Elektroprivreda BIH

mikriza

Re: Elektroprivreda BIH

Post by mikriza »

Sabur2 wrote: 18 Apr 2025, 12:33 VIdim da je ovo nova grupa. Ne znam zašto ne koristimo već postojeću?
Dajete link postojeće, evo novu ću brisati. Želio sam pokrenuti inicijativu da se aktiviramo i da krenem od sebe.
montypython

Post by montypython »

Evo ja sam odmah za sve navedeno. I za traženje smjene i za pozivanje Lakića, ja bih pozvao I Premijera I za sve ostalo. Ja sam i prije smatrao potrebnim da se organizuje sastanak sa Premijerom, šta god ja mislio o njemu, ali mora saznati za naše nezadovoljstvo i stavove o poslovanju firme. A sada ne zna jer za to nikad nije čuo.
Svakako treba kontaktirati Jadran stanove fondove i druge. I Gržića koji je već na izvjestan način kontaktiran. Što se tiče toga da "svi mi znamo i svi znaju" ne bih se složio. Ustvari ne zna 95% dioničara od njih nekoliko hiljada I ne zna kompletna ostala javnost. I ovo što se dosad postiglo npr dizanje cijene struje nisam siguran da bi se desilo bez angažmana vrlo male grupice ljudi i onog sastanka sa upravom prije godinu i po. Međutim premale grupice. A ni toga ne bi bilo da prije toga nije bilo brainstorminga na ovom forumu tako da se ne mogu složiti da svi mi eto samo džaba pričamo. To što pričamo a to je JEDINO mjesto gdje se to može pročitati čitaju i oni. Međutim ni mi sami nismo jedinstveni. 5 x sam ovdje predlagao da se otvori pitanje otkupa naših dionica ako se odbije tržišno poslovati I nijednom ovdje nije bilo nekog entuzijazma za sastanak na vrhu (sa Premijerom) gdje se to pitanje jedino može riješiti. Tako da odbijam tvrdnju da smo svi isti isti kao oni i sl. Da se uključilo 5 % dioničara sve bi se navedeno riješilo. A ne 1 promil kao do sada. Nema od promjena ništa ako se ne uključi bar 300 ljudi, Jadran kapital i stanovi, fondovi i advokati, bar neka stranka i "stručnjak" te bar neki medij.
mikriza

Post by mikriza »

Dajte link postojeće grupe?
Stockton

Post by Stockton »

mikriza wrote: 18 Apr 2025, 12:37
Sabur2 wrote: 18 Apr 2025, 12:33 VIdim da je ovo nova grupa. Ne znam zašto ne koristimo već postojeću?
Dajete link postojeće, evo novu ću brisati. Želio sam pokrenuti inicijativu da se aktiviramo i da krenem od sebe.
Imas poruku u inbox-u
mikriza

Post by mikriza »

mikriza wrote: 18 Apr 2025, 12:25 Idem od sebe, u ovoj dionici sam jer sam pohlepan, neću da se zadovoljim sa manjim ali sigurnim rastom na drugim dionicama. Ova dionica nudi ogroman potencijal ali neće doći kad smo lijeni i prepuštamo kretenima da kupe kajmak. Na kraju ćemo podviti rep i izaći jer je najlakše.

Evo viber link za kanal da vidimo koliko nas je malih sa kojim brojem dionica, ja ću napraviti presjek kroz 10, 15 dana sa ukupnim brojem dionica dok se svi jave.

https://invite.viber.com/?g2=AQA%2BKtrc ... HmTPz9FWfl

Takođe neko ko ima kontakte fondova i može/želi bi trebao njima proslijediti inicijativu.
Brišem novu grupu, molim kolege koje se se pridružile da se jave @Stockton za već postojeću grupu.
montypython

Post by montypython »

Što se tiče načina angažmana mislim da je bolji način da postoji jedan ili dva pojedinca koji bi se toga prihvatili ozbiljnije u smislu kao što je prije bilo ono Dividenda nego da se organizuju neke Zoom konferencije Viber grupe čega nisam veliki pristalica ionako.Može nam i Slavuj dati neki savjet ako se njemu ne da bio je nekad vrlo uspješan u tome. Naravno da bi se tome pojedincu trebalo i platiti nešto za angažman, telefon, vrijeme i sl. Ako takav postoji. Može biti i advokat ako neko zna sličnog još bolje ako je dioničar I zna materiju ili je neko od forumaša. Puno je lakše tako nego skupiti nas kao rogove u vreći koji svi imamo neke obaveze, posao porodica, neki imaju relativno malo dionica pa nisu ni motivisani itd. Plaćanje predstavnika bi bilo možda preko neke članarine, mjesečne godišnje ili kako već. I zato bi bilo bolje da se uključi bar nekoliko stotina dioničara jer neki će izlaziti iz dionica neki ulaziti i sl
montypython

Post by montypython »

Ako bi imali takav centar, udruženje I sl makar u vidu jedne osobe koja ima kakav takav startni "budžet" moglo bi se putem npr plaćenog oglasa na radiju pozvati dioničari EPBiH da se jave na tu i tu adresu radi zastupanja interesa. Time bi se spisak zainteresovanih dioničara munjevito proširio sa 10 ak (tj nas) na možda 100 ili 300. Ljudi I ne znaju da su dioničari a mnogi ne znaju kako bi se angažovali. I odmah bi bila veća baza za finansiranje istog. A može i proporcionalno npr jedna KM mjesečno na 1000 dionica, dobrovoljno, ko hoće, dok hoće. Kad bi prikupili npr 2 % dioničara tj 600 hiljada dionica imali bi 600 KM mjesečno "budžet". S tim da bi bilo bolje godišnje plaćanje. Itd itd. Već sami fondovi imaju nekoliko postotaka, Jadran Kapital I stanovi imaju mislim cca 1% sumnjam da ne bi imali koju marku mjesečno za ovo.
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

mikriza wrote: 18 Apr 2025, 12:52
mikriza wrote: 18 Apr 2025, 12:25 Idem od sebe, u ovoj dionici sam jer sam pohlepan, neću da se zadovoljim sa manjim ali sigurnim rastom na drugim dionicama. Ova dionica nudi ogroman potencijal ali neće doći kad smo lijeni i prepuštamo kretenima da kupe kajmak. Na kraju ćemo podviti rep i izaći jer je najlakše.

Evo viber link za kanal da vidimo koliko nas je malih sa kojim brojem dionica, ja ću napraviti presjek kroz 10, 15 dana sa ukupnim brojem dionica dok se svi jave.

https://invite.viber.com/?g2=AQA%2BKtrc ... HmTPz9FWfl

Takođe neko ko ima kontakte fondova i može/želi bi trebao njima proslijediti inicijativu.
Brišem novu grupu, molim kolege koje se se pridružile da se jave @Stockton za već postojeću grupu.
Molio bi da se i meni pošalje link za pristup grupi.
Anoniman

Post by Anoniman »

mikriza wrote: 18 Apr 2025, 07:24 https://www.klix.ba/biznis/privreda/nik ... /250417127

Kaže kreten može biti profitabilna, a hvali se kako ima najnižu cijenu, ali prodaje ispod proizvodne i zavaljuje ključnu kompaniju, ali važno je da su glasači zadovoljni i naravno opet manipulacija sa brojevima, većini nije poskupilo i ako jeste to je fening, dva... Distribucija na stanovništvu samo ide gore novi šleper klima kod lokalne firme se istovara, biće ispadanja mreže sve češće i redukcija. Nermin je najmanje zadužen i ima para da uvozi, milion/dva dnevno gore dole, nek je dernek daj nam što prije kraj rahat patnje...
Po ovome bi rekao da se Nermin slaze oko dodatnog zaduzivanja FBiH,a kreditori su njega i zajedno sa zelenasima iz ove agende doveli indirektno na mjesto premijera.
A strani cilj je EP sto prije slomiti,kako bi nasa energija zavisila od njih.
Nije vise potreban rat,da bi nesto okupirao jer dovoljan je novac i vlast koja je poslusna.
U rudnike je instalirao svoje kadrove,stanje je dosta gore nego je bilo.
EP u nikad tezoj situaciji,i umjesto da uvedu blok tarife jer nema realno vise jeftino nista pa i energije oni se bave ne bitnim stvarima.
Da se razumijemo vlast meni nije bitna,bitno mi je da imamo energiju i da EP opstane kao kompanija a kako je krenulo ovo zadnje je tesko izvodivo.
mikriza

Post by mikriza »

Nek uništi, što prije to bolje, dosta rahat patnje.
Post Reply