Hvala. Jeste i kod njih je isto. Evo sam ih zvao, pa mi rekoše da ne treba samo u slučaju kontinuirane isplate dividende dostavljati podatke. S obzirom da sam izgubio kontinuitet, moraću ponovo dostaviti podatke...Porucnik wrote: ↑19 Dec 2024, 08:14Imao sam ovakvu situaciju sa jednom drugom kompanijom, ne sa MTEl-om i tu je trebalo ponovo dostaviti zahtjev i podatke.Sitna buranija wrote: ↑18 Dec 2024, 22:13 Zna li neko slučajno da li, ako si bio dioničar Mtela i dobijao dividendu i onda prodao sve pa ponovo kupio, dakle da li je potrebno ponovo dostavljati podatke Mtelu ili ih oni još uvijek imaju u svojim evidencijama? Je li iko imao slično iskustvo?
Telekom RS
-
Re: Telekom RS
-
Sitna Buranija kakve su prognoze sa Mtel-om, rast /pad cijena, dividenda ?
Sitna Buranija kakve su prognoze sa Mtel-om, rast /pad cijena, dividenda ?
-
Pa znaš da je to nezahvalno prognozirati, jer krajem mjeseca će objaviti rezultate, pa ako budu dobri, tj iznad očekivanja ode cijena gore, ako podbace ide korekcija. Ali u svakom slučaju, biće bolje nego kod Elektroprivrede 
Ako ti šta znači, ja sam u zadnjih nekoliko mjeseci pomalo kupovao tako da sam skupio solidnu količinu. Ali mi je prosjek ipak malo iznad 1,10 KM što sam sebi bio postavio kao gornju granicu...

Ako ti šta znači, ja sam u zadnjih nekoliko mjeseci pomalo kupovao tako da sam skupio solidnu količinu. Ali mi je prosjek ipak malo iznad 1,10 KM što sam sebi bio postavio kao gornju granicu...
-
A evo se danas bilo nanizalo prodajnih naloga od 1,17 do 1,22 KM što nije bio slučaj zadnjih mjesec dana. Možda su neki saznali rezultat. Ali bi u tom slučaju ova povećana ponuda značila da su rezultati ispod očekivanja...
A možda je samo nervoza...
A možda je samo nervoza...
Polako se i United Group izvlači iz JI Europe?
Sitna buranija, po ovim cijenama kontam da prodaju samo oni kojima bas hitno trebaju pare jer su skontali neku drugu investiciju ili da zatvore dugove. Ovi što kupuju kontam da misle zaraditi na nekom povećanju do dividende. A trguje se minimalno, u ponedeljak krenulo optimistično po 1,18 ali sitno hiljadu i nešto akcija ... Svi čekaju izvještaj, a tu je to negdje kao i prošle godine vjerovatno. Obavezno daj analizu