Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Slabo se izvozi, ima već dvije sedmice da je dnevni izvoz mnogo manji od proizvodnje Stanara. Što znači da su dvije ili sve tri Elektroprivrede neto uvoznici.
Bio sam u istoj dilemi. U svakom slucaju zadrzati jedan dio.Skendi122 wrote: ↑05 Nov 2024, 09:30 Dobro jutro. Od danas sam clan ovog foruma i visegodisnji dionicar elektroprivrede. Jucer se desila jedna jako cudna situacija. Neko je na kupovnoj strani trazio da kupi po 13.30 ja mislim 200 dionica i odjednom prodajna ponuda ide na 12.90. Je li zaista nekome u cilju da dionica ne ide gore, to jest kakva je logika prodavati je po 12,90 a ignorisati kupovnu cijenu po 13,30. Volio bih cuti misljenje da li vrijedi i dalje cekati neki skok dionice ili je prodati i pokusati sa nekom drugom. Moj prosjek je oko 12,00 po dionici. Lijep pozdrav!
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
Pade njemačka Vlada, past će i Zelena agenda.
Pade njemačka Vlada, past će i Zelena agenda.
Ima li neko informaciju u kakvoj je situaciji elektroprivreda trenutno i da li ce opet biti u gubitku na kraju godine.
-
Na ovom forumu je većina optimistična po pitanju rezultata na kraju godine. Međutim, ja ne dijelim optimizam većine i mislim da će biti minus... Ali tržišna vrijednost dionice je i pored toga potcijenjena...
Mogao je biti neki manji plus ali s obzirom na hidrologiju i trenutne uvozne cijene ja tipujem da će sve tri elektroprivrede biti u gubitku. Naravno ne 330 miliona nego cca 20 do 30 miliona.
Između gubitka do 30-40 miliona i dobitka 20-30 miliona ja bih birao ovo prvo. I dalje je prodajna cijena velikom "tržišnom" segmentu građanstva gubitaška, a sa blagim pozitivnim rezultatom, uprava a i svi ostali se više ne bi trudili da koriguju cijenu.
Sjecam se kada sam odlucio da kupim dionice elektroprivrede Asa banka bila 46km, bosnalijek bio 9km a Cementara kakanj 25km, i ja gledam sve to i na kraju samo uzmem elektroprivredu i to nemali broj dionica. Ne smijem ni da razmisljam sta bi bilo da sam uzeo bilo koju od ovih nabrojanih. Sad imam osjecaj da izadjem iz elektroprivrede, ona bi za 10 dana bila 25km. Treba imati i srece malo u svemu ovome.
Kad je bosnalijek bio 9 KM a da je ASA banka postojala? Pokušavam se ovako sjetiti.
Mozda sam fulio u par mjeseci, znam da je bila Asa 45km kad sam razmisljao o njoj. Placao sam ja elektroprivredu i po 9km i po 15km. Kad je bila 9km bio je i Bosnalijek 9km takodjer. A cementaru mogao kupiti po 25km.Morao bih da provjerim, mislim da je to bolo skoro prije 5 godina....