvoji plan poslovanja i da ne bude donacija, pa da to ispune je predstavnik Vlade FBiH pokusao da nepotpisivanjem izbjegne sta mu je u punomoci pisalo i da ne prodju donacije...
Na trecoj tacki oko donacija se valjda prvo nije potpisao, pa onda vratili listic da se potpise, jer je valjda u punomoci pisalo da glasa za donacije.
Prica se da neki pretpostavljeni novi vlasnik naredio da se ne usvoji plan poslovanja i da ne bude donacija, pa da to ispune je predstavnik Vlade FBiH pokusao da nepotpisivanjem izbjegne sta mu je u punomoci pisalo i da ne prodju donacije...
-
Jebo majku koji su to krimosi. Prvi put na čelo kompanije dođe čovjek koji nije korumpiran i oni mu prave igranku. Ako Riđi dopusti da mu krimosi iz stranke ruše čovjeka koji mu je dao podršku kada su svi okrenuli leđa, onda je fakat zadnji jadnik. Valjda im je Zaimović poremetio talove s tenderima, ne mogu više kako su naučili. Doduše, možda i SBB pravi ovaj cirkus. Dodatne info bi svakako bile dobrodošle. Ovo ja onako na prvu...
A nadležni ministar je čini mi se iz HDZ-a...
A nadležni ministar je čini mi se iz HDZ-a...
Evo i neke biljeske dosle:
Neusvojeni plan poslovanja - dobit:
2017. - 68.871.000 KM
2018. - 69.740.000 KM
2019. - 66.840.000 KM
- planirano smanjenje prihoda
- planirano povecanje troskova
- broj radnika se ne mijenja
- plate se ne mijenjaju
Usvojene donacije - 1 milion KM:
- 137.000 KM za UKC Sarajevo
- 100.000 KM za vojnu bolnicu
- ostalo kantonalnim bolnicama
- cca. po 4.500 KM javnim kuhinjama
- extra 50.000 KM Zemaljskom muzeju Sarajevo
Neusvojeni plan poslovanja - dobit:
2017. - 68.871.000 KM
2018. - 69.740.000 KM
2019. - 66.840.000 KM
- planirano smanjenje prihoda
- planirano povecanje troskova
- broj radnika se ne mijenja
- plate se ne mijenjaju
Usvojene donacije - 1 milion KM:
- 137.000 KM za UKC Sarajevo
- 100.000 KM za vojnu bolnicu
- ostalo kantonalnim bolnicama
- cca. po 4.500 KM javnim kuhinjama
- extra 50.000 KM Zemaljskom muzeju Sarajevo
Ja to tumačim kao sukob GD Telekoma sa konceptom MMF-a. Prvo idu u restruktuiranje (masovna otpuštanja) pa u prodaju. Predložio je plan poslovanja koji je status quo. To je utopija. Za nas male dioničare bolja je opcija MMF.