Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Nisi sam Brzi. I ja sam sve, ali bukvalno sve ulozio u elektroprivredu. Ukupni prosjek mi je 12km.
EPBIH i EPHZ su jedine elektroprivrede u regionu koje se mogu kupiti uz dionice pojedinacih firmi u EPRS .
HEP nije na berzi EPS nije na Berzi a u CG mislim da je samo Elektroprenos na berzi.
Ko hoce da ulaze u elektrosektor moze samo u BiH dok nas ne istisne drzava.
HEP nije na berzi EPS nije na Berzi a u CG mislim da je samo Elektroprenos na berzi.
Ko hoce da ulaze u elektrosektor moze samo u BiH dok nas ne istisne drzava.
Prema ranijoj prognozi ove sedmice je trebalo biti značajnijih padavina. U Hercegovini oko 100 litara.
Prognoza se promjenila pa su sad značajnije padavine predviđene za period od 21.11. do 24.11. ako se ni to ne ostvari bit će uvoza. Akumulacije su prazne.
Prognoza se promjenila pa su sad značajnije padavine predviđene za period od 21.11. do 24.11. ako se ni to ne ostvari bit će uvoza. Akumulacije su prazne.
Bez dobre hidrologije isplivaju problemi.
Elektroprivreda (EPCG) je u prvih devet mjeseci ostvarila gubitak od 19,2 milijuna eura, što je 130,5 posto niži rezultat nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje financijsko izvješće kompanije za prva tri kvartala. Ovogodišnji poslovni rezultat državne elektroprivrede lošiji je za čak 82,17 milijuna eura nego u istom razdoblju prošle godine, kada je EPCG imala dobit od 62,97 milijuna eura. Izvršni direktor EPCG je Ivan Bulatović, dok je na čelu uprave Milutin Đukanović.
-
Onako malo laički pitam/zaključujem - kada su Crnogorci napravili dobit ovi naši su napravili ogroman gubitak, a sada kada i Crnogorci prave gubitak, šta očekivati od ovih naših?
Evo ja prognoziram.
Sve tri elektroprivrede u minusu od 20 do 50 miliona KM.
I to će biti jasan znak da je cijena mora ići u sve tri elektroprivrede minimalno 10 % ukupan račun.
Sve tri elektroprivrede u minusu od 20 do 50 miliona KM.
I to će biti jasan znak da je cijena mora ići u sve tri elektroprivrede minimalno 10 % ukupan račun.
EFT ce da pravi dobitak i HiFA na domacem trzistu i Elektroprivreda Slovenije sa džabnom strujom iz TE Ugljevik.Sitna buranija wrote: ↑12 Nov 2024, 11:40 Onako malo laički pitam/zaključujem - kada su Crnogorci napravili dobit ovi naši su napravili ogroman gubitak, a sada kada i Crnogorci prave gubitak, šta očekivati od ovih naših?
Da bi oni bili u plusu neko mora u minus a to su drzavne elektriprivrede u BiH.
Jbg za ovi godina tapkanja u mjestu bolje bi bilo da sam se kocko sa bitcoinima.
Ali sta je tu je.
Ako cijena padne ispod 10 dokupljujem ako ode preko 20 prodajem i izlazim. To je moj plan.
Nisam sve ali jesam 1/3 u ovo sranje ulozio