Ovim ćemo primijeniti prvo iskustvo koje smo imali kada sam u prošlom mandatu bio premijer i kada smo planirali da naše javne kompanije, poput BH Telecoma, BH Pošte, Elektroprivrede BiH i Razvojne banke FBiH, finansiraju sportske saveze.
Niksicu ko mi ??? Finansiraj to od svog dijela dobiti .
Nisu to javne kompanije nego dd .
Moze li se za ovo pisati krivicna prijava. Ovo je krađa manjinskih dionicara.
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Nema tu da li ce ovako ili onako. Neko je vec napisao. Odluka o pokricu gubitka i nacin realizacije je vec objavljena u obavjestenju o skupstini.brzi wrote: ↑04 Aug 2024, 07:44 Na slijedećoj redovnoj skupštini treba usvojiti kako će se gubitak pokriti. Da li će ići na pokrivanje gubitka smanjenjem kapitala ili će upotrijebiti akumuliranu dobit ili će Vlada FBiH uplatiti neki iznos na ime pokrića gubitka ( u što čisto sumnjam). Uglavnom tek kada se to riješi onda će se znati da li se može isplaćivati dividenda. I ako ostane visiti akumulirani gubitak onda nema dividende dok se gubitak ne pokrije. Da li će to pokrivanje gubitka trajati 2 ili 3 godine ili 5 to ćemo tek vidjeti.
Iako opet ponavljam. Ovaj gubitak bi trebalo zatvoriti umanjenjem kapitala a ostaviti akumuliranu dobit iz redovnog poslovanja.
Skupstina tu odluku usvaja ili ne usvaja, a posto je predlozena ispred vecinskog vlasnika kapitala, logicno je da se usvoji.
Valjda je i Nikšić mislio na finansiranje iz dijela dividende koji pripada Vladi.Ne vjerujem da je mislio na donacije kroz marketingške projekte.Dejan118 wrote: ↑08 Aug 2024, 16:28 Ovim ćemo primijeniti prvo iskustvo koje smo imali kada sam u prošlom mandatu bio premijer i kada smo planirali da naše javne kompanije, poput BH Telecoma, BH Pošte, Elektroprivrede BiH i Razvojne banke FBiH, finansiraju sportske saveze.
Ne bi išlo ni kroz HDZ ministarsstvo kulture i sporta.Tamo je takmičenje kosaca na Kupresu ispred SFF-a,kod dodjele donacija.
Naravno da marketig ima svoje limite.Moraju se vidjeti neki rezultati.
Nije dakle dovoljno da predstavnik većinskog dioničara da nekakav mig pa da se novac dioničara razvlači po javnom prostoru.Ne može to ni u BH
Pošti ni u Razvojnoj banci,gdje je Vlada jedini vlasnik.
iskreno,nisam baš siguran da Nikšić idruštvo sve toznaju i da to poštuju.
Prije nekoliko dana bio sam na skupštini Feroelektro d.d..Dioničar je ustvrdio da Skupština ne može odlučivati o Satutu jer nisuprisutne dvije trečine dionica.Predstavnik vlade nije znaao je li tako ili nije i prekinuo skupštinu.
A i u Feroelektru imaju dva pravnika a u ministarstvu sigurno više nego u BH Telekomu.
A ti se Muzafere kupaj!
Valjda je i Nikšić mislio na finansiranje iz dijela dividende koji pripada Vladi.Ne vjerujem da je mislio na donacije kroz marketingške projekte.Dejan118 wrote: ↑08 Aug 2024, 16:28 Ovim ćemo primijeniti prvo iskustvo koje smo imali kada sam u prošlom mandatu bio premijer i kada smo planirali da naše javne kompanije, poput BH Telecoma, BH Pošte, Elektroprivrede BiH i Razvojne banke FBiH, finansiraju sportske saveze.
Ne bi išlo ni kroz HDZ ministarsstvo kulture i sporta.Tamo je takmičenje kosaca na Kupresu ispred SFF-a,kod dodjele donacija.
Naravno da marketig ima svoje limite.Moraju se vidjeti neki rezultati.
Nije dakle dovoljno da predstavnik većinskog dioničara da nekakav mig pa da se novac dioničara razvlači po javnom prostoru.Ne može to ni u BH
Pošti ni u Razvojnoj banci,gdje je Vlada jedini vlasnik.
iskreno,nisam baš siguran da Nikšić idruštvo sve toznaju i da to poštuju.
Prije nekoliko dana bio sam na skupštini Feroelektro d.d..Dioničar je ustvrdio da Skupština ne može odlučivati o Satutu jer nisuprisutne dvije trečine dionica.Predstavnik vlade nije znaao je li tako ili nije i prekinuo skupštinu.
A i u Feroelektru imaju dva pravnika a u ministarstvu sigurno više nego u BH Telekomu.
A ti se Muzafere kupaj!
Nego šta, ja pravac na kupanje, a ti slavujče možeš pjevat borbene...
Šalu na stranu, odličan upis. Pored 2 miliona koja su odlučili dati kao donacije, samo bi trebao još nekoliko miliona za one koji uživaju u vanškolskim aktivnostima.
Valjda su svjesni da to smiju samo iz dijela dividende koji njima pripada.
Izvještaj za juli mjesec je tu.
Poslije dugo vremena Elektroprivreda je izvezla 34 GWh više od uvoza.
Potrošnja u julu 431 GWh, skoro 20 GWh ili 4% veća nego u julu prošle godine. Termoelektrane proizvele 400 GWh, po prvi put u ovoj godini.
Isporučeno sve tri Elektroprivrede ukupno 758 GWH oko 107 GWh više nego u prošlogodišnjem julu i uvezeno 514 GWh oko 95 GWh više nego u prošlogodišnjem julu.
Iskorišten je potencijal visokih cijena u večernjim satima. Skoro pa sigurno se može reći da je juli pozitivan.
Poslije dugo vremena Elektroprivreda je izvezla 34 GWh više od uvoza.
Potrošnja u julu 431 GWh, skoro 20 GWh ili 4% veća nego u julu prošle godine. Termoelektrane proizvele 400 GWh, po prvi put u ovoj godini.
Isporučeno sve tri Elektroprivrede ukupno 758 GWH oko 107 GWh više nego u prošlogodišnjem julu i uvezeno 514 GWh oko 95 GWh više nego u prošlogodišnjem julu.
Iskorišten je potencijal visokih cijena u večernjim satima. Skoro pa sigurno se može reći da je juli pozitivan.
Za prvo polugodište sam imao negativno očekivanje ali moguće je da do kraja godine završe u plusu.
Ovo sa Muzaferovim kupanjem je iz antologijjskog filma Otac na službenom putu.Neko Pavlu Vujisiću,Muzaferu.kaže da se neko ženi a on će na to:A ti se Muzafere kupaj!Muzafer wrote: ↑10 Aug 2024, 01:21Nego šta, ja pravac na kupanje, a ti slavujče možeš pjevat borbene...
Šalu na stranu, odličan upis. Pored 2 miliona koja su odlučili dati kao donacije, samo bi trebao još nekoliko miliona za one koji uživaju u vanškolskim aktivnostima.
Valjda su svjesni da to smiju samo iz dijela dividende koji njima pripada.
Elem neki rade a mi ostali se ovdje uglavnom kupamo!
https://bosnainfo.ba/o-struji-je-rijec- ... -onda-smo/
Hoće mogućnost izbora, neće monopol ali po mogućnosti bez trzisnih cijena.
Hoće mogućnost izbora, neće monopol ali po mogućnosti bez trzisnih cijena.
Ne znam šta uraditi za ovu skupštinu. Trebalo bi prisustvovati da se održi kontinuitet određenog broja i ostalih suvlasnika. Da se ostane samo na vladinom udjeli i prisustvovanju pasivnih predstavnika fondova.