Usprkos svemu i dalje imamo cijenu električne energije među najnižim u Evropi. Također, 430.000 građana nije obuhvaćeno bilo kakvim poskupljenjem. Za 50 posto građana čiji su računi od 50 do 80 KM povećanje se kretalo od 0,04 feninga do maksimalno 30 feninga dnevno", zaključuje Nikšić.
Kako ostvariti ikakav napredak u bilo čemu sa ovim likom. On se hvali onim za što bi se trebao stidjeti a bogami i odgovarati. Hvali se da građani struju dobijaju skoro pa džaba a najvažnija firma u državi mu u minusu upravo zbog toga. Hvali se time da građani plaćaju samo 15 ak feninga dnevno više za struju, oni isti građani koji ako popiju jednu kafu u kafiću plaćaju je dakle 20X više nego što je to povećanje struje. Njemu je normalno da građani troše više za kafu (cigarete, mobitel,...) nego za struju. Kaže sve smo zatekli u lošem stanju a ne kaže kako će firma iz minusa i bez dobiti investirati u popravak tog lošeg stanja. I što je najgore, niko iz tzv opozicije i tzv medija neće reagovati na ove monumentalne gluposti.
Elektroprivreda BIH
-
Re: Elektroprivreda BIH
A što se tiče pada proizvodnje i misteriozno teškog i sporog podizanja iste nakon skoro 2 godine mandata ovih, treba se zapitati je li to slučajno. Evo pođimo od skupa sa kojeg se Nikšić javlja i njegovog naziva. Dok čitav svijet vidljivo napušta zelene politike i okreće se realnosti uključivo i pokretače i ideologe, u nas skup ovakvog naziva organizuje Vlada tj Lakićevo ministarstvo. Izgleda da ih niko nije obavijestio da je to propala stvar i poslao im nove instrukcije tj burn baby burn. Osjećaju i dalje potrebu da šalju gospodarima signale poslušnosti a ova konferencija i nije ništa drugo. I kako onda da imamo povećanje proizvodnje kad ovakvi likovi stvaraju šizofrenu situaciju. Idu u rudnike i govore da treba podići proizvodnju a odmah za tim organizuju konferencije sa glavnom porukom da nam ugalj ne treba i da ćemo ga zamijeniti nečim drugim, samo se ne zna čim.
https://www.epbih.ba/novost/43080/otvor ... i-zaokret-
https://www.epbih.ba/novost/43080/otvor ... i-zaokret-
-
Sve mi znamo i svi znaju.
Po hiljaditi put, koliko je ovih stranica, pričaćemo isto.
A pošto ništa ne poduzimamo, osim što i dalje isto pričamo, krivi smo mi, nisu oni.
Oni jedno te isto rade, makar su dosljedni a mi se žalimo, kritikujemo, dajemo rokove, prijetimo, ovako ćemo - onako ćemo pa ništa.
U najbolju ruku smo isti kao i oni, jedno pričamo i obećavamo a drugo radimo i postižemo.
Potpuno isti, samo na suprotnim stranama.
Po hiljaditi put, koliko je ovih stranica, pričaćemo isto.
A pošto ništa ne poduzimamo, osim što i dalje isto pričamo, krivi smo mi, nisu oni.
Oni jedno te isto rade, makar su dosljedni a mi se žalimo, kritikujemo, dajemo rokove, prijetimo, ovako ćemo - onako ćemo pa ništa.
U najbolju ruku smo isti kao i oni, jedno pričamo i obećavamo a drugo radimo i postižemo.
Potpuno isti, samo na suprotnim stranama.
Ja sam i dalje za to da na sljedećoj skupštini tražimo smjenu. I da pozovemo Lakića da prisustvuje sjednici. Pošto se prave mutavi i da je sve u redu onda bi trebali bar izjasniti se na skupštini.
Još uvijek imamo vremena da tražimo mišljenje i saučestvovanje od fondova za 5% suvlasništva za uvrštavanje na dnevni red pa i ako ne budu pristali, opet se može izraziti neslaganje na samoj skupštini.
Bilo ko od nas može napisati kratki dopis i poslati svim fondovima. Ako neće niko mogu i ja u nekom narednom periodu.
Još uvijek imamo vremena da tražimo mišljenje i saučestvovanje od fondova za 5% suvlasništva za uvrštavanje na dnevni red pa i ako ne budu pristali, opet se može izraziti neslaganje na samoj skupštini.
Bilo ko od nas može napisati kratki dopis i poslati svim fondovima. Ako neće niko mogu i ja u nekom narednom periodu.
-
Nećemo imati vremena ako odmah i konkretno ne počnemo raditi na tome. Ako se slažeš, objavi ovdje poziv da ti se jave u pp, svi koji se slažu i žele da učestvuju u inicijativi.panzer wrote: ↑18 Apr 2025, 10:52 Ja sam i dalje za to da na sljedećoj skupštini tražimo smjenu. I da pozovemo Lakića da prisustvuje sjednici. Pošto se prave mutavi i da je sve u redu onda bi trebali bar izjasniti se na skupštini.
Neka ti daju osnovne podatke, kontakt i broj dionica. Uporedo ćemo ići sa direktnim kontaktima sa svim fondovima.
Mnogo teže je uzalud pisati nego nešto zaista poduzeti.
Ako fondovi ne odgovore pozitivno, onda mi nećemo moći sabrati ni 1% suvlasništva.
-
Ne budi skeptičan.
Ne mogu reći ne budi nevjernik jer kogod je u ovim dionicama ima više vjere nego pameti.
Ako ne krenemo i ne potrudimo se, sigurno dovoljno nećemo skupiti.
A koliko god skupimo, dobro je.
I ako dođemo do par posto sa "Jadran stanovima i drugima" možda možemo postići prag od 5% a što bi i njima sigurno dgovaralo.
Idem od sebe, u ovoj dionici sam jer sam pohlepan, neću da se zadovoljim sa manjim ali sigurnim rastom na drugim dionicama. Ova dionica nudi ogroman potencijal ali neće doći kad smo lijeni i prepuštamo kretenima da kupe kajmak. Na kraju ćemo podviti rep i izaći jer je najlakše.
Evo viber link za kanal da vidimo koliko nas je malih sa kojim brojem dionica, ja ću napraviti presjek kroz 10, 15 dana sa ukupnim brojem dionica dok se svi jave.
https://invite.viber.com/?g2=AQA%2BKtrc ... HmTPz9FWfl
Takođe neko ko ima kontakte fondova i može/želi bi trebao njima proslijediti inicijativu.
Evo viber link za kanal da vidimo koliko nas je malih sa kojim brojem dionica, ja ću napraviti presjek kroz 10, 15 dana sa ukupnim brojem dionica dok se svi jave.
https://invite.viber.com/?g2=AQA%2BKtrc ... HmTPz9FWfl
Takođe neko ko ima kontakte fondova i može/želi bi trebao njima proslijediti inicijativu.
VIdim da je ovo nova grupa. Ne znam zašto ne koristimo već postojeću?
Napomena svi koji pristupe mogu da vide samo moje ime kao Admina, sve ostalo nije dostupno, br. tel., imena sudionika.