BamCard je osnovan 1999. godine, a pokrenut je kao zajednički projekat svih banaka na tržištu BiH. Već 2002. godine počeli su izdavanje svojih kartica, čime su proširili domet za finansijske institucije. Tri godine kasnije postaju posrednik za VISA proizvode jačajući partnerstvo s bankama, a 2006. godine postaju posrednici i za Mastercard. U 2013. godini počinju izdavanje prve VISA prepaid kartice u svojim uslugama, kao i uvođenje BH Mreže bankomata, a 2014. godine uvode izdavanje Mastercard beskontaktnih kartica, prve Co-brand i debitne kartice.
Kasnije razvijaju softvere, aplikacije i rješenja koja pružaju udobnost i sigurnost korisnicima kartica, online i beskontaktna plaćanja, a 2024. godine su implementirali DCC servis za Visa i Mastercard kartice.
ASA BANKA
Re: ASA BANKA
hoce li ovo procepiti
nikad mi duze nalog nije stajao a nerealiziran
nikad mi duze nalog nije stajao a nerealiziran
189 je u mene
mislim da povucem sredstva na racun nek propadaju bolje nego se zezati s dionicama
pare su nase samo kad ih potrosimo na sebe
mislim da povucem sredstva na racun nek propadaju bolje nego se zezati s dionicama
pare su nase samo kad ih potrosimo na sebe
Ov prica sa Asa bankom je ozbiljan projekat, cijena dionice mora propratiti navedeno. Pogledaj cijenu dionica preostalih sistemskih banaka i sve ce ti biti jasno.
Neće niko da pripomogne ni sa 50 dionica. Da proda, da se preskoči ova praznina.
ako je ozbiljna priča zašto je onomad bilo palo na 160
isto tako može sa 206 pasti na 189
isto tako može sa 206 pasti na 189
Jedna "ružna" vijest može vratiti cijenu na 175 KM ili niže. Kao i kod svih firmi. Ili jedan veći prodajni nalog kao npr onaj koji je bio na 183 KM da se pojavi na 190 KM opet bi zaustavio potražnju.
Za onaj veliki prodajni nalog ce dividenda biti preko 20.000 KM, sumnjam da ce se pojaviti pogotovo sto je i nakon dividende cijena dobro drzala nivo.
Može bar baciti 20-30-50 komada. Samo radi regulacije raspona. Šta sad sa ovim na 215 KM. Nema efekta.