Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
I ja sam za, čak sam za to i da pokušamo dati prestavnika u nadzornom jer Gružić radi za dnevnicu i boli ga briga i za male dioničare i za opstanak Elektroprivrede.
Svako bi trebao pristati nakon dvije godine poslovanja u gubitku.veliki dedo wrote: ↑16 Feb 2025, 19:18 Ja jesam.
A ko nije, uhljeb ili špijun je!
Trebali bi izabrati dvoje-troje da predstave ideju fondovima i dobiju saglasnost.
Vjerujem da će i 2024. završiti u minusu. A imamo dovoljno vremena do jula da dođemo do većih dioničara da to korporativno predložimo na skupštinu.
-
Znači, trebalo bi animirati Muju i Hastore da se zamjere vladajućima? Ne znam šta da mislim o tome.
U principu, ja sam za prijedlog, ali daj Bože da možemo dobaciti do 5%. Međutim, možemo ih na skupštini pozvati na odgovornost, moralnu i svaku drugu...
U principu, ja sam za prijedlog, ali daj Bože da možemo dobaciti do 5%. Međutim, možemo ih na skupštini pozvati na odgovornost, moralnu i svaku drugu...
Moje mišljenje je poput ovog gore.Mislim da su nam slabe,skoro nikakve šanse.Spreman sam učestvovati u pokušaju.Spreman sam to zahtjevati i od fonda u kojem sam medju prvih deset.Sitna buranija wrote: ↑16 Feb 2025, 21:02 Znači, trebalo bi animirati Muju i Hastore da se zamjere vladajućima? Ne znam šta da mislim o tome.
Razumijem.
Ali se ja zadnjih par godina u poslu zafrkavam preko jedne naše lokalne "mudrosti":
Ko nije tražio nije ni dobio.
Ja ovdje mislim samo na proguravanje tačke na skupštinu. A logično je da neće biti pozitivno izglasana. Politika to ne bi dala
Pa vidjećemo nakon objave finansijskog izvještaja za 2024. Tada ćemo vjerovatno imati argument za inicijativu.
Ali se ja zadnjih par godina u poslu zafrkavam preko jedne naše lokalne "mudrosti":
Ko nije tražio nije ni dobio.
Ja ovdje mislim samo na proguravanje tačke na skupštinu. A logično je da neće biti pozitivno izglasana. Politika to ne bi dala
Pa vidjećemo nakon objave finansijskog izvještaja za 2024. Tada ćemo vjerovatno imati argument za inicijativu.
Panzer je apsolutno u pravu.
uostalom moramo pokrenuti inicijativu barem tačkom dnevnog reda, a poslije dvije godine gubitaka trebalo bi nešto da urade i parlamentarni odbori ,a
i Parlament može ne usvojiti izvještaj o radu Uprave ili NO što je najkraći put za smjenu čak i kada Vlada nije za to.
uostalom moramo pokrenuti inicijativu barem tačkom dnevnog reda, a poslije dvije godine gubitaka trebalo bi nešto da urade i parlamentarni odbori ,a
i Parlament može ne usvojiti izvještaj o radu Uprave ili NO što je najkraći put za smjenu čak i kada Vlada nije za to.
-
Onda je dogovoreno..
Panzer i slavuj će nas predstavljati a po potrebi mogu uzeti još nekoga da pomogne.
Ako se ti panzer slažeš prikupićeš, preko pm, naše osnovne podatke, broj dionica i kontakt mail za razmijenu potrebnih dokumenata.
Napravićete dvije zjave/saglasnosti: za prijedlog dnevnog reda i za glasanje na skupštini u vezi tog prijedloga ako nije moguće to obuhvatiti jednom izjavom/saglasnošću. Mislim da je dovoljno potpisati i priložiti kopiju lične karte. Slavuj ili neko drugi sa foruma sigurno zna kako sve to treba da bude i kako funkcioniše.
Panzer i slavuj će nas predstavljati a po potrebi mogu uzeti još nekoga da pomogne.
Ako se ti panzer slažeš prikupićeš, preko pm, naše osnovne podatke, broj dionica i kontakt mail za razmijenu potrebnih dokumenata.
Napravićete dvije zjave/saglasnosti: za prijedlog dnevnog reda i za glasanje na skupštini u vezi tog prijedloga ako nije moguće to obuhvatiti jednom izjavom/saglasnošću. Mislim da je dovoljno potpisati i priložiti kopiju lične karte. Slavuj ili neko drugi sa foruma sigurno zna kako sve to treba da bude i kako funkcioniše.
Dosta kontakata je ostalo od prošle godine. Jedino će trebati doći do kontakata u fondovima. Osim za Jadran kapital pošto se sa njima kontaktiralo prošle godine.
-
Slažem sa prethodnim diskusijama. Apsolutno treba pokazati nezadovoljstvo dioničara poslovanjem. Ne može niko biti 2 godine u minusu (ako bude tako) I ostati direktor. Na kraju krajeva treba I Gržiću pokazati da nismo zadovoljni njegovim angažmanom. A i ovo za parlamentarne odbore je dobro, trebaju se aktivirati na zaštiti najvažnijeg JP i energetike a ne se stalno populistički kriti iza "zaštite potrošača".
I neće tu biti samo dvije negativne godine, nego i ovo polugodište će biti negativno.
Ako se ovako nastavi i bude sušno prvo polugodište bit će tu minus iznad 50 miliona.
Ako se ovako nastavi i bude sušno prvo polugodište bit će tu minus iznad 50 miliona.