Iz boldiranog je jasno da si žrtva predrasuda i ustrajne medijske propagande, i da emocijama daješ prednost ispred zdravog rezonovanja. Jer, prvo govoriš o propasti, nazatku i zlu koju je donijela "dinastija" Izetbegović, a onda hvališ Sebiju za posao koji je napravila u KCUS-u i evidentan napredak koji je postigla gore, da bi potom sve zaključio "lažnom diplomom" iako je u međuvremenu postalo bjelodano jasno da ima regularnu diplomu, ali da su joj zvanje dr. sci. administrativno poništili kako bi je smijenili s mjesta direktora tog istog KCUS-a kojeg je unaprijedila i dovela u red i to 2 mjeseca prije isteka mandata, a sve kako bi Konaković pokazao da ima veću kitu od Riđobradog. I u konačnici, doveli opet do opšteg haosa i nerada gore na KCUS-u. Ko je bio gore, zna o čemu pričam.veliki dedo wrote: ↑11 Sep 2024, 07:27Previše si opterećen predrasudama: moji - tvoji, naši - vaši, oni - ovi, bivši - sadašnji, dobri - loši...Sitna buranija wrote: ↑10 Sep 2024, 22:14 A u koštac sa visokom korupcijom i organizovanim kriminalom će se uhvatiti čovjek koji je hapšen zbog sumnje da ima veze sa narko kartelom (i čiju suspenziju su zbog toga čak i stranci zahtijevali) i čovjek koji zaštitarsku agenciju nije mogao registrovati na svoje ime zbog krivičnih djela koja je imao zbog čega nije mogao dobiti saglasnost MUP-a pa je istu registrovao na ženu (a u međuvremenu postao ministar koji takve saglasnosti potpisuje)? Mislim da bi trebali biti ozbiljni ovdje. Ili da se onda svi počnemo zajebavati? [/b]
Ja nisam vidio da su oni prijašnji, vjerovatno po tebi "dobri" nešto "dobro" i uradili ali zato se vidi da ovi, pa čak i da su najgori, pak nešto dobro rade. Meni nije bitno koji su već kakav pozitivan efekat mogu napraviti za našu jpesr.
I još nešto, možda će ti biti jasnije.
Loše mi bude kada pomislim na svo zlo, nazadak i propast koju je dinastija Izetbegović donijela ovoj zemlji. Sve laži, obmane, pljačke i korupcije (pored svega drugoga) ali isto tako ne bih bio korektan kada ne bih priznao da je Sebija I. napravila strašno dobar posao na kcus - što bi bilo jako teško, možda nemoguće za nekoga drugoga.
Zavela je red, rad, disciplinu, iskorijenila koverte i korupciju doktora, uvela odgovornost, poštovanje prema pacijentima i među kolegama, izvukla kcus iz ogromnih gubitaka i dugova - pa čak iako je ona "loša" sa lažnom diplomom.
Zbog toga, možda i ovi drugi, za tebe "loši" ipak nešto dobro urade pa ih ne bi trebalo prijevremeno osuđivati već dati im šansu. Pogotovo kada već znamo da oni, za tebe "dobri" ipak nisu ništa dobro uradili za svoje vrijeme...
Međutim, kakve direktne veze ima dinastija Izetbegović sa rezultatom EPBiH?
Ja sam govorio o prethodnoj upravi i vladi u pozitivnom smislu u odnosu na novu upravu i vladu, jer je prethodna uprava ostavila 176 mio KM akumulirane dobiti, 276 mio KM keša na računima koji je na kraju 2022. godine zapravo iznosio 366 mio KM i smanjen je za 90 mio KM zbog nabavke zaliha koje su na pola godine 2023. iznosile rekordnih 160 mio KM i sve je bilo spremno da se napravi odličan rezultat, a onda dođu ovi novi kod kojih ti vidiš pozitivne stvari koje su uradili, a ja za razliku od tebe vidim gubitak koji su napravili od 331 mio KM, potpuno brisanje akumulirane dobiti, smanjenje i keša i zaliha za gotovo 40 mio KM uz taj negativni rezultat, ponovno uvođenje loše prakse davanja pozajmica i avansa rudnicima i generalno značajno lošiju situaciju i perspektivu u odnosu na samo godinu i po prije toga. A ista je firma, slične su okolnosti, samo su drugi ljudi na pozicijama sa kojih se upravlja i rukovodi.
Sada, hoće li neko ovdje pomisliti da sam ja neko iz SDA pa da zato ovako pričam, kao što su neki svojevremeno mislili da iza mog nicka možda stoji sam Andelija jer sam ga "branio" to me zaboli neka stvar. Poenta je da se vrijednost moje imovine kao dioničara u EPBiH ne uvećava kao što je trebalo, nego se nažalost smanjuje.
Ali ko zna, možda i neki u trenutnom propadanju KCUS-a vide pozitivne stvari, a u Sebijinom uvođenju reda gore vide da se nije dobro radilo, kao što ti u gubitku ove uprave vidiš neke dobre stvari, a u pozitivnim rezultatima prethodnih (koji su se iskazivali u skromnim iznosima, ali su ipak bili pozitivni) vidiš loš rad. Znaš kako kažu "Sto ljudi, sto čudi - sto žena, dvjesto sisa"