Energoinvest

belse

Re: Energoinvest

Post by belse »

Po svemu sudeci;
Ovdje ce biti kao kod mnogih podcijenjenih dionica;
Svi znamo da realno mngo vriijedi vise od 1 KM;
Mnogi koji su se "vagali" na 0,8 KM sada su spremni dati i 1,10 KM
Ali nema...
Pat

Post by Pat »

Bh. kompanija Energoinvest još jednom je pokazala da je jedna od vodećih firmi u svijetu u oblasti svog djelovanja. Pokazali su to učestvujući u gradnji dalekovoda koji je povezao dvije afričke države.
GIGO se vraća!!!
belse

Post by belse »

Energoinvest tužio Sarajevo gas Istočno Sarajevo
Traže 1,7 miliona KM zbog nezakonitog povećanja cijene plina
Kako tvrde izvori, iz Sarajevo gasa Istočno Sarajevo spremni su za nagodbu i htjeli bi da razliku u cijeni vrate samo za ovu godinu.
Međutim, Energoinvest na to ne pristaje i traži vraćanje razlike u cijeni i za prethodnu godinu.
Pat

Post by Pat »

Energoinvestu se otvaraju vrata velikih projekata!
Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić s direktorom Energoinvesta Mirzom Ustamujićem boravi u zvaničnoj posjeti Alžiru na poziv ministra energetike, rudarstva i obnovljivih izvora energije Alžira Mohameda Arkaba.
Dejan118

Post by Dejan118 »

belse wrote: 01 Dec 2024, 01:33 Po svemu sudeci;
Ovdje ce biti kao kod mnogih podcijenjenih dionica;
Svi znamo da realno mngo vriijedi vise od 1 KM;
Mnogi koji su se "vagali" na 0,8 KM sada su spremni dati i 1,10 KM
Ali nema...

Isto kao sto je sad sa elektroprivredom vaga se na 11 a ima po 12 vrijedice puno vise to svi znamo ali ipak da se jlovi jos neka markica.

Sto se tice energoinvesta

https://www.klix.ba/biznis/privreda/mir ... /250212082
panzer

Post by panzer »

"U posljednje tri-četiri godine imamo dobit od 200.000 -300.000 KM. Planirali smo da sljedeće godine imamo dobit od 10 miliona KM. U naredne tri-četiri godine po dobiti želimo prestići BH Telecom", naglasio je.
Ako nemaš cilj onda ne tražiš ni put do njega nego puštaš da vrijeme prolazi , kao što su to radile stotine direktora javnih preduzeća.
Vidjećemo hoće li ovaj ići putem koji je sam trasirao.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Samo da ne bude "usta moja hvali te me". A prezime mu i počinje tako - Ustam....
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

panzer wrote: 12 Feb 2025, 21:43
"U posljednje tri-četiri godine imamo dobit od 200.000 -300.000 KM. Planirali smo da sljedeće godine imamo dobit od 10 miliona KM. U naredne tri-četiri godine po dobiti želimo prestići BH Telecom", naglasio je.
Ako nemaš cilj onda ne tražiš ni put do njega nego puštaš da vrijeme prolazi , kao što su to radile stotine direktora javnih preduzeća.
Vidjećemo hoće li ovaj ići putem koji je sam trasirao.
Imam ove dionice 15 godina, i od svih ulaganja najveći promašaj sam napravio sa ENISR. Možda moje dijete dočeka nešto od ovoga :lol:
panzer

Post by panzer »

Sitna buranija wrote: 12 Feb 2025, 22:23 Samo da ne bude "usta moja hvali te me". A prezime mu i počinje tako - Ustam....
Sam je definisao ciljeve. Pa ima se šta pratiti. Ali dobro je da dobijaju blago pozitivni imidž. I sad, rast sa 1 KM na 2 KM ne znači ništa u odnosu na neke finansijske parametre firme a taj nominalni rast cijene dionica može donijeti značajnu dobit ulagaču.
belse

Post by belse »

Redaju se manji kupovni nalozi
Post Reply